Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 540)

castor 

všechny recenze uživatele

Prvních patnáct minut jsem si v duchu přál: Jamesi, vrať se!! Pak to ale začalo příjemně gradovat a podle všeho kvalitativně přeskočilo i dva přívěsky v podobě stále docela slušné trojky a mdlé postapokalyptické čtyřky, kde navíc ikonická postava T-800 chyběla. Tentokrát sledujeme prequel a současně remake a kdo ví, co ještě, místy se v té až ostudné překombinovanosti ztrácíme (ten je hodný, v jiném časovém období zase nikoliv), ale právě díky Arnoldovi (a několika přidaným hodnotám) je to vlastně solidní jízda. Vlasatý, obarvený, starý, ale ne zastaralý, s úžasným americkým úsměvem. Tvůrci na nás mnohokrát nostalgicky pomrknou, se starými dobrými scénami se vypořádali slušně, kombinují, až překombinovávají, vracíme se zpět a přepisujeme vše, co jsme znali. Hlavním pojítkem je tedy svým způsobem nostalgie, protože se tu skládají doslovné pocty prvním dvěma dílům. Obával jsem se (po úvodní sekvenci), že nás tvůrci ubijí světelnou akcí á la Hvězdné války, naštěstí přijde i řízná akce, ač místy mechanická, pásová a stereotypní. Chybí ryzí násilí, chybí něco provokativního, něco od podlahy, víc šťávy, dokonce ani zadek Emilie Clarke neuvidíme. Zatímco Cameronovy kousky, ke kterým se Genisys tak upíná, byly revolučními akčními sci-fi nářezy, pátý díl série je jen popcornovou letní zábavou. Když před téměř pětadvaceti lety stroj Roberta Patricka z tekutého kovu odněkud vyskočil, divákovi zatrnulo. Když propíchl hlavu pěstounovi Johna Connora s krabicí mléka v ruce, zamrazilo ho. Tady nemrazí. Arnold je slušný, Jason Clarke a nevyužitý J.K. Simmons taky, naopak spojení Jai Courtney a charisma je kapitolou, kterou bych raději obešel. Buďme upřímní, výsledku by asi víc slušely tři hvězdy, ale i s ohledem, že jsem vlastně čekal větší průšvih (se jménem béčkaře Patricka Lussiera u scénáře by to nebylo překvapení), ty čtyři hvězdy vlastně rád dám. PS: Napodruhé si navíc za těmi čtyřmi hvězdami stojím ještě víc. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ten základní koncept je v podstatě zajímavý, ale co mohlo provedením pokazit, to se pokazilo. Herci se do svých rolí nehodí, všechno se řeší v dialozích, akce je jenom akce pro akci a žádná zranění se jich doopravdy nemohou dotknout, pokusy o humor jsou hodně rozpačité a hodně mimo úrodnou půdu, snaha vyrukovat s něčím novým ústí v pitomě působící překomplikovanost a co je snad nejhorší: hudba je úplně příšerně nudná a nezajímavá. I Salvation si občas pustím znova, když mám na něj náladu, ale Genisys jde rovnou do propadliště dějin. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tech noir styl jedničky i akční kulervoucnost, osudovost či převratnost dvojky minul Taylor uctivým obloukem, vystačil si jen s vizuálními odkazy a alternativní realitou, v níž to pankáč Bill Paxton neschytá a dítě Sarah Connor si splete strany. Z prašnosti postapo čtverky nabídl jen pár minut boje proti strojům, takže mu asi přišlo, že nejlepší cestou bude Mostow a jeho parodické panoptikum. Já vám nevím, ale cenění ex-guvernérova pěstěného chrupu a upgrade terminátora na T-801 Frank Drebin není to, co může kultovnímu Cameronovu dítěti dělat společnost či ho nedej bože někam posunout. Když navíc nemáte inteligentní scénář, který by to všechno udržel pohromadě, akce je tristní (vrtulníky nad Friscem byly jak z Návratu Jediho) a modelové v čele s Khaleesi tápou, nezbývá nic jiného, než zlikvidovat čip. Nic proti Arniemu s robotickým Parkinsonem, on je v tom de facto nevinně, ale slovy Bohuše Stejskala mu je nutno vzkázat: „Už sa nevracaj..!“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrej díl. Jen s tím problémem, že příběh svými přesmyčkami z minulosti do budoucnosti a z budoucnosti do přítomnosti udělal tak strašnej brajgl, že se horko těžko dá časově srovnat s předchozími díly. Hlavně se třetím dílem, kterej úplně vyignoroval. Na druhou stranu to tady s přehledem srovnává Arnold, který si tím málem v jeho herectví vystačí na to, aby dokázal nejenom pobavit, ale i zahrát na nostalgickou strunu. Tak akorát na tři hvězdy. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

A zase je tu ostudný katastrofický shit, čili TG + PARODIE + PG8! S trpasličí Srah Connorovou a zcela nesympatickým h*vadem Courtneyem, alias Reesem. Naprostá prasárna a tímto nadobro končím s jakýmkoliv pokračováním Termouše teplouše. Tvůrci naprosto jebou na nějakou prvotřídní krvavou akci. Chtěj si jenom nakapsovat na kvalitní značce a taky mě s*re i Šwajcík, že se nechá zelenýma doláčema omámit a naprosto přišel o rozum, když do týhle hrůzy na starý kolena vlezl. Kde jsou ty časy, kdy v 90' letech opakovaně T3 bojkotoval, že málem vůbec nevznikl. Mnohém víc bych ho ocenil v dalším díle Postradatelných. Tam byla alespoň nějaká logika a důstojnost a ne v tomhle plivajzu. Jednu hvězdičku uděluji pouze Leemu, který mi ještě tak nějak do filmu zapadal, žel jeho postava, dostala ve filmu velice málo prostoru. Z ostudy kabát si udělal i James Cameron, který film doporučoval. Nejspíš mu v tom Mariánským příkopu dočista vyměknul mozek. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • Arnold Schwarzenegger (Ochránca) sa 6. 8. 2014 prostredníctvom Instagramu vyjadril: "Hasta la vista, baby. Chcem sa poďakovať hercom aj tvorcom filmu Terminator Genisys za úžasné nakrúcanie. Bolo to náročné, bolo to zábavné a malo to zmysel. Od režiséra po producentov, od kameramanov po catering, od špecialistov na vizuálne efekty po kaderníčky a vizážistky - bez vás by sme to nedokázali. Neviem sa dočkať, kým uvidím hotový projekt. Verím, že pripomenieme fanúšikom, prečo sa do Terminátora zamilovali." (grAwp)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama