Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vela ľudí si tu robí srandu s Drvivým odpadom, ale ja si tiež myslím, že ďaleko nie sú. Bavil ma príbeh, ale nebavili ma postavy v príbehu. Akcia na meteorite a na zemi nezaujímavá. Nečakal som, že to bude druhý Armagedon, ale aby sa tu furt len lúčili a zmierovali zo smrťou, to ma teda nebaví pozerať. Pri tom to nebol ani moc veľký problém zachrániť sa ako som videl, Frodo vybehol na kopček a hotovo. Nebyť skvelej Hornerovej hudby išiel by som ešte nižšie. Obľúbený soundtrack: Wedding. 50% - 2* ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad a Armagedon. Dva konkurenti, kteří se ucházeli o divákovu přízeň, téměř ve stejnou dobu. Pro mne byl tento film koukatelnější a příjemnější hlavně proto, že si odpustil dojemné srdcervoucí a sebeobětovací scény, jako ta s Brucem a působil na mne tak něják reálněji. Doufejme že podobných misí, jako byl Mesiáš nebude v reálu nikdy potřeba! Obama by Morganovi nesahal ani po kotníky :-) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Strašne rozťahaná a nezaujímavá prvá polhodina dosť strháva body, ale od štartu rakety je to už dosť pozerateľné a zaujalo ma to. Škoda, že to vo vesmíre, vzhľadom na úvod vybavili až príliš rýchlo a záver zbehne ešte rýchlejšie. Asi najlepšie boli scény náhodného počítačového výberu obyvateľov, v ktorom občania nad 50 rokov už nemali takmer žiadnu šancu, ibaže by bol niekto významný vedec či politik (pre kurvy sa vždy nájde miesto). Práve tá obava o postavy, kto bude žiť, kto nie, bola zaujímavá a scéna, v ktorej sa Téa Leoni vzdá svojho miesta, dokáže dojať. Dojme aj pár iných momentov, ako napríklad posledný odkaz synovi „Buď dobrý, buď dobrý....“, namiesto otrepaného „milujem ťa“ a pretože mám katastrofické filmy rád, prikláňam sa k štyrom, aj keď som si vedomý, že film zďaleka nieje bez chýb. 70%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších katastrofických filmov,na Armageddon sa nechytá ale celkom slušné.Tvorcovia tam zakomponovali aj ľudské príbehy a k tomu koniec sveta.Ale musím podotknúť,že skoro celý film je nuda a skoro nič sa tam nedeje,až na posledných pár minút,ale to filmu už nepomože.Aj herecké obsadenie ma nezaujalo a M.Freeman ako prezident to tam tiež nevytrhol.Keby tam bolo viacej trikov aj moje hodnotenie by bolo lepšie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Armageddonem nejsou fér, je to jako kdyby se impresionista a realista dívali na stejnou rozkvetlou jarní louku a každý ji namaloval po svém. Někoho pak osloví ten obraz, někoho ten druhý, a je to v pořádku. Drtivý dopad jde na konec světa jinak - realističtěji, dramatičtěji, lidštěji. Ne tak zábavně, ale rozhodně ne nudně. Vlastně pokud mě nějaká část filmu nechávala poměrně chladným, byla to mise raketoplánu, jehož posádka se chystá kometu navrtat a odpálit - zatímco v Armageddonu jde o hlavní zápletku, tady je to takřka nedůležitá podzápletka (zajímavá hlavně díky Robertu Duvallovi) a to nejdůležitější se děje na Zemi, kde Morgan Freeman hraje jako o život, Téa Leoni se smiřuje s rodiči, Elijah Wood zachraňuje svoji rodinu i rodinu své dívky.... A zní k tomu velmi poslouchatelný James Horner. Čtyři hvězdičky a kousek páté. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)
  • Jenny Lerner (Téa Leoni) měla být původně zpravodajkou stanice CNN. Tato společnost to však odmítla jako nevhodné. (Terva)
  • Film se s tržbami téměř 350 milionů amerických dolarů stal nejvýdělečnějším ze snímků roku 1998, režírovaných ženou. (Terva)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama