Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Film patří k tomu nejhoršímu co jsem kdy viděl, abych byl upřímný tak jsem to nedokoukal. Vzhledem k rozpočtu a hvězdnému obsazení je to asi největší propadák co znám. V Armageddonu byl alespoň humor a akce, Drtivý Dopad bych klidně hodil ihned po premiéře do dopoledního programu Novy mezi telenovely. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý katastrofický film, který je ovšem ve srovnání s Armageddonem vcelku nevýrazný. Děj je roztříštěn na velké množství malých příběhů a trochu tím ztrácí na konzistenci. Herecké obsazení je slušné, zejména "mladej Frodo" či Morgan Freeman v roli černého prezidenta potěšili. Přesto mám pocit, že to mohlo být o kus lepší. Velké plus za Hornerovu hudbu, která, byť sice ne vždy do atmosféry filmu sedla, byla nádherná. Stejně tak závěrečná vlna byla až děsivě mrazivá. Slabší 3* ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ten druhy film o komete, ktora sa blizi k zemi. Tentokrat to je pojate serioznejsie a s mensou davkou trikovych zaberov a destrukcii, co by mi nevadilo, keby to nebola taka nuda. Film postrada v klucovych scenach napätie a nedokaze ani dojat. Jednotlive postavy su dost nezaujimave s vynimkou strasne nesympatickej Tea Leoni ktorej smrt som si vychutnal. Osud ostatnych je vam ukradnuty. Samotne destrukcie vyzeraju stale solidne, ale je ich tu fakt minimum. Nakoniec je na celom filme najzaujimavejsie to, ze prezidenta hral prvykrat cernoch (Morgan Freeman), co aj tu vyvolalo dost vtipne komentare niektorych blbcov ohladom toho ake je to totalne sci-fi a absolutne nemozne. Netrvalo to az tak dlho a stalo sa to skutocnostou. Ha, ha. Vysledkom je sterilny katastroficky film. 4/10. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Točit filmy, které hrozí zkázou celému světu, by se mělo zakázat, protože se vlastně jedná o stejnou levost, jakou je podprahová reklama. Takovým filmem diváky pouze citově vydíráte. O to ubožejší je řešit obyčejné lidské problémy, jako jsou vztahy mezi rodiči a dětmi či první láska, na takto absurdně megalomanském pozadí. Když už něco takového natočit, tak tedy zatraceně dobře dbát na alespoň trochu uvěřitelný příběh a chování postav, čemuž ovšem musejí napomáhat i herečtí představitelé. Tento film by u mě propadl, nebýt té Bayovi příšernosti, ve srovnání s ní Drtivý dopad ještě zůstává docela snesitelným podíváním. Morgan Freeman jako prezident USA - dost směšné, ale stále mnohem lepší než Harrison Ford. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Brutálně nudná sračka a hodnotím o to hůř, protože takhle nudný zklamání jsem fakt nečekal. Naprostá nelogika shazuje jakýkoliv můj zájem dále naslouchat těm kecům, styl scénáře alá asylum - celý film se tam nelogický kecaj hovna, co jsou tak trapně nepřijatelný, že nejsou k smíchu, ale k nasrání, jestli podle někoho byl Armageddon byl nesmyl, tak to asi ješte neviděl tenhle bullshit. Až na konci spadne kus šutru na zem, zbůsobí to z půlky vlnku, která smete JENOM naštěstí New York opět a pak jakoby se nic nestalo.. Sračka hrozná. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Jenny Lerner (Téa Leoni) měla být původně zpravodajkou stanice CNN. Tato společnost to však odmítla jako nevhodné. (Terva)
  • Rok 1998 byl jedním z těch, kdy se v rozmezí několika týdnů ucházely o pozornost a peníze diváků dva filmy s prakticky totožným námětem - v tomto případě šlo o snahu zabránit asteroidu aby zasáhl Zemi. Nakonec měli úspěch oba konkurenti - vyloženě popcornový Armageddon utržil při rozpočtu 140 milionů amerických dolarů celosvětově 554 milionů. Konkurenční, spíše vážnější Drtivý dopad nasbíral sice "jen" 349,5 mil. (z toho 140,4 mil. v Severní Americe), ovšem také stál podstatně střídmějších 80 milionů. (NIRO)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama