Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostatní spokojeni nebyli, ale já ano. Dokonce si troufám tvrdit, že to bylo nápaditější než jednička a neomezilo se to jen na jednu lokaci. Zapadákov na Aljašce vystřidalo Los Angeles, protože právě tady byl zaznamenán pobyt mocné královny upírů Lilith (Mia Kirshner), kterou je třeba zlikvidovat, než bude pozdě. Melissu George z jedničky vystřídala vcelku akceptovatelná Kiele Sanchez, která k sobě přibrala neohroženou partičku odhodlanou vypátrat vládkyni upírů a zatočit s jejím klanem jednou provždy. Cesta za ní je lemována svižnou akcí, kde se do upírů v temných chodbách a zákoutích nemilosrdně střílí, krev stříká na všechny strany, členové party postupně hynou po nepěkném pokousání a někteří z nich se mění v upíry a na řadu přijde i odvážnější sexuální scéna. Film na mě rozhodně nepůsobil nízkorozpočtovým dojmem, pořád se v něm něco dělo a závěr s oživením mrtvého manžela z jedničky se také povedl. Od hororu neočekávám sofistikovanou zábavu, ale pořádný brak. Tohle pokračování s podtitulem "Doba temna", to splnilo dokonale. ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co tohle mělo společného s bezkonkurenčím prvním dílem.. Zjev upírů ubohý, zklamalo mě ,že už umí s lidmi komunikovat, atmosféra Los Angeles se nedá porovnávat s ledovou Aljaškou a herecké výkony...škoda mluvit. Nevím, proč tento hnus nese název 30 dní dlouhá noc: Doba temna, když v LA žádná noc netrvá měsíc. A když dají do tak dlouhé stopáže (bylo to tak hrozné, že už jsem se nemohla dočkat, až to skončí) nějakou tu erotickou scénu, myslím, že tím nezvýší hodnocení diváků (alespoň doufám). Kdyby to byl pořádný horor, tak proti takové scéně nic nemám, ale podle mě se to vážně nehodilo. A pokud si tím někdo kompenzuje tu hrůzu okolo, tak to potěš. ()

Reklama

Caszidy odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se vlastně točí takováhle "pokračování" úspěšných hororů? Stalo se tu u Hory mají oči, stalo se to u 30 dní dlouhá noc a u nespočtu dalších. Vždyť se i při těch minimálních nákladech nemůže rozpočet takových brakových sequelů vrátit. Nebo snad ano? Pokud to tak je, tak asi odjíždím podnikat do Hollywoodu, jelikož tohle je jinak nad moje chápání. Abych se ale vrátil k tomuhle "dílu". Tvůrci evidentně během natáčení nevěděli, jak vlastně pojmout takovou bezvýznamnou věc, jakou je hlavní postava. Jak jinak si totiž vysvětlit, že v úvodu filmu je křehká a bojácná jak princezna z pohádky(nehledě na naprosté vypuštění kontinuity s předchozím dílem, kde si přeci jen něcím prošla a pár těch úpírů už sejmula), uprostřed filmu se z ní mávnutím kouzelného proutku stane rutiní vampireslayer, typu Blade a v závěru filmu se jí tvůrci snaží vykreslit ve stylu Alice z filmových Resident Evilů. Jinak celý snímek není až taková zrůdnost. Jen je to neskutečná nuda, v níž téměř nic nefunguje. A to od zbytečné milostné scény, přes nulové charisma vedlejších postav, hlavní záporačky a vlastně i hlavní hrdinky, až po použití roztřesené kamery, nebo obřích děr ve scénáři(příběh se odehrává v Los Angeles, hrdinové si zde chodí se samopaly a c4, jako by se nechumelilo, při střelbě neexistují svědci, policii má pod palcem jediný nastrčený agent FBI atd.). ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokonalej zfušovanej slepenec všech možnejch sraček, tak to vidim já a už nikdy to snad neuvidím. Furt tam omílaj městečko Barrow, kde se odehrával první díl, kterej mimochodem považuju ze velice originální a dobře udělanej. Tohle jenom využívá jeho úspěchu, kurví tomu jméno a nějakej Dane vubec nevim, proč tady vůbec byl. Bohužel místo kvality narazíte na tuny omletejch situací (jak kdybych každej nápad už viděl tak v 5 až 10 filmech), nelogickejch rozhodnutí a iracionálního chování a pokaženejch detailů, kterejch si nejde nevšimnout, jak jsou trapné (fleky na tričku má v každé scéně uplně jinak a když ho sundá, tak ani podprda nejde dolu). Pak mě teda navíc ještě furt štvalo, jak ti upíři furt pištěli, jak nějakej pišta hufnágl nebo poraněny prase. A asi je moderní všude nasypat hejno bab - hlavní záporačka, hlavní klaďaska, vedlejší drsná klaďaska, zachráněná holka... a v podstatě jenom jedna až dvě větší mužské role. Jo, je to jenom další zkurvenej upírskej video film bez nápadu, kvality a bez šance... A všimněte si těch zubů - všichni upíři vypadaj, jak kdyby je měli buď z levného obchodu se srandičkama nebo od babičky ze sklenice... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně dokonalá ukázka průměru. Člověk se u toho nenudí, usekne se tam pár hlav, herci jsou snesitelní, upíří královna ukáže své přednosti ze zadní části těla, upírů bude hromada a budou nenávistně ječet, napětí si vezme dovolenou a závěr se pokusí být překvapivej. Nikdo mi tam nevadil a zároveň jsem ale ani nikomu nefandil a bylo mi úplně jedno kdo umře a kdo se konce dožije. Na jedno podívání ale určitě dobrá volba, člověk se u toho odreaguje. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama