Reklama

Reklama

Nostradamus: 2012

(TV film)
  • Česko Konec světa podle Nostradama (více)
USA, 2009, 120 min

Scénář:

Larry Weitzman

Obsahy(1)

Život na naší planetě byl už 5x téměř vyhuben. Čeká nás v blízké budoucnosti podobná hrozba?
Michel de Nostre-Dame zvaný NOSTRADAMUS byl lékař, který proslul jako prorok. Přestože zemřel 2. července 1566, jeho proroctví se ukazují jako velice přesná. Tento dokumentární snímek se zabývá datem 21.12. 2012, kdy má nastat výjimečný astrologický jev a podle předpovědi má nastat konec světa. Existují vědecké či jakékoliv přesvědčivé důkazy, že se temná proroctví ukrytá do tajemných čtyřverší vyplní? (Fr)

(více)

Recenze (58)

Terva 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně, mohou, asi, jistě, alespoň, částečně, když a jelikož nic nevíme, tak to někdy okolo 20.12. 2012 možná sami uvidíme. POZOR: Následuje potencionálně nebezpečná amatérská předpověď.....jelikož už skoro pole nejsou....benzínové pumpy na nich rostou....velkého hladu a žížně se dožijeme......nafty, benzínu ni ředidla se moc nenapijeme. Kresbu ruky z mečem omotaným látkou ve tvaru S si dokážu vysvětlit takto: Odhoďte zbraně a začněte pěstovat víc obilovin a zeleniny ( obrázek 5 ). Systém, kde jsou na vrcholu potravinového řetězce peníze, se musí zákonitě zničit sám ( hra letadlo ). A co budeme potom jíst? No přece sousedy....a žili šťastně až do....neuposlechnutí varování se trestá!!!! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Dokument na základe... "sa nám snaží sdeliť, myslíme si, domnievame sa"... ja nikomu takéto domnienky a snahy o vyjadrenie rôznych symbolov neberiem, ale mne proste nestačí, keď mi nejaký pán (vedec) povie, že Nostradamus si po večeroch čítaval tajné knihy... uuuuu, aké napínavé. Samozrejme v závere sme sa všetci na niečom "rozumnom" zhodli, ale tak hádať čo znamená daný verš (vo svojej podstate určite nič:), vážne nebudem... 4/10 ()

Reklama

kelley odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle že je dokumentární film ? Já tento pojem chápu tak, že dokument je přímá reportáž z nějaké události nebo z přírody s ověřitelnými fakty a podobně, případně z nějakého probíhajícího experimetu a je podepřen měřitelnými a zdokumentovatelnými výsledky. Nic z toho jse zde nenašel. Jen jakési zmatené střídání zcela nesouvisejících záběrů na již proběhlé přírodní katastrofy bez jakéhokoliv komentáře (kdy a kde to bylo ? Zvýšil se významně počet katastrof za posledních pár let ?), na animace zvesmíru, na pyramidy, pak jakési prostřihy na knihu a její dekoraci s kolem od vozu na nějakou plastiku s podobným kolem od vozu neznámo kde... Autorství té knihy prý „mnozí přičítají Nostradamovi“. Kteří mnozí (jmenujte mi aspoň dva) ? A proč mu to přičítají ? A je tedy autor Nostradamos ? A co se v ní teda píše ? Až asi po dvaceti minutách se dozvídáme jakýs takýs fakt, že hladiny moří stoupají, ale nedozvíme se jak rychle a jaké jsou předpokládané následky dalšího stoupání... Déle jsem již toto pseudodílo sledovat nevydržel. Vzpomínky na budoucnost byly aspoň záživné a sem tam nějakou zajímavou otázku nastolily. Ale co je moc to je moc, tohle neobstojí ani jako sci-fi. Splachuji nemilosrdně do odpadu. ()

22matelko 

všechny recenze uživatele

To všetko čo sa nám v tomto dokumente snažili povedať môže byť pravda ale ako si ma to nepresvedčilo. Samé, domnievame sa, myslíme si , dúfame. Všetko si v podstate vysvetlili podľa toho ako sa im to hodilo. Ku koncu som už dokonca spal. Na odpad to nieje ale určite to nebolo ani na 100%. tak 1,5 hviezdy bych dal. ()

JamesLeon 

všechny recenze uživatele

Asi tak 80% toho co zde bylo uvedeno mi přišlo jako naprostý nesmysl. Myslím, že Nostradamus své předpovědi skrýval do veršů nejen proto, že je nemohl říkat nahlas, ale také proto, aby si v nich všichni ti co mají rádi katastrofické scénáře našli to, co se jim zrovna hodí do nastalé situace. Tvrdit, že Nostradamus předpověděl hurikán Katrina, válku v Iráku nebo dokonce současnou finanční krizi, to už mi přišlo hodně přehnaný. Věřím spíše ve vědecké důkazy a ty zde naprosto scházely. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama