Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

berusche 

všechny recenze uživatele

LEHKÝ SPOILER: Oh!!! 30 minut dlouho na tuhle krátkou, i když nepopíratelně temnou, pointu! Upíři mluví jazykem, jenž zná pouze hrstka vyvolených a ty zuby jsou tak příšerný, že z nich nejde ani strach, a zakrvácená trička si aktéři mohli asi tak 3x za film převlíct! No ono se vůbec tou krví nešetřilo, ale nevím, jestli ku prospěchu. A ten závěr? To má být jako neotřelé? To je zbytečné, zombie se dávají do béčka, ne do hororů o upírech, a to i přes echo, které na tuhle bombu dostanete v polovině filmu, abyste nakonci nebyli překapeni. Já byla, ale spíš tím, proč je hlavní hrdinka nutně v některých záběrech za zenitem a co do krásy taky moc nepobrala. Že by to nikdo hrát nechtěl? ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je nadmíru jasné, že se tvůrci snažili svézt na vlně úspěchu věru geniální jedničky, nicméně výsledek je slátanina limitně se blížící katastrofě, kterou nezachrání ani flashbacky či jakékoli odkazy na první díl (i když nekriticky uznávám, že to bylo asi to jediné, co ve mně vzbudilo jistou dávku naděje... no jo, nostalgie:)) A pokud jde o zcela čistě seriózní kritiku, postrádá dvojka vše, co bylo na jedničce tak jedinečné a originální. O nějaké psychologii postav zde nemůže být ani řeč, řemeslně se jedná o velmi průměrnou, spíše podprůměrnou záležitost s tragicky nepasujícím soundtrackem. Neúčast Davida Sladea a Sama Raimiho, jakožto strůjců úspěchu původního filmu, mluví za vše. Ve všech směrech ukázkově špatné pokračování, které vzniklo jen kvůli nesporným kvalitám prvního (a pro mě i jediného!) dílu. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Upíři v jedničce byli krvelační, chytří a svinsky otužilí. Ten nápad s Aljaškou byl přímo geniální a mě z nich třicet dní a nocí fajně mrazilo hrůzou. I když pak ve finále trochu zvadli (že by už přece jen moc velká kosa? :-). Jejich bratranci ve dvojce už nebyli takoví kabrňáci. O té sestřenici z Čachtic ani nemluvě. Sice se všichni hrozně snažili být hrozně moc hrozní a tak neustále vrčeli jako vysavač v posledním tažení, nebo syčeli jak napařovací žehlička s pár posledními kapkami krve v nádržce, ale co je to všechno platný, když to byli pěkní blbci. Už je mi jasné, kde se vzala ta jejich divná řeč. Jedna babička Rumunka, druhá babička Maďarka. Bohužel společný dědeček - Mongol. Takže upíři honí u sebe doma v podzemí čerstvé maso. Fajn. To před nimi zdrhne do špajzu a tam se zarýgluje na petlici (vypadala docela chabrus). Co udělají hladoví upíři? Nota bene když vládnou tou nadlidskou silou, že... Kopnou do těch dveří aspoň jednou? Ať už z hladu nebo aspoň ze vzteku? NE. Oni vyrazí na lov do města...       Cože?!       No nekecám, opravdu! :-D    A to snadno dostupné maso u nich doma jim zatím zdrhne ze špajzu. KRETÉNI. Pardon, ale to se nedá jinak nazvat. Navíc při bitkách s lidmi do sebe nechají střílet jak do asfaltových holubů na střelnici a i jinak jsou spíš k politování. Obávám se, že v jedničce by, místo zmasakrování celého města, tihle retardovaní netopýři sami skončili naporcovaní na stejky v ledničkách obyvatel Barrow. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film není tak špatný, jak naznačuje hodnocení. Důvod proč je tak nízké vám hned sdělím. Takže...První a druhý díl jsou žánrově totálně odlišné. Zatímco první díl měl temnou atmosféru a nic pořádného se v něm vlastně ani nedělo, tak díl druhý už je taková vyvražďovačka ve stylu Resident Evil. Je tedy skoro zaručené, že komu se líbil první díl, tak se mu ten druhý líbit nebude. Existuje i skupinka lidí, které se první díl nezamlouval. V takovém případě se na ten druhý jen těžko podívají. Takže nijak nezvýší hodnocení. Proto je tedy hodnocení tak nízké. Existuje samozřejmě i skupinka lidí, která si stáhne omylem jiný film než zamýšlí, protože existuje taky taková skupinka lidí, která film špatně pojemenuje...Čímž nehchi nic naznačovat. Takže mně se film líbil více než ten předchozí. Něco málo se tu konečně dělo. Film je sice opět maximálně šablonovitý, ale to byl i ten předchozí díl. Herci jsou zde podobně nepříjemní. Raději však tupou 92 minutovou vyvražďovačku než skoro 2 hodinovou nudu. O žádný zázrak se opět nejedná, ale lepší * klidně dám. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let. Nevadila mi ani tak výměna krásné Melissy George za hříšně nevýraznou Kiele Sanchez (The Perfect Getaway), která sice má zde jedno sexuální číslo, ale kozičky nám přesto neukáže. Největší chybou bude přesunutí z chladné Aljašky do teplého Los Angeles. Drtivá většina stopáže se sice odehrává za tmy a v odlehlých tmavých prostorech (kanalizační systémy, podpalubí lodi), ale co naplat, když je to natočeno jen pro oko: bez hloubky, sebemenší nadsázky a bez vnitřního uspokojení jak tvůrců, tak diváka, pouze z vidiny tučných zisků. Z upírů nejde absolutně žádný strach, žádné krvežíznivé příšery, jen obyčejní lidé s černými kontaktními čočkami. Vytratil se i charismatický záporák Marlow, místo kterého tvůrci nasadili trapnou a nevýraznou Lilith. Ta nepředvede ani žádnou akcičku, aby z ní šel kousek respektu, prostě vládkyně temnot jak vyšitá! Dobu temna neberu za pokračování parádní jedničky, chápu ji jako nejapný vtip, a to nemluvim o konci. Škoda, škoda, ale dalo se to čekat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)

Reklama

Reklama