Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (788)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia vyrastených študentov sa po niekoľkých rokoch opätovne stretáva aby dokončili to čo nestihli za mlada. 12 pív v 12 krčmách malého mestečka, kde poslednou zastávkou je podnik s výstižným názvom "World´s End". Cesta k splneniu úlohy však bude ťažšia ako sa na prvý pohľad zdá. Garymu Kingovi a jeho najlepším priateľom z detstva sa do cesty stavajú mimozemské bytosti, ktoré chcú stoj čo stoj ovládnuť svet ľudskými replikami. Horor ani náhodou, sci fi trošku, pokiaľ komédia, tak veľmi chabá. Originalita príbehu sa nezaprie. Herecké obsadenie a výkony, slušné. Tu sa pre mňa kvalita filmu skončila. Nemôžem si pomôcť, ale mňa tento film ani nevystrašil, ani efektmi neohúril, ani ako alkoholika nepoučil, ani nijak extra svojim humorom nepobavil. To čo však nesadlo mne, môže sadnúť inému - 50%. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

U KONCE SVĚTA se k předcházejícím dvěma kouskům tria Wright-Pegg-Frost váže podobně jako pozdní filmy bratří Marxů k těm dřívějším. V řadě aspektů je jistě slabší, ale pořád jsou to oni a pořád je výsledek o tolik provokativnější, odvážnější a nevypočitatelnější než u většiny dalších soudobých filmů, že za lístek do kina prostě stojí. Moji analytickou kritiku z doby premiéry najdete tady. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mládí v hajzlu a do důchodu daleko, řekl si nejspíš v duchu Gary a svolal zbytek bandy, aby ten chlastací maratón, co tehdy nedoběhli, nyní dokončili. A protože se jedná o komedii, není jistě náhodou, že na záchodcích jedné z putyk v Newton Haven zjistí, jak se věci mají. Městečko je ve spárech mimozemšťanů, kteří z obyvatel nadělali robotické duplikáty. Tak trochu Lupiči těl, něco ze Stapfordských paniček a také ze Saint-Tropez. Místo krve modrý inkoust a místo násilné invaze mírumilovné splynutí. Jenže o to Gary a jeho kamarádi vůbec nestojí. Nevyrovnaný snímek, který mě chvíli bavil a chvíli ne, jako na vlnách. Drama lidí procházejících krizí středního věku se promění v taškařici, když dojde na bitku, při níž létají hlavy, ruce i nohy. „Andy, chci tě cítit uvnitř."„Tak jo!" Obstojný průměr se skvělou muzikou - The Doors, The Sisters of Mercy, Inspiral Carpets, Pulp, Blur, Primal Scream, Happy Mondays, The Stone Roses, Suede, The Charlatans... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Opět nezklamali. Nejenže znovu diváka zahltili po dobu 110 minut výbušným, nekompromisním a nespecifikovaným humorem, ale také velmi úspěšně navázali na svůj trend odvážné parodie na všechno, co se jim při psaní scénáře v hlavách namane. Již si vzali na paškál zombie horory a akční kriminálky, aby tentokrát nakopali do zadku všechny "revoluční" tvůrce science-fiction, jejichž příběhy už dobrých pár let často nemají s originalitou nic moc společného. První půlka coby čistokrevná komedie funguje výborně především zásluhou notně svérázného Peggova Garyho, který skrze vyprázdněné pivní půllitry atakuje pozici nejlepší Simonem vytvořené postavy vůbec, zatímco ta druhá ve znamení mimozemského spiknutí, robotů s modrou krví a stálé přítomnosti ohromného nadhledu a skvělých gagů je již dokonalou žánrovou jízdou, kterou snad každý od tria Wright-Pegg-Frost netrpělivě očekával. Udělat si ze všeho srandu a dávat absurdní rozměry i samo o sobě absurdním věcem se ne vždy vyplácí a má to pochopitelně svoje mouchy, ale zabaleno do pivního maratonu a zahráno pěticí nesmírně sympatických ožralů to prostě nemohlo dopadnout špatně :D A taky že nedopadlo.. 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh co to? Tahle dávka (snad) britského humoru šla zcela mimo mně. Nápad se zlatou cestou a dvanácti hospodama dobrej i to vzpomínání na bujará léta pastířská. Sice to už ve filmech několikrát bylo, ale proč ne a proč ne po anglicku. Ale jakmile došlo k první akci na záchodě nebyl jsem si jist, zda jsem omylem nepřepnul ovladač na něco jiného. A toho pocitu jsem se nezbavil až do konce. Pegga i Frosta mám rád, nevadili ani ostatní mušketýři, ale jak říkám tohle nebyl můj šálek Earl Greye. Ke konci mi z těch stále se rozbíjejících porculánových hlav, hajlujících rukou a modré barvy už svrběl ukazovák a neustále jej to nutilo k tlačítku se dvěma šipkami vpřed... Poslední dobou je nějak problém zakopnout o komedii u níž by se člověk smál. Za mně je to jen jedna sodovka. * ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Na všech parkovištích v Newton Haven stojí vozidla stejného typu, a to Opel Ampera. (Adrai)
  • Postava Garyho (Simon Pegg) nosí celý film tričko kapely Sisters of Mercy. Jeho kovbojský oblek na konci filmu pak nápadně připomíná ten, který nosil Andrew Eldritch, zpěvák této kapely, ve videu k písni "Black Planet". (Corpsegrinder)
  • Natáčanie filmu prebiehalo prevažne v Letchworth Garden City, kde sa nachádza prvý kruhový objazd vo Veľkej Británii, ktorý bol postavený v roku 1909. (odmocnina)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama