Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Dobrodružství na moři (S01E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Poirot s kapitánem Hastingsem podnikají plavbu do Alexandrie. Na palubě lodi cestuje pestrá společnost, k jejímž prominentním členům patří též manželský pár Clappertonových. Dominantní a po všech stránkách nepříjemná žena a její zakřiknutý manžel, plukovník Clapperton. V Alexandrii zve plukovník paní Clappertonovou na procházku po městě, ale z kajuty se mu dostane odmítavé odpovědi. Plukovník vyráží tedy do města v doprovodu dvou mladých dam, a když se odpoledne vrátí na loď, najde manželku v kajutě zavražděnou. V zásuvce toaletního stolku chybí drobná hotovost a na zemi je nalezen jantarový náhrdelník. Všichni pasažéři mají hodnověrné alibi, vše tedy nasvědčuje tomu, že vrah přišel zvenčí. Poirot, jako již tolikrát předtím, je ovšem jiného názoru a při odhalení pravého pachatele si neodpustí drobný varietní výstup. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zase Poirot ve velmi exotickém prostředí, navíc na lodi a se skvělými postavami. David Suchet si finální odhalení vyloženě užíval, a tak si ho může užít i divák, a to i v případě, že mu jeho přítelkyně v podstatě již na začátku řekla, jak to celé je. Mělo to skvělou logiku, a tak jsem jí věřil. A měla pravdu. Výborný díl. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot opět excelentní a opět navzdory spíše slabší předloze. Způsob, jak se filmaři vypořádali s tím, že jsou dnes arabská města plná výškových budou je roztomile dřevní. Nu což, dnes by ty mrakodrapy prostě počítačově vymazali, tenkrát je složitě zakrývali šedomodrým plátnem, prováděli fotomontáže, a vůbec se vcelku stavěli na hlavu ;o) Celkový dojem: 80% ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to hned jiný kafe, když Hercule vypadne z pochmurné Británie a namíří si to do bývalých (respektivě současných) britských kolonií. Kapitán Hastings opět dokázal, že je moula nejmoulovatější, jehož jediným posláním je střílet na pitomé hliněné holuby. Osazenstvo posádky bylo k popukání: zpívající příšera, dvě náctileté sexu chtivé "dívenky", v každém díle všudypřítomný generál a konečně sedmdesátiletý rétor Kiplinga. Hudba a prostředí Alexandrie výraznou měrou přispěli k BOŽÍMU zážitku! 87% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot s plukovníkem Hastingsem tráví dovolenou na lodi, kde se odehraje vražda starší dámy. Poirot zapojí své šedé mozkové buňky a lehce to vypátrá. Ku pomoci mu tentokrát bude i panenka a bude vypadat jako šílený Belgičan. Vyvrcholení dílu je skvostné, bohužel první půlhodina je zcela o ničem. Průměrný díl série. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další středomořské dobrodružství. Oproti předchozí epizodě z Rhodosu značný posun k lepšímu, stačilo přitom málo - pustit na loď Hastingse s puškou a nechat ho střílet na holuby a marně balit ženský. ("Ženy si nechtějí povídat o hliněných holubech, mon dieu, Hastingsi!"). Rozuzlení je sice poměrně originální, ale na mě příliš pitomé, což to celé táhne pod hladinu a k průměrnému hodnocení. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama