Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesor Lehman vo svojom mexickom observatóriu zisti, že Zem onedlho zničí náraz asteroidu Kassandra, trojnásobne väčšieho ako Mount Everest, väčšieho ako meteorit, ktorý zapríčinil vyhynutie dinosaurov. Žiaľ, cestou domov sa profesor zabije pri autonehode. Jediná ktorá môže ohrozený svet zachrániť je profesorova asistentka Imogen. Napriek rútiacej sa katastrofe a výkyvom počasia musí profesorove výpočty doručiť čo najskôr do riadiaceho strediska aby zabránila blížiacej sa apokalypse...Medzitým sa odohráva paralelný príbeh detektíva Jacka Crowea, ktorý je obvinený z vraždy svojej ženy. Obvinil ho jej ex partner Calvin Stark, ktorý uniesol Jackovu dcéru Jenny a rozhodil sa, že Jack bude trpieť. To ťažko znáša aj Jackov otec, mestský šerif v meste Taft, ktorý sa snaží udržať poriadok a pokoj, keď začnú padať na zem prvé úlomky meteoritu. Život na zemi sa čoskoro zmení na hrôzu a paniku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tříhodinový televizní snímek rozdělený do dvou dílů námětem hodně připomíná film ´Drtivý dopad´. Děj si daleko více všímá osudů lidí během hrozící katastrofy. Snaha o zničení asteroidu už je dějově druhořadé, i když tu samozřejmě chybět nemůže. Stopáž je však natolik dlouhá, že příběh tvůrci okořenili ještě dějovou krimi linkou. První díl jakžtakž odsýpá, ale ten druhý už prokazuje zoufalost a umělé natahování. A tak tu máme další vizi o odvrácení hrozící katastrofy z vesmíru k televiznímu posezení bez bázně a hany. Kýč jak bič, ale co, je to jenom příběh. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

K Zemi se blíží obří asteroid, a jediný kdo může dát obyvatelům alespoň částečnou naději, je profesor Lehman tím, že spočte přesnou dráhu asteroidu a umožní jej sestřelit. Ale profesor zahyne při automobilové nehodě, a souřadnice zná už jen jeho asistentka Imogen. Cesta do střediska NASA je ale dlouhá a zvlášť v době, kdy se v každém, v očekávání apokalypsy, probouzejí ty nejhorší pudy. Ale i v tomto chaosu může Imogen narazit na ty, kteří nezištně pomohou... Tento film má jednu drobnou (obří) nevýhodu, která je již standardní vlastností všech béčkových katastrofických filmů. Místo, aby se autoři soustředili na příběhovou linii padajícího meteoritu, a případné záchrany lidstva, rozehrávají asi desatero různých příběhů, které s ústřední příběhovou linií nemají nic společného. A tak tu máme zblblého policajta, který se chce pomstít svému bývalému parťákovi, frajírka cestující se svojí lepou děvou někam za romantikou, malé městečko se svojí jadernou elektrárnou a další a další. Přitom většina z těchto příběhových linií stojí za starou belu, a jediná která je jakžtakž k dívání je ta hlavní. Ale i ta obsahuje rysy béčkových filmů (vždy když je hlavní hrdinka v ohrožení, spadne meteorit a zachrání ji), a korunu jí nasazuje závěrečná scéna (Bruce Willis se svým vrtáním do meteoritu hadr). Ale já fakt katastrofické filmy můžu, a když zamhouřím všechny oči, tak z toho ušmudlané dvě hvězdičky vykřesám... ()

Reklama

Kejdyna 

všechny recenze uživatele

Až brutálně nelogický film s naprosto nelogickými zvraty, příběhy a hrdiny. Hlavní hrdinka- asistentka profesora, jejíž cesta z Mexika připomíná grotesku, je ta nejhoupější postava, jakou jsem kdy viděla a těsně na paty jí šlape doktorka (SPOILER!), která přeskládá půlku spadlé nemocnice, jen tak rozbije trubkou zeď, zapálí omylem matračku, na kterou ještě přiloží svůj plášť, aby to hezky hořelo, ještě přitom otravně heká a teprve pak si všimne, že má nad hlavou šachtu, kterou proleze do pokoje vedle. Scénář neuvěřitelně hloupý: "Nedojela auto se zásobami léků." "Tak co jet do lékárny?" "Jsi génius." a podobně. Jinak se nic moc neděje, rozpočet na benzín už nebyl, tak nečekejte nějaké exploze, na obloze občas jen tak mimoděk proletí pár meteoritů, jejichž dopad nikdo neřeší. Grandiózní finále, na které jsem skoro 4 hodiny čekala, jsem nakonec zaspala. Jedna hvězdička za to, že bohužel existují i větší hovadiny, než tohle. ()

artas 

všechny recenze uživatele

Ten kto písal scenár k tejto minisérii sa zjavne nevedel rozhodnúť či napíše krimithriller o policajnom parťákovi ktorému v hlave začalo niečo haprovať alebo doplní zbierku katastrofických filmov o hrozbe z kozmu, toľkokrát už premletú v x variáciách a tak sa rozhodol že to spojí dokopy a vytvorí naozaj "hutné" dielo. Pri sledovaní mi začali vŕtať v hlave otázky: Je reálne aby bol schopný vyrátať nejaké koordináty (aké vlastne) jediný človek? A znova američan? Len jeden spozoroval takú zmenu? A keď je taký dôležitý, tak ho nechajú cestovať naprieč amerikou samého? Ruky a nohy by som si zodral, prápor by som obetoval, len aby ten človek bol okamžite pri mne. A zlí rusi ktorí sú natvrdlí a nechcú zachrániť svet. Načo je vlastne amerike toľko astrofyzikov, keď len jednu asistentku napadne ako nás spasiť? Nesympatickú rodinku z nemocnice ani veľmi nespomínam sú iba na natiahnutie minutáže, v podstate aj paralelný krimipríbeh sa mi nakoniec vidí ako výplň do vankúšikov. Hlavná hrdinka chvíľu jačí ako hysterka, o chviľu ma patetický predslov k babke ktorá ma rozosmiala proletárskym gestom. Jedna zmena, v takom type filmu býva vždy aspoň jedna žena v úlohe permanentnej hysterky, teraz je to chlap, fíha aké novátorské. Už len k trikom, ak toto chce niekto vidieť kvôli nim, tak nech radšej zabudne, sú slabé... televízne. Jednoducho neverím, že takto by bolo možné zachrániť zem. A čo výbuch desiatok jadrových bômb v atmosfére? Všimli ste si že všetky rakety išli z jedného miesta? A čo tie čínske a ruské, veď museli letieť z opačnej strany Zeme a oveľa skôr (keď už teda si meteorit vybral, že obe jeho časti padnú na ameriku aj keď sa Zem otáča a prešiel celý deň). ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmýlit. Spíš než katastrofický film, je Asteroid Kassandra céčková kriminálka, která se jen shodou náhod odehrává během dopadu obřího meteoritu. Je tam z vraždy obviněný detektiv, bojující o život své dcery unesené jeho ex-parťákem. Potom maloměstský šerif, snažící se udržet pod kontrolou svůj okrsek. A nakonec profesor a jeho asistentka, putující ze své observatoře do antimeteoristické centrály, aby předali data potřebné na odvrácení katastrofy. I když tato poslední linie slibuje být přímou a k věci, opak je pravdou. Sličná asistentka při rutinním přesunu z bodu A do bodu B zažije automobilovou nehodu při níž zemře profesor, únos místní narkomafií, vraždu policistů, ubrání se znásilnění a přitom hasičákem ubije jednoho a zastřelí druhého zločince, přežije havárii se zdivočelou zapálenou cisternou, při níž zemře další spřátelený policista (tohle jenom tak nevymyslíš) a zažije další vraždu s útěkem z místa činu. Být jí, tak hodím ten drahocenný laptop s údaji do kukuřičného pole a nechám hřešící lidstvo vyhynout. Leč scenárista jí nedopřeje oddechu, a ta chudinka musí pokračovat přes mrtvoly dál a dál ke svému cíli. Za celou dobu jsem napočítal přes 25 násilných smrtí. Mám dojem, že kdyby film trval další hodinu, tak počet vražd převýší počet obětí dopadu asteroidu. Roztahaná zápletka a stupidní dialogy spolehlivě způsobily, že se napětí rozplizlo do kolosální nudy. Nejděsivější na celém filmu byl nápis "to be continued", který mi mrazivě připomněl, že jsem teprve v půlce. Nebýt úsměvu přenádherné Marly Skoloff, tak jsem si tu druhou část snad ani nezapnul. O nic bych nepřišel, děj se zvolna šinul dopředu za pomocí další várky kravin a nelogičností. Kdyby režisérovi nedošly peníze, tak nejspíš točí dodnes. ()

Galerie (90)

Reklama

Reklama