Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (607)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že celý film nemá grády, tempo a to typicky pixarovské, čo posledná tretina filmu. Tu už sa riešia iné veci, ako padanie, rádoby vtipné opuchnutia tela pri súťaži a nemotorné tancovanie. Prvá hodina je viac orientovaná na menšie deti, potom na väčšie a nakoniec má z animáku radosť aj ich dospelý sprievod. Lenže toto sa mi príliš nepáči, to prepínanie módov teraz nech sa bavia deti a potom dospelí. Pixar má také meno, že by mal vedieť pripraviť konštantne vysoko nadpriemernú zábavu v každej scéne. Nakoniec spokojnosť, nie je to zbytočné varenie z vody, ale skôr to ide v kvalitatívnych šľapajách Dreamworksu. No a mne to pripomínalo Harryho Pottera. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé Příšerky sice postrádají efekt a působivost prvního dílu, nicméně i tak jde v rámci dnešní animované produkce o nadprůměrný kousek, který nepostrádá vtipné i dojemné scénky, množství roztodivných postaviček a hlášky, které dokáží pobavit i odrostlé jedince ("Počkejte, jen si prodělám menší infarkt a hned vás doženu."). Zkrátka snímek pro příjemné zpestřední odpoledne, u kterého může divák vypnout, avšak zároveň nejde o nějakou infantilní vymývárnu mozků. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rutinně zvládnutý kampusový film, kde jediným ozvláštněním je CGI animace. Příšerky s.r.o. jsou možná moje nejoblíbenější pixarovka - tenhle sequel vezoucí se na jejich úspěchu mi rozhodně nestačí. Vlastně, i když ten film rozhodně není špatný, jsem celou dobu především přemýšlel o tom, jak strašné plýtvání prostředky je zaměstnat tolik schopných animátorů něčím tak standardním a nezajímavým. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Nemůžu si pomoci, ale tento prequel mě bavil ještě o něco víc než původní snímek Příšerky s.r.o. Mike zde měl více prostoru a se Sullym ještě zpočátku neměli tak kamarádský vztah. Dějově mě to bavilo hned od začátku. Prostě ten námět, kdy se příšerky učí strašit na té univerzitě byl super. Animace byla opět úchvatná, sem tam jsem se zasmál, mělo to tu správnou dobrodružnou výplň. Jsem zvědav na ten nový seriál z r. 2021, ale dle reakcí to asi už nebude ono, uvidíme. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tak mi tak přijde, že nám ty Pixarovky v poslední době ztratily duši. Jasně, druhé Příšerky jsou řemeslně zvládnuté skvěle, ale je to hrozná rutina bez jakékoliv přidané hodnoty. Tam, kde se dříve sázelo na odkazy a slovní humor (neříkám, že tady není vůbec), nyní převládá humor situační, aby se film co nejvíce zamlouval dětem. Je to příjemná jednohubka, ale to je pro mě na Pixar prostě málo. Přijde mi, že dříve chtěly Pixarovky i něco říct, teď už jim jde jen o to, aby se líbily a hlavně vydělaly. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Metalová skladba, ktorú počúva Squishyho (Peter Sohn) mama v aute, je "Island" od skupiny Mastodon. (hollci)
  • Při závěrečné zkoušce si v jednom z pokojů můžeme na zemi všimnout hračky v podobě zeleného dinosaura Arla z tehdy připravovaného filmu od Pixaru Hodný dinosaurus (2015). (SONY_)
  • V místnosti, kde probíhá zasvěcování nových členů Ošklivých Káčátek, můžeme na zdi vidět obrázek se žlutým autem, které je podobné Mikeovu (Billy Crystal) vozu z krátkého filmu Mikeovo nové auto (2002). (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama