Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Nuda na entou. Všechny nápady navíc byly hluboko pod kvalitou původních myšlenek a ani celkem vysoká technická kvalita nezachrání fakt, že tohle za předlouhou zaostává o míle a míle. Půlnoční vlak sice taky nebyl žádnej zázrak, ale aspoň si uchoval Barkerovskou zvrhlost a aspoň střípky atmosféry. Kniha krve bohužel nic podobného nezvládá. Asi se musíme smířit s tím, že Barkerovo dílo zfilmovat do kvality nejde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že poslední dobou mě duchařiny spíše znechucovaly a tak jsem ani tentokrát nic světoborného nečekal. Ve finále jsem byl však docela mile překvapený, protože o žádnou tragédii rozhodně nešlo. Je zde sice docela dost věcí, jenž se mi nelíbily, ale v konečném součtu klady jasně zvítězili. Již samotný úvod mě příjemně navnadil a první úmrtí bylo nejen „strašidelné“, ale i pěkně krvavé a to já mám rád. Atmosféra sice potom lehce stagnovala, ale o žádnou nudu nešlo. Jen mi přišlo, že některé místa jsou zbytečně moc natahována a tak tvůrcům nezbylo nic jiného než je vyplnit trochou toho erotického zpestření. Asi nejkrásnější záležitostí je však samotná krvavá kniha a způsob jímž se psala na lidskou kůži. Zde se chlapíci od speciálních efektů doslova vyřádili a nabídli nám opravdu zajímavou podívanou. Jen je škoda, že již zmíněná atmosféra a napětí měli tak kolísavou tendenci. Navíc jsem zde našel i několik nelogických prvků či místa, které jsem zas až tolik nepochopil – to je ovšem jen můj problém. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik hororu, pravidelne posielam filmy tohto žánru do hoven a prdelákova po vzhliadnutí, ale som si špeciálne kvôli tomuto vytvoril atmosféru ( no, rozhodol som sa, kvôli efektu, pozerať tieto filmy zásadne, ked' teda už, v noci ) a výsledok ma milo prekvapil. Samozrejme sa k celkovému hodnoteniu u mňa pridalo ešte pochmúrne, depresívne a skľúčené počasie Anglicka plus miestna architektúra a bola to bomba za štyri. A u mňa to už je čo povedať ! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Filmové prevedenie jednej zo základných poviedok Clivea Barkera dopadlo vcelku slušne; máme tu temnú atmosférickú duchárčinu, trochu inú ako podobné kúsky. Do siva ladený vizuál podporuje depresívnu, tuhú atmosféru, herci sú postačujúci, príbeh je komplexný, zaujímavý a čo je hlavné, na filme je zreteľný Barkerov rukopis. Škoda len, že film sa miestami zbytočne vlečie a chýbali mi v ňom nejaké výraznejšie, alebo prekvapivejšie momenty. Páčilo sa mi to, ale druhý krát by ma to už moc nebavilo, a napríklad taký Midnight Meat Train bol predsalen spracovaný o čosi lepšie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od Book of blood, jsem upřímě nic nečekal, tedy spíše film mě vůbec nezajímal a čekal dost dlouho než přišel na řadu. No nakonec jak bývá zvykem jsem byl překvapen. Film je natočen bohužel celkem sterilně a bez jakkékoliv inovace, ale aspoň nenudí a dokáže celkem napnout. Atmosféra snímku občas funguje občas ne. Kdykoliv se má ve filmu něco objevit tak je atmoška v čudu. naneštěstí je tu povedené hudba, a skvělý příběh(povídku jsem nečetl). Sice pochybuji že se na film nějak ještě podívám, ale jak jsem říkal nic jsem nečekal tak proto ty 4*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)
  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)

Reklama

Reklama