Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Rogan (Lance Guest) žije s matkou v přívěsu a všichni okolo jsou vlastně součástí velké rodiny. Vítězí ve videohře Hvězdný bojovník a dozvídá se, že získal stipendium, aby mohl dál studovat. Poté se setkává s Centaurim, který tvrdí, že je vyslán společností, jež hru vytvořila, a než se Alex stačí vzpamatovat, je na cestě do vesmíru. Jeho úkolem je zachránit galaxii před zničením, pak se může vrátit zpět. Jenže se ukáže, že to byla lež a protože Alex je jediný pozemšťan, který má zcela výjimečný talent, obrátí se na něj s prosbou o pomoc tajemný cizinec. Přichází z galaxie, jíž hrozí útok mimozemské civilizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

carodejb 

všechny recenze uživatele

Tron+Star Wars+ Doctor Who na drogách a pre deti. Aj na tú dobu to museli byť smiešne (naozaj museli) triky. To je jedno. Kašlať na triky, nevýrazná réžia to kazí. Prípadne dabing. Inak by to bola pecka. Ale tak pre deti/ na zabitie času to postačí. Užijete si to hlavne ak máte slabosť pre teenegerov a space operu. ()

zdenek1973 

všechny recenze uživatele

80 roky!!! Kino mého mládí ,toje poslední hvězdný bojovník!!!! Vynikající sc-fi film režiséra Nick Castleho,super triky,obsazení atd.Přesně takhle jsem to chtěl zažít i já jako náctiletý....Vlna 80tých sci-fi filmů je bezedná a má samé poklady!!! To co se natočilo v 80tých letech,tak to už se netočí a nejsou nápady!!!! ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech se po filmové sci-fi stránce stále někam cestovalo. Buď do nitra počítače 'Tron' (1982), nebo třeba do vnitra živého organismu 'Vnitřní vesmír' (1987). V tomto snímku se dospívající hrdina příběhu Alex, svým způsobem dle vlastní fantazie, dostane do světa počítačové hry. Ano, dle vlastní fantazie. Alex v jedné videohře o vesmírné bitvě vytvoří nový rekord a vlivem toho je povolán do vesmírné bitvy skutečné. Sci-fi příběh pro fanoušky videoher dnes již s nostalgickým nádechem, avšak po technické stránce naprosto úžasným. Dnes vizuální stránka hodně připomene současnou videohru 'Cyberpunk 2077'. Příběh samozřejmě vyniká ohromnou naivitou, ale právě v tom je ta síla. Je to útěk od reality, jaký se nikomu ani nezdálo. V době uvedení snímku v kinech snad nebylo hráče videoher, který by nechtěl být na místě Alexe. Vizuální triky byly vytvořeny v počítači a na to, že se tak dělo počátkem osmdesátých let, ani dnes neztratily na svém kouzlu. I masky nejrůznějších mimozemských tvorů jsou povedené. Tvůrci si také krásně pohráli s osvětlením a hrou barev, takže každé filmové okénko je doslova a do písmene pastva pro oči. Takže pozor na to, jakou videohru kdo zrovna hraje. Třeba se v jiné části vesmíru videoherní událost odehrává ve skutečnosti. Pokud bude hráč dobrý, může se tam ocitnout jako nejlepší bojovník. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Klasický osmdesátkový příjemný sci-fi film s příběhem, který byste dnes, v roce 2014, nespolkli ani za mák. V tom je kouzlo osmdesátých let. Alexovi se díky výhře ve videohře naskytne šance stát se vesmírným pilotem a zachráncem planet. Logicky tuto šanci odmítne, kdo by chtěl zažít videohru na vlastní kůži, když mu jde o život a má rodinu, že ano :). Zabití zbývajících Starfighterů a snaha nepřátel o zabití Alexe ale předurčí jeho osud. Škoda, že nakonec je celý film jen pozlátko okolo závěrečné bitvy, která mě la být hlavním tahákem. Tohle je ale ta nejlehčí bitva, co si lze představit. CGI bylo v roce 1984 ještě v plenkách, ale dá se na něj dívat i dnes, zklamaly mě některé masky mimozemských ras, které vypadaly velmi "papírově". ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Klasický (rozumíme dobrý) osmdesátkový scífko s příběhem několikrát viděným (SW plus Tron, nějak tak). Zároveň naivní, ale i pohádkové. Ačkoliv se nekoná žádné překvapení, tak Lance Guest je sympaťák, hezky se na to kouká, má to pár pěkných detailů a baví. Alespoň mě. -"Greetings, Starfighter. You have been recruited by the Star League to defend the frontier against Xur and the Ko-Dan armada." ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film byl natočen za 40 dní. (HellFire)
  • Překladač, který převádí mimozemskou řeč do srozumitelného jazyka, je ve skutečnosti obvodová deska z hodinek. (HellFire)
  • Při natáčení sehrál významnou roli počítač. Jmenoval se Cray X-MP a byl ve své době nejvýkonnějším computerem na světě. Zhruba jedna pětina promítací doby vznikla uvnitř jeho paměťových médií. (Hans.)

Reklama

Reklama