Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V klasicky pojatom životopise by udalosti tohoto filmu boli skresané do prvých dvadsiatich minút a po zvyšok by sme sledovali vzostup najslávnejšej kapely všetkých čias. Johnson sa ale vydala omnoho menej komerčným smerom a ukazuje nám mladosť chlapca, ktorá zaujme neortodoxnými vzťahmi v rodine a frivolnejším (podporujúcim) prístupom oboch matiek ku svojmu synovi, čo sa týka jeho lásky k hudbe. Žiadna z nich nie je ukázaná ako tá lepšia, pretože syna vo všetkom podporuje a ani tá horšia, pretože mu predá gitaru a je na prvý pohľad menej citlivá. Takže ako v živote. O Lennonovej mladosti som nič nevedel a aj preto ma v tomto filme zaujalo v deji úplne všetko. Možno by to chcelo voľné pokračovanie (a potom ešte ďalšie) o slávnych rokoch The Beatles, určite by to malo vačšie opodstatnenie, ako tony stále horších a horších sequelov mainstreamovej produkcie. Samozrejme s tými istými výbornými hercami. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hohoho, Mr. Johnson vypadá mnohem víc jako mladý Elvis než jako mladý John, kdyby se někdo ptal na můj názor. K filmu později, až se smířím s tím, že můj oblíbený buřič byl přetransformován do jakéhosi podivného Oidipa bez patřičně rozhňahňaného nitra. --- A když jsem si to nechala chvíli rozležet v hlavince, tak musím uznat, že přece jenom ten film něco do sebe má. Pár momentů je střihově skvělých. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nejsem zas takový fanoušek Beatles, abych z tohohle byl automaticky nadšený. Ale jinak se na to fajn dívá, má to nemalý počet zajímavých scén, hudba mi v tom taky sedla a zahrané to podle mě bylo dost dobře, jen je to prostě film na jedno zhlédnutí, který sice je mírně nadprůměrný, ale napodruhé mi nejspíš nic nedá. Navíc na vývinu povahy Johna Lennona se tu dalo určitě ještě víc zapracovat. Jak už jsem ale psal na začátku - špatné to rozhodně není a spíš se mi ten film líbil, než naopak. Silné 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Herci byli perfektní. Aaron Taylor-Johnson nemohl být obsazen lépe, Kristin Scott Thomas bezchybná jako vždy a zazářila i Anne-Marie Duff. Jejich společná scéna, ve které se tahalo špinavé prádlo, měla hodně do sebe. Problém byl, že všechno ostatní kolem mě prošlo bez valného zájmu. Nic moc mi neřikalo rokenrolové blbnutí, nijak se mě nedotýkaly osobní problémy hlavního hrdiny a vůbec jsem měl problém najít ve filmu nějakou nit, které bych se mohl chytit. U mě průměr. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na jednu z největších hudebních celebrit 20. století. Koncipováno příjemně jako hudební drama, dokáže Nowhere Boy v několika scénách překvapit. Ať už bezvadnými hereckými výkony dvou vedlejších představitelek, stylovou režií anebo dojemnými momenty. Jen ten Kick-Ass mi v několika scénách připomínal prkennost nesmělých začínajících herců... ovšem nic, co by nespravil čas. Lehce stravitelný snímek a nádherných 98 minut. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení se Aaron Johnson a o 23 let starší režisérka Sam Taylor Wood začali scházet. Brzy poté se zasnoubili a úspěšně se pokusili o dítě. (vadic)
  • Film měl v USA premiéru 8.10.2010, tedy den předtím, než by John Lennon oslavil sedmdesáté narozeniny. (hellstruck)
  • Klub, do kterého opilého Johna nepustí bodyguard, se jmenuje Cavern. The Beatles zde v letech 1961-62 často koncertovali. (tot)

Reklama

Reklama