Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má potenciál pobavit, bez ohledu na to, ve kterém století se na ni koukáte a kolikrát jste ji už viděli. Když jsem se dozvěděl, že se Bud Spencer odebral na věčnost a s hrůzou jsem zjistil, že u něj nemám ohodnocený jediný film, tak bylo takřka moji povinností, se na jeho nejlepší počin kouknout. Zřejmě už jsem snímek v dobách mého mládí po kouscích viděl, neboť se mi sem tam během sledování vracely vzpomínky. Terence Hill a Bud Spencer tvoří jednu z vůbec nejkomičtějších dvojic filmového světa. Hrozně jim to společně sluší a je radost sledovat kterak se doplňují. Vůbec nejvíce se mi asi zamlouvalo jejich předvádění se na pouti. Ze snímku vyzařuje neskutečně pohodová atmosféra, která zaručeně pronikne do srdce každého diváka. Pochválit musím i neskutečně chytlavou ústřední píseň o "dune buggy", kterou si broukám i den po zhlédnutí. Ke konci jsem měl pocit, že se snímek začíná trošku táhnout, proto nejdu s hodnocením přes 3 kousky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa najlepší film s dvojicou Terence Hill / Bud Spencer a aj môj najobľúbenejší. Ako prvé by som rád napísal, že si ani neuvedomujem pri sledovaní tohto filmu, ako je film veľmi starý, vždy si to uvedomím, keď si spomeniem, že keď mala moja mama toľko rokov čo ja teraz, bola na tom v kine. Druhé čo by bolo dobré spomenúť, je to že k tomuto filmu patrí úžasná pieseň Oliver Onions - Dune Buggy, ktorú si púšťam rok čo rok a vždy mi zdvihne náladu. Možno keby som tento film videl prvýkrát dnes, asi by som nedal tak vysoké hodnotenie a možno by som si na neho ani nespomenul. Ale ja som ho videl prvýkrát v detstve a to človek inak vníma svet a filmy tiež. S oveľa menšími skúsenosťami a s oveľa väčším nadšením, so srdcom a očami otvorenými dokorán. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neustále se opakující ústřední odrhovačka a otcovské štúcy otevřenou dlaní i sevřenou pěstí od dvou stoicky klidných hrdinů chtějících zpět svou červenou dunovku se žlutou střechou. Viděl jsem to poprvé před cca 15 lety v kině a v paměti mi utkvěly jen scény ralycrossového závodu, tělocvična a závěrečná bitva mezi balónkami. Teď, když jsem to viděl znova, vím proč. Zbytek je totiž jen vata a dávná nostalgie z kinosálů, kdy nabídka byla mizivá a poptávka vděčná za cokoliv.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Konečně spokojenost. Po sérii těch „méně dobrých“ filmů mé oblíbené dvojice jsem se dostal k jednomu z mých nejoblíbenějších kousků. Již úvodní závod nabízí parádní podívanou, kterou scénárista okořenil několika solidními hláškami a ve chvíli, kdy se na scéně objeví skupina gangsterů započne klasická komedie, na kterou jsme zvyklí. Pěstní souboje, honičky, vzájemná nevraživost – to všechno tu samozřejmě nesmělo chybět. Oba herci opět předvádí slušné výkony, milovníci starých aut i motorek si přijdou na své. Samozřejmě tu nechybí ani jistá teatrálnost, která po letech už nemá to správné kouzlo, ale i tak dávám lehce nadprůměrné hodnocení. 70%. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Rubačky v podání Trence a Buda byly vždy k popukání a není tomu jinak ani tentokrát. První polovina filmu rychle odsýpá a baví. Ta druhá je podle mě katastrofa, protože tempo, které to získal na začátku kleslo na bod mrazu. Strašně zdlouhavý rytířský souboj na motorkách, to samé ostřelovač v orchestru a už vůbec tomu nepřidá ústřední píseň, ve které nejen, že se neustále opakuje refrém, ale zazní ve filmu snad 10 krát. A pointa? Není to náhodou vždy o tom samém? Kdyby to nebyla stará dobrá klasika, tak bych se nebál dát 2 hvězdy. ... Ne ruku potřebuju, tu ne. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Ačkoliv Bud Spencer (Ben) vypadá jako větší jedlík, ve chvíli, kdy do bistra vtrhnou mafiáni, prohrává s Terencem Hillem (Kid) na buřty 14:17 a na piva 7:8. (Robbi)
  • V závěrečné bitce utrpěl Terence Hill tržné zranění, které mu museli šít na pohotovosti. (sator)
  • Jednu z ústředních skladeb “Dune Buggy“ napsal S. Duncan Smith a text Marcello Fondato. Zpěv poté obstarali italští hudebníci – bratři Guido a Maurizio De Angelis, též známí jako Oliver Onions. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama