Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (607)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytecny pokracovani. Ale je to furt Pixar, takze i tak tu mame relativne kvalitni animak. Pribeh je hodne predvidatelnej a jednoduchej, ale popravde receno, ani jsem nic jinyho necekal. Priserek tu je naprosto maximalni mnozstvi, coz je nekdy az na skodu, protoze takle zadna moc nevynikne a nektery urcite potencial meli. Animace je suprova, jak se ostatne dalo cekat a dej docela svizne odsejpa. Proc teda jen 3*? Ono to skoro vubec neni vtipny - zabavny ano, ale foru tu je minimum, clovek se sice parkrat pousmeje, ale to je tak vsechno. Ne ze by jsem se nudil, to rozhodne ne, ale cekal jsem proste lepsi komedii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že "Příšerky s.r.o." patří mezi mé nejoblíbenější Pixarovky, ale tento prequel trpí tím, čím většina nových snímků této magické společnosti. Je zajímavé sledovat, jak tvůrci vymysleli řadu spojitostí a návazností s původním filmem, ale celé už to je vyloženě dětinské a rodiče to sice nijak neurazí, ale rozhodně to nenadchne originalitou a vtipem, kterým Pixar dříve vládl. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// But I want to be a scarer!/ Film o tom, že i když něco hrozně moc chcete, nikde není psáno, že se vám to splní. Jak ale my dobře víme, jsou i jiné cestičky, jiné možnosti, jak být nakonci šťastní a Andrew Stanton to ve finále vyřešil moc hezky. Není to nikterak super vyjímečný film, který by redefinoval žánr, ale v rámci animovaných filmů pro celou rodinu to rozhodně stojí hrdě nad průměrem a díky jedničce bylo dopředu jasné, že Příšerky mají skvělý potenciál pro spoustu dalších příběhů, který se zde náležitě využívá. Za mě spokojenost - 4*. Noo a máme tedy originál, máme prequel, chceme sequel! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar už má svoje nejlepší léta asi za sebou, ale v prequelu Příšerek dokázal, že je stále plný hračičků a lidí, které jejich práce baví. Svět strašidel přímo vybízí k utržení fantazie ze řetězu až na pár pomalejších a většinou triviálních "příběhových" okamžiků se na diváka sype jeden skvělý příšerácký nápad za druhým. Po lehce křečovité Rebelce opět hravá a zábavná podívaná, ovšem stále bez dříve pixarovsky tradičních nezapomenutelných momentů, o ději jako takovém pak ani nemůže být řeč. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ano, ze stáje skákající lampičky už jsme se dočkali nespočtu o hooodně povedenějších kousků a stále mě trochu mrzí, že Pixar najel na tuto sequelovou vlnu. Pokud ji ale budou zdolávat tak, jako doposud, tak mi to bude vadit rozhodně méně. Zase jsme totiž dostali hodně zábavný animák chytře využívající klišé vysokoškolských filmů a stále se zde najde sympatické množství nápadů. Hlavní postavy navíc pořád skvěle fungují a závěrečné propojení s prvním dílem mě hodně potěšilo. Do první ligy Pixaru to tak možná patřit nebude, stále ovšem dokážou Příšerky zabavit lépe, než většina konkurence. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Sullivan (John Goodman) má na tele animovaných 2,3 milióna chlpov, z čoho každý z nich musel byť animovaný zvlášť. (metal.storm)
  • Prednášková miestnosť profesora Knighta (Alfred Molina) nesie označenie A113. Rovnako bola označená aj trieda na škole CalArts, ktorú okrem iných navštevovali aj John Lasseter a Brad Bird. Tento odkaz je možné nájsť v každom filme štúdia Pixar. (Dado)
  • Na mejdanu můžeme zahlédnout George Sandersona, oranžovou příšerku z původního filmu Příšerky s.r.o. (2001). (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama