Reklama

Reklama

Televizní seriál o moderní Alence v říši divů. Alenka, dospělá ženská, cvičitelka karate, se zamiluje do Jacka. Toho ale unesou neznámí lidé vedení chlápkem s bílými vlasy - Králíkem. Při pronásledování Králíka se Alenka dostane do světa za zrcadlem, který vypadá spíše jako postapokalyptická krajina a město, a pokusí se Jacka zachránit. (honajz)

(více)

Recenze (26)

predators 

všechny recenze uživatele

Pochvalu zaslouží především herectvo, které je vtipné, chytré, zajímavé a neokoukané. Dokonce bych řekl, že jsem si některé brzy oblíbil. Stejně tak se mi jevily i některé části Wonderlandu, polozbořené výškové domy se trikařům opravdu povedly. Uvítal bych ale větší pestrost a na onu délku filmu, i množství lokací. A tím se dostávám k času, který s Alicí prožijete. Ano, najdou se zde nudná místa, především mezi zdlouhavými konverzacemi, které trochu uspávají. Dal bych za 4*, ale nechám si rezervu pro novou Alice z říše divů... 60% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Moderní zpracování Alenky v říši divů vypadá tak trochu nečekaně, asi jako městská fantasy od Gaimana, ale zas ne tak úplně propracovaně podivné. Judistka Alice se připlete do únosu jejího kluka a skončí v říši divů za zrcadlem, kterou terorizují mafiánští kuplíři v čele se srdcovou královnou, co svoje agenty posílá do normálního světa aby tam unášeli lidi. Objevuje se plno známých postav z pohádky a je tam plno drobných odkazů na původní knižní verzi, ale spíš než pohádka je to takové dobrodružné pobíhání tam a zpátky napříč říší divů a jen s troškou fantazie, protože všechno tam vypadá vesměs reálně, dokonce tam používají i bouchačky, jen je to maličko pozměněné a postavy jsou všechny lidské, včetně těch původně zvířecích. Kdo ale chybí tak je kočka šklíba, která má pěkně malý "štěk" což si teda rozhodně nezasloužila a stejně špatně je na tom i pták Dodo, kterého sice zahrál Tim Curry, ale taky takový štěk, že to pomalu nestálo za řeč. Měli tam pořádně zapracovat šklíbu a zahrál by to Tim Curry :). Všechno to pobíhání sem a tam je ale taky docela nuda a hlavně v těch celých třech hodinách filmu to působí hrozně roztahaně. Vzít alenku jako dobrodružný film by asi nebylo nic špatného, ale takhle to dopadlo dost obyčejně a chvílemi i nudně a mělo to i pár takových okatě nastrčených dojemných scén, které ale byly taky docela ospalé. Takže nic extra a zvlášť ne když je to roztahané na tři hodiny. Pár zajímavých nápadů se ale objevilo a taky je to pořád Alenka, tak se lidem, co tu pohádku mají rádi, asi bude fajn koukat na známé postavičky. :) ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Vize Říše divů, jak z pokřivených myšlenek Neila Gaimana. A protože já jeho světy, postavy a příběhy, které žijí, rád, měl jsem rád i toto. Takováhla díla by totiž měla být oslavována. Spousta nápadů na každém rohu, každý předmět má najednou nový význam a pomocí všemožných interakcí a převrácených logických zákonů se to do sebe všechno snaží ze všech sil zapadnout. Podivný svět, podivnější postavičky a jejich ještě prapodivnější myšlení a vyjadřování. Životní priority přeházené a vyprahované do extrémů stejně jako můj chvalozpěv. Nebudu ale tedy zastírat, Alice má svoje díry převážně v hluchých zdlouhavých scénách a občas nevyvážených hereckých výkonech, ale vzhledem k raritnímu výskytu podobných klenotů jsem jí je bez jakýchkoliv rozpaků odpustil. // Nejoblíbenější postava: Hatter // 85% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fakt, že je tenhle film z produkce Syfy, mě zprvu dost vyděsil, ale po trochu nejistém startu jsem se dočkal příjemného překvapení. Jasně, je to kanadský TV film, takže se drtivá většina filmu odehrává v interiérech či tradičních kanadských lesích, do toho sem tam nějaké více či méně povedené CGI. Po vizuální stránce to jednoduše moc nenadchne. Hnacím motorem je především herecké obsazení a poměrně povedená modernizace, která nepůsobí trapně. Potěší zejména pokusy o propracovanější psychologii postav, což v kontrastu s pohádkovými motivy a trochu dětinským humorem působí zajímavě. K obsazení Alice Caterinou Scorsone nemám výhrad, stejně tak se mi zamlouval sympaťák Andrew Lee Potts jako Kloboučník. A Kathy Bates jako zlovolná královna už je jen třešničkou na dortu. ()

MedullaO. 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracované, avšak celé to působí jakýmsi nedomrlým dojemem, herecké výkony mi přišli velmi slabé a jestli občas někde byl náznak humoru, tak jsem to musel minout. A nezařadit Šklíbu do této adaptace ? To se neodpouští, jakýsi jeho halucinogenní náznak byla slabá náplast pro můj nejoblíbenější charakter v této pohádce. ()

Galerie (10)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama