Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi průměrný film, který se snaží navázat na o něco povedenější jedničku. Žádný nový příběh, pointa, nebo aspoň náznak neotřelého pohledu na úpíry. Jen jsme se přesunuli do LA. Stejně jako spousta jiných úpířích filmů, se ani tento nevyhnul spoustě nelogičnostem. Ono se to nejspíš nepovede žádnému filmu o úpírech, ale i blbina se dá podat s nadsázkou, nebo aspoň stylově, jako třeba u Bladea. Jenže 30 dní dlouhá noc: Doba temna, postrádá nejen šmrnc, ale i charismatickou postavu, které by měl člověk chuť aspoň trochu fandit. Mia Kirshner byla už od začátku bezchutná jako hamburger pro vegetariána a když se pokusila působit drsně, bylo asi tak děsivé, jako kdyby šla s pletací jehlicí na Predátora. Díky tomu, že jsem si před projekcí přečetl hodnocení na CSFD, nejsem zklamaný, ale těch 92 minut, jsem určitě mohl využít smysluplněji. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vím jaké to je, když se člověk v noci probudí s bušícím srdcem. Nabízím Ti možnost s tím skoncovat, ZBAVIT SE TĚCH NOČNICH MŮR“..... To tenkrát na Aljašce... vzpomínáte? Stella taky, ale nejraději by zapomněla. (Jestli to tvůrce potěší – NA KONCI NÁS TAKOVEJCH BUDE VÍC!) Přitom – perfektních úvodních (mám to přesně!) 13 minut a 30 vteřin. Pak hromada béčkovejch keců. Veliká hromada! Těším se na akci – pár výstřelů + 5 minut přemejšlení, jestli sejmout měnícího se kámoše. To není drama, ale ,,kosočtverec“! Podvědomě si přeju příchod Bladeho, nebo alespoň prince z pohádky (jakýkoliv). (spoiler!) Nepřijdou! (konec spoileru!) A tak jediné osvěžení přináší erotická scéna (ovšem kvůli ní bych film znovu nadal). Atmosféru plnou upířích skřeků a řvoucích ženských, nezachrání ani 3 lekačky. Proto dejte prvních 13 minut a jděte spát. Jinak vás to čeká později během filmu. A než vidět další video horor, TAK TO MĚ RADŠI VYKRVTE! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nechápu, proč někteří lidé přicházejí i odcházejí z kinosálu za tmy. 2.) Dlouho jsem neviděl hubu od krve. 3.) Nevím, jak je složitý zakousnout se normálním chrupem do krku (cizího). 4.) Chci vidět ,,jiný“ upíry než v True Blood. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

30 Days of Night z roku 2007 je bezpochyby jedným z najpozoruhodnejších hororov nového milénia, preto nie je prekvapujúce, že zanedlho vznikla aj dvojka, snažiaca sa vytĺcť ďalšie zárobky z pôvodne komiksového nápadu s hrôzu naháňajúcim upírskym klanom, schopným vymazať z mapy hoci aj celé mestá... Sequel nazvaný Dark Days nie je zďaleka takou pohromou, ako by sa podľa niektorých hodnotení mohlo na prvý pohľad zdať a prináša ďalšie hrátky s krutými upírmi, akciu a slušnú, aj keď trochu digitálne pôsobiacu porciu gore. Rozdiel medzi ním a výbornou jednotkou je však priepastný. Dvojka dopláca v prvom rade na vlastnú hlúposť - napríklad hlavní hrdinovia (rádoby zabijáci upírov) sa vyberú na dva veľké záťahy do upírskych brlohov a aj keď dobre vedia, že tam budú čeliť veľkej presile, trestuhodne si nezoberú žiaden rezervný zásobník, hoci majú plný barák bojového arzenálu a radi sa tým vystatujú. Po chvíľi im teda logicky dôjde muníca a zostanú bezmocní... Keď sa im to stane prvýkrát, tak ešte budiž, ale keď túto amatérsku chybu zopakujú aj počas záverečného, starostlivo plánovaného "veľkého útoku", je to už na pousmiatie... Nútené preobsadenie novodobej hororovej kráľovny Melissy George za anorektickú Kiele Sanchez tiež nebolo príliš šťastným ťahom a na margo iných náhradníkov za ústredné postavy z jednotky sa radšej ani nevyjadrujem... ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ľuďom zo Stage 6 by mi zakázať točiť sequely k filmom...pretože aj dobre rozbehnutú látku vedia zničiť svojimi "trademarkami" - nechutne digitálna krv, idickosť postáv, žiaden scenár, samozrejme hore bez musí byť...preto je 30 Dní Dlhá Noc: Doba Temna neúctou k dokonalej jednotke...až by som si prial aby to bol radšej nejaký iný céčkový horor..a nie 30 dní... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

30 Days of Night: Dark Days je naprosto zbytečné pokračování skvělého hororu, který zaujal spoustu diváků. Možná, že ve filmu je pár scén, které člověka chvilku baví, ale co dál? Čekal bych pokračování na trošku větší úrovni, ale bohužel mě film velmi zklamal. U filmu je vidět, že je to pokračování na úkor dobrého jména prvního dílu, ale jak říkám, takové filmy jsou naprosto o ničem. Ano možná na první shlédnutí se dá film přežít, ale to je vše! Po druhé tento film nic nenabídne a to se nedá říct o prvním dílu... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)

Reklama

Reklama