Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

merigieren 

všechny recenze uživatele

bylo to moc dlouhý a tak nějak podobný od vejšky pašoval, pašoval víc, ještě víc. pak ho chytli v usa, začal od začátku až ho zase chytili. Přitom používali šifrovanou řeč, nevázaný sex, hašiš a marjánku. je to docela hezky natočený takovej ten mafiánskej přístup s cool chlapíkem co si věří že je nedotknutelnej. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

...navzdory nízkému hodnocení (lehce nad 60%) já musím hodnotit o stupínek výše (asi kvůli tomu neortodoxnímu a neučesanému stylu a formě; ta ležérní surovost - ať už v myšlení postav nebo filmového rukopisu - je čerstvým větrem = snad kradmá alergie na Hollywood v prvním stadiu??).....námět, scénář, hudba, herecké (nejen v hlavní roli, ale v mnoha vedlejších) výkony,... David Thewlis byl ve své roli naprosto ďábelský. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jediným důvodem, proč jsem tuhle dvouhodinovou vyhulenou jízdu dokoukal až do konce, byla Chloë Sevigny. Jinak mi Howard Marks byl úplně u prdele, kdyby ho zabásli do konce života nebo ho někdo odprásk v půlce, bylo by mi to úplně u prdele taktéž. Co tohle vlastně bylo? Oslavná óda na magora, který obchodoval s drogama ve velkým? Já tohle nějak nepobírám. Divnej film o naprosto odporným individuu. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

První polovina je zoufale utahaná, druhá polovina se pak snaží zachránit, co se dá. Částečně se to daří, nemohl jsem se ale ubránit pocitu, že snímek vyznívá do ztracena. Informací o tom, že je film dle skutečné události by se neměl nikdo snažit omlouvat mizerný scénář. Dramatické momenty mi připadaly umělé, komediálních prvků moc nebylo (i když těch pár bylo povedených). Slabší tři hvězdy. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci hodili bobek na tu komediální linku v celém filmu, tak by výsledek mohl mít vliv na lepší hodnocení! Jinak se mě Mr.Nice líbil, už z toho důvodu, že jsem viděl nějakou dokumentární rekonstrukci a to téma mě zaujalo. Prostě šedesátky byly bombový a kdo se ničeho nebál a měl koule, tak si užíval :-D Jen bych snímek o dvacet minut zkrátil a byl bych spokojený (některé pasáže jsou prostě o ničem). 70% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • Film, který Jim (David Thewlis) ve filmu zmiňoval, byl Equus (1977). (metal.storm)
  • Na vrcholu své kariéry pašoval Marks 30tunové zásilky z Pákistánu a Thajska do Ameriky a Kanady a měl kontakty s takovými organizacemi jako CIA, MI6, IRA a mafie. (Kroup4)
  • V roce 1996 vydal Marks svou autobiografii nazvanou „Mr. Nice“, která zůstává mezinárodním bestsellerem v oblasti literatury faktu v několika jazykových verzích. Ve vztahu ke knize Marks říká: „Skrze bezpočet rozhovorů s médii a několik veřejných čtení knihy mi bylo jasné, že hlavním důvodem, proč tolik adolescentů a vysokoškolských studentů čte a hltá knihu Mr. Nice, byla jejich frustrace zákonem zakazujícím užívání konopí a obchodování s ním. Do té doby jsem neměl představu, v jaké neuvěřitelné míře dnešní mladí lidé užívají konopí.“ (Kroup4)

Reklama

Reklama