Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že je to možná tím, jak moc mám rád Kokain. Snad je to tím srovnáním, ale tohle byla sračka. Počínaje výběrem hlavního hrdiny, kterej je i na svůj skutečnej věk slušně omšelej, natož aby hrál středoškoláky, přes ten neskutečně zmatečnej způsob vyprávění, znásobenej uhozenejma, rádoby cool dialogama... Jsem v klidu. Nic jsem od toho nečekal, ničeho jsem se nedočkal. Ale je to průser. O to větší, že se měli od koho učit. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

...navzdory nízkému hodnocení (lehce nad 60%) já musím hodnotit o stupínek výše (asi kvůli tomu neortodoxnímu a neučesanému stylu a formě; ta ležérní surovost - ať už v myšlení postav nebo filmového rukopisu - je čerstvým větrem = snad kradmá alergie na Hollywood v prvním stadiu??).....námět, scénář, hudba, herecké (nejen v hlavní roli, ale v mnoha vedlejších) výkony,... David Thewlis byl ve své roli naprosto ďábelský. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci hodili bobek na tu komediální linku v celém filmu, tak by výsledek mohl mít vliv na lepší hodnocení! Jinak se mě Mr.Nice líbil, už z toho důvodu, že jsem viděl nějakou dokumentární rekonstrukci a to téma mě zaujalo. Prostě šedesátky byly bombový a kdo se ničeho nebál a měl koule, tak si užíval :-D Jen bych snímek o dvacet minut zkrátil a byl bych spokojený (některé pasáže jsou prostě o ničem). 70% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Životopisný příběh jednoho z nejúspěšnějších britských pašeráků drog je pěkná komedie. Neuvěřitelné, absurdní ale o to veselejší zhulenecké historky ze života Howarda Markse kupodivu natočil Bernard Rose, který před skoro dvaceti lety režíroval pochmurný, depresivní horor Candyman. Rhys Ifans v roli dýchá, žije a září. Vyrovná se mu jedině David Thewlis. Scény, kdy jsou k nepoznání změnění potterovští heci (hrdinové Xenofilius Láskorád a profesor Lupin) spolu, jsou vyloženě tím nejzábavnějším z celého filmu. U vedlejších postav ale často není jasné nejen kdo, ale i co, jak a proč. Mr. Nice je vyloženě nekritický portrét. Vážné otázky neřeší. Chce jenom pobavit. A to mu jde docela dobře. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Život Howarda Markse byl jistě zajímavý.Tenhle film se o to také snaží,ale úplně se mu to nedaří.Svým způsobem je to životopisné komediální drama,kde první půlka je utahaná a v druhé se rozjede celkem zajímavý mix dramatických a humorných okamžiků.Pořád si ale myslím,že materiál je tak na hodinový dokument do televize(a velmi slušný) a nikoliv dvouhodinový film pro kina.Taky mi to připadá,jako když scénarista propojil pár scének jen aby to vydalo na film.David Thewlis to naštěstí trochu zachraňuje a díky němu má divák aspoň trochu pocit,že sleduje film o obchodu z drogami a ne nějaký"nezávislý,zhulený film"pro skalní příznivce.Je tu možné najít podobnost s jinými filmy("Obchodník se smrtí",nebo třeba"Chyť mě,když to dokážeš"),ale jen velmi vzdáleně.Takže trochu zajímavé to je a pár vtipných momentů se tu najde,ale nic,na co by se člověk musel hrnout do kina,neb si může v klidu počkat,až se snímek objeví v televizi. a trochu si u toho zahulit.Takže kolem a kolem dávám průměrných 50%,protože zpracování,Thewlis a hudba si to zaslouží. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • Howard Mark, podle jehož skutečných událostí je film natočen, byl hlavním poradcem štábu při natáčení. Bonus na DVD obsahuje jeho poznatky a komentář k příběhu. (Terva)
  • Film, který Jim (David Thewlis) ve filmu zmiňoval, byl Equus (1977). (metal.storm)
  • Na vrcholu své kariéry pašoval Marks 30tunové zásilky z Pákistánu a Thajska do Ameriky a Kanady a měl kontakty s takovými organizacemi jako CIA, MI6, IRA a mafie. (Kroup4)

Reklama

Reklama