Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to o trochu lepší než armabeton, ale nějak už mě ty filmy, kde světu hrozí katastrofa a několik statečných američanů nakonec svět zachrání, přestávaj bavit. Sice tohle nebylo tak trapný, jako když Brus Wyliž obětoval svuj život na hemeroidu, ale stejně jsem u toho měl oči vsloup. Navíc mam alergii na Frodo šourka (páreček Frodo & Leelee Sobieski byl opravdu bizarní) a ten konec s projevem prezidenta byla trapnost největší. Jinak černoch prezidentem USA je spíš k smíchu (i když teda Morgan Freeman ve filmu podal ze všech herců asi nejlepší výkon). update: No vida, tak jsem se smál černýmu prezidentovi USA a uběhlo 10 let od natočení filmu a je to tady :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem od toho teda vic. Pokud budu porovnavat s Armageddonem, tak z toho jasne vyjde Armageddon jako vitez, jelikoz je skoro ve vsem lepsi. Vetsina hercu je takovejch nijakejch vcetne Morgana Freemana, hudba je hodne spatna a triky taky nic moc. Navic zhruba 90 minut se jen keca, jak se zachranit a kdyz uz pride nejaka akce tak za moc nestoji. Souhlasim s golfistou, ze tenhle film neni tolik zamerenej na hrdinstvi, coz je ale podle me v tomhle pripade skoda, protoze de o zachranu cele Zeme a tam by hrdinove meli bejt. Ale samozrejme, ze tu nejaky radoby hrdinsky a drsnacky hlasky typu "Musime tem dole dat sanci na preziti" jsou. A ten konec kdy voda smete cely mesta, ale kopecku na kterym je Elijah a jeho holka se vubec nedotkne je fakt trapnej. Vetsinu filmu jsem se nudil, takze slabsi 3*. ()

Reklama

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Film patří k tomu nejhoršímu co jsem kdy viděl, abych byl upřímný tak jsem to nedokoukal. Vzhledem k rozpočtu a hvězdnému obsazení je to asi největší propadák co znám. V Armageddonu byl alespoň humor a akce, Drtivý Dopad bych klidně hodil ihned po premiéře do dopoledního programu Novy mezi telenovely. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veriť v niečo. Dúfať v niečo. A pre túto vieru žiť.“ Spoilery. Toto je vážne dobrý film. Niektoré veci sú divné (rôzne krkolomné časové veľké skoky), iné zásadné veci nevidíme (pokus o zničenie s pomocou amerických a ruských rakiet), ale pravdupovediac čím častejšie Drvivý dopad vidím, tým mi pripadá vyzretejší. Na jar 1998 bol vnímaný ako udalosť, keďže sa jednalo o jeden z prvých filmov nového Spielbergovho (a Geffenovho a Katzenbergerovho) štúdia DreamWorks. Kasting bol v rámci možností nabúchaný, režírovala solídna Mimi Leder (rok dozadu pre DreamWorks natočila podobne "civilného" Peacemakera s Clooneym a Kidman, ktorým štúdio debutovalo na trhu), pekný 75-miliónový rozpočet, prorocký scenár (afroamerický prezident USA) a povesť realistickejšieho "klonu" tohoročného Armageddonu od Baya. Moje primitívne Ja dáva 4* práve Armageddonu, ale ono je vlastne blbosť tie dva filmy porovnávať, sú veľmi odlišné. Dokonca by som povedal, že kým v Armageddone to ku koncu búcha (všetko) už vyložene  neznesiteľne, Drvivý dopad na to ide skrz postavy, vzťahy a psychológiu, čo starne pomalšie, než CGI a nekonečné akčné sekvencie. Ono je to vlastne veľmi ponurý a tragický film. Áno, mnohé postavy sú prekvapivo nesympatické (cez mŕtvoly idúca reportérka, pomerne nadutý astronaut-dôchodca, americký prezident znechutene vstávajúci od kamery vo chvíli, keď sucho oznámi, že pokus o likvidáciu nevyšiel), ale mne sa to paradoxne práveže páčilo, pripadalo mi to realistické. Nakoniec je to ale žiaľ "len" čosi podobné, ako Peacemaker: vidno na tom investované peniaze a herci sú fajn, ale zároveň je to zvláštna natočená polonuda. Publikum ale bolo prekvapivo nadšené, obdarilo snímku parádnou celosvetovou tržbou 349 miliónov (pri rozpočte, ktorý sa podarilo udržať v rozumnej výške 75 miliónov). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Armageddon zničil tuhle křehkou alternativu v roce 1998 s naprostým přehledem. Jak by také ne, suverenita Baye v akčních scénách i v luxusním marketingu a vypipiplaném vizuálu - proti tomu nemá komorněji střižený a citlivější Drtivý dopad v globálním měřítku šanci. Přesto však své kvality má. Výtečně vykreslené charaktery, uvěřitelné momentky chaosu, zmatku a davové histerie a v neposlední řadě to jistí ze zadních řad velkolepý i příjemně dojímavý James Horner a jeho typicky rozmáchlá hudební kompozice se silným hlavním motivem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)
  • Joshua Colwell, který hraje jednoho ze členů NASA, zároveň dohlížel na vědeckou správnost filmu. (Karlos80)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno