Reklama

Reklama

Pohřben zaživa

  • Česko Pohřbený (festivalový název) (více)
Trailer 2

170 000 čtverečních mil pouště, 90 minut kyslíku. Není cesty ven. Tvůj osud není nikdy zpečetěn… Paul Conroy je civilním pracovníkem v Iráku, kde je unesen a pohřben zaživa - tak by se dal ve stručnosti shrnout strhující thriller z dílny španělského režiséra Rodriga Cortése. Příběh muže uvězněného pod zemí, kde má k dispozici pouze mobilní telefon a pár dalších věcí, je natočen velmi sugestivním a napínavým způsobem s místy až dokumentární přesností. Zdá se, že jeho osudem je být pohřben zaživa, ale s tím se nehodlá smířit a je rozhodnut bojovat do poslední chvíle… Logika děje je zde vztažena právě k žánru thrilleru a nikoliv k tomu, zda by k takové situaci mohlo v Iráku dojít. Vynikající představitel ústřední role, Ryan Reynolds, svým výkonem dokáže hodinu a půl udržet tempo i pozornost diváka. Ve filmu se objevují i zajímavé společensko-politické otázky vybízející k reflexi ozbrojeného konfliktu nejen v této arabské zemi. Již při svém uvedení na festivalu v Sundance se filmu dostalo nadšeného přijetí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (999)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lituji, ale na mě tahle klaustrofóbní podívaná ani trochu nezapůsobila. Uznávám, že na minimálním prostoru a s minimem prostředků dělají scénárista i režisér maximum, aby udrželi divákovu pozornost, ale pořád je to jen velmi relativní úspěch. Rozhodující pro mě je, že snímku nemůžu věřit. Pravda, u jiných žánrů se logikou viděného nezabývám zdaleka tak důkladně a nejsem ve svém hodnocení přísný, jinak bych si je zkrátka nevychutnal, ale že je thriller založený na nesmyslech, by měl bez problémů odhalit i žák základní školy. Celkový dojem: 40 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jsem Paul Conroy. Pracuji jako řidič. Volám z Iráku. Náš konvoj přepadli, jsem zakopaný v zemi a potřebuji pomoc..... Pohřbený v bedně, nemůže dýchat (alespoň to pořád tvrdí), na telefonu 3 čárky a teď by mělo následovat přání tvůrců – zoufalství, panika, beznaděj a strach..... To mi tady ale chybí. Komorní thriller, stojící na ,,one man show“ a několika ,,hlasech“, je vlastně kravina, která přes svoji originalitu v celkové délce nemá co nabídnout. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zjistím komu nevolat, když jsem ,,v prdeli“. 2.) Nevím u který firmy si nemám začínat s kolegyní. 3.) Chystám se jako řidič do Iráku. 4.) Chystám se nechat pohřbít za živa. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pýtam sa - keď tu u nás na Slovensku je vraj množstvo schopných tvorcov, ale nemajú dosť financií na natočenie poriadneho výpravného filmu, prečo už niekto nenatočil niečo takéto? Chce to len nápad a toto vážne nemôže stáť veľa. Mám však pocit, že tu žiadny taký tvorca nie je. Točia sa tu len dramatické filmy ,,zo života,, v ktorých hrajú stále tí istí herci a ktoré nikoho nezaujímajú. Vrátim sa opať k filmu. Musím pochváliť naozaj dobrý nápad. Zaujalo to. Prečo však dávam len 3*? Lebo ma to nedokázalo strhnúť a strácalo to tempo. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, keď vám po skončení filmu ide vyskočiť srdce z hrude a vy len s otvorenými ústami zízate na záverečné titulky, a nie ste schopní sa ani pohnúť, pretože stále vstrebávate čo ste práve videli. Tak to som zažil po dlhom čase. Ďakujem. Oceňujem takúto jednoduchú formu. Naozaj stačí jedna rakva, mobil, jeden šikovný scenárista a dobrý herec, a divák je na 90 minút pripútaný k obrazovke. Až sa cíti akoby bol v tej rakve zavretý s ním. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mužské plémě je na tom zřejmě dosti bídně, když i takový chlapák jako Ryan Reynolds honosící se mimo jiné i titulem Nejpřitažlivější muž světa 2010 se nedokáže popasovat se situací, ze které se něžnější pohlaví běžně vyhrabává levou (Uma) zadní (Noomi). A ač tak činí po celou dobu celkem zajímavě a nenudícím způsobem, tak se stejně nelze zbavit pocitu, že by tomu slušela spíše kratší stopáž. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Ryan Reynolds přiznal, že ke konci natáčení trpěl klaustrofóbií, a to hlavně díky stále většímu množství písku v rakvi. (Dr Lizal)
  • Ryan Reynolds byl do role Paula Conroye jedinou volbou. (Dr Lizal)
  • Jedná se o film natočený na nejmenším prostoru. (luxik007)

Související novinky

Nadpřirození De Niro a Weaverová

Nadpřirození De Niro a Weaverová

06.11.2010

Španěl Rodrigo Cortés si thrillerem Buried, ve kterém si Ryan Reynolds 90 minut poleží v rakvi šest stop pod zemí, udělal dobré jméno. A na dobré jméno se lepí opravdové hvězdy. V jeho mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama