Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila Kormákurova režie - od studených severských dramat se dokázal bez problémů přeorientovat na americké popkornovky a zachoval si svoji vysokou profesionalitu a cit pro filmové sdělení. Po technické stránce od střihu přes výpravu až po herecké výkony filmu nemám moc co vytknout. Je tady ale scénář, který se strašně spoléhá na náhodu, a kdyby jen na jednu, na celou řadu extrémně nepravděpodobných náhod, kdy se děj posunuje díky neuvěřitelným setkáním. Hlavní hrdina neomylně najde v mnohamilionovém velkoměstě svůj cíl a je vždy v centru dění. Scénář je zkrátka chatrný a potápí zajímavý námět s prodejem náhradních lidských orgánů bohatým zájemcům ze Západu. Přesto velmi solidní 3* a 65 % celkového dojmu k tomu. Mimochodem, to rozuzlení, resp. hrdinova volba, mi nepřišla příliš pravděpodobná. V reálném životě by to dopadlo nejspíš naopak. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma, napínavá až do samého konca, keď som miestami ani nedýchal. Filmov o transplantáciách a o čakateľoch na "zoznamoch smrti" je už síce dosť, ale tento bol úplne odlišný. Paula už omrzela pasivita čakania a situáciu vzal do vlastných rúk. Vyberie sa do Mexika, kde sám zabojuje o život jeho umierajúcej malej dcéry. Krásne vyjadrenie otcovskej Lásky, keď ho nezastaví nič a je ochotný pre dcérku spraviť všetko (teda aspoň som si myslel, že úplne všetko). Napriek značnému pohŕdaniu našiel aj ochotu, hoci paradoxne v deťoch ulice. Spracovanie príbehu skvelé, aj keď miestami trochu dosť zvrátené, dokonca až neuveriteľné. Odhalenie celej "politiky transplantácií" bolo desivé, no ten koniec to absolútne zaklincoval. Ja osobne som zostal pozerať na to rozhodnutie s otvorenými ústami a nechápavým pohľadom. Niekedy mi tá humanita príde fakt prehnaná... ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pane, mám pro Vás špatnou zprávu! Proboha jakou? Máte cirhózu jater. Pokud do týdne neseženeme náhradu, je po Vás! A sakra! Hledám doktora Nováka! Ten tady tady není! Já s ním musím mluvit! Je to otázka života a smrti! Pojďte za mnou. Zdravím, já jsem doktor Novák. Rozumím, 150 000 dolarů za játra, hotově. Platí se předem. Dobrá, beru. A kde je seženete? To nechte na nás. Cože! Vy jste kvůli tomu zmrzačili někoho, koho jsem zrovna potkal na ulici! No, tak si vyberte! Vy, nebo on! A když to odřeknu, vrátíte mi zálohu? Ne! Ok. Tak jdu do toho. - Mám rád filmy, které nutí k zamyšlení a možné diskuzi. Tento je zrovna velmi diskutabilní, velmi moralizující, velmi přímočarý. Nenudí, částečně i šokuje. U mě ale jen průměrně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Už pro Vás máme dárce!“ ,,Děkuju!!!“ ,,DĚKUJTE BOHU!“..... Existují dva důvody pro vyškrtnutí z registru čekatelů: TRANSPLANTACE nebo SMRT. A nebo najít alternativní řešení! Tenhle film je zářivým příkladem toho, co znamená silnej příběh! Scénář a hlavní představitel dokonale zastíní ostatní filmařinu. Byla tam hudba nebo kameraman? Nevím.....je to nespravedlivé..... Dramatické drama o otci, který ctí morální zásady, zákony a přesto se vydává provést zoufalou věc. Místo, aby byl blíž k ,,pomoci“, zabředá do sraček, protože Mexiko, to je překvapení za překvapením. Nejen pro Paula. A ten závěr........ no fakt je o čem přemýšlet!!! ,,Už pro Vás máme dárce!“ ,,Děkuju!!!“ ,,DĚKUJTE BOHU!“..... A jak jste na tom Vy? P.S.: Možná ten film nemusím vidět dvakrát, ale tenhle naplnil to, co jsem očekával! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jdu letos Prčice jako ,,orgánový“ turista. 2.) Chci vidět ,,ZOUFALSTVÍ“. 3.) Jsem Mexičan a ztratilo se mi dítě (tak to je hnus!) 4.) Jsem v registru (ne vozidel!!) 5.) Jsem sponzorem projektu ,,Lékaři bez hranic“. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Solidní triler dojiždějící hlavně na necharizmatičnost hlavního představitele. Zbytek je ok, hlavně téma. Filmů o nelegálním byznysu s lidskými orgány moc není a tento byl natočen vcelku dobře. Bohužel hlavní hrdina je příliš nemastný neslaný a rovněž by se do tohohle filmu hodil Benicio Del Toro. 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama