Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 1

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (546)

castor 

všechny recenze uživatele

Ani já nijak netrpěl.. co jsem očekával, to jsem dostal a jen si zas a znovu uvědomil, co za génia Jackson byl!! Sic se pod kůži nezaříznul tak, jak bych si asi přál a jasně, tohle poslední loučení mělo zabírat místo spíš jako bonusový materiál na disku z velkolepého koncertu, žel, osud tomu chtěl jinak a na comeback už nezbyl čas. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

This was to be it. Film o tom, čo malo byť. Film o jednej koncertnej šnúre, ktorá mala byť bezpochyby tou najbombastickejšou a najdokonalejšou show v dejinách ľudstva. Film, ktorý mal byť obyčajným making of, ale nestihol byť ani dokrútený. Film, ktorý aj napriek tomu niekedy mohol povedať viac ako povedal (len zlomky z digitálnych videí pre turné) a niekedy našťastie povedal menej ako mohol (bez zbytočného citového vydierania). Film, ktorý napriek všetkým naivným očakávaniam je len a len obyčajným filmom. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Když byl Jackson ještě naživu, média na něm nenechala nit suchou, skandály se vršily, vtipy na jeho osobu taktéž. Pak nečekaně umřel a najednou všichni se zápalem líčí, jakou úžasnou osobností ten král popu vlastně byl. Film This is It má tři úkoly: 1) zprostředkovat fanouškům přípravy na masivní comeback, přičemž při těchto přípravách se Jackson dost šetřil. 2) This is It má lidem připomenout, jakou jakou úžasnou osobností ten král popu vlastně byl, viz výše. 3) This is It je narychlo spíchnutým záznamem z příprav, jehož prostřednictvím chtěla Jacksonova rodina a producenti vydělat na smrti legendy ještě pár miliónů dolarů, než se pomyslná bulvární hladina opět uklidní. Třetí bod berme jako zásadní, jelikož z něho lze lehce odhadnout výsledné kvality filmu. Vše zapomenuto, o mrtvých jen dobře, tento dokument je jako beránek, je to pračka na peníze a vrchol pokrytectví. Já z Jacksona vyrostl ještě před pubertou, proto pro mě ten film nemá jinou hodnotu než tu, že ukazuje pravou prohnilou tvář showbyznysu. Věrným fanouškům zajisté přinese větší míru potěšení. Ale že by to byla filmová událost roku? Ani náhodou! Jako dokument ten film postrádá jakoukoliv formu. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ten kdo Michaela Jacksona miluje dá plný počet, ten kdo ne dá počet velmi nízký. Já se přiznám, že jsem k němu nikdy neměl příliš kladný vztah, nikdy jsem ho neposlouchal a jako člověka jsem ho taky nemusel. Ale když po jeho smrti začali rotovat jeho písničky, musím uznat, že co se týče zpěvu, show, videoklipů, choreografie, byl na tom velmi dobře! Každopádně ať mám k němu vztah jaký chci, pokusím se ten dokument zhodnotit objektivně. Dokonce jsem na něj zašel do kina a musím říct, že jsem čekal mnohem víc, neudělalo to na mě moc velký dojem. Je pravda, že návrat mohl být velkolepý a že to bylo vážně promakaný, ale to už přece všichni víme, já myslel, že ho tam ukážou i jako člověka... POMO to vystihl. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak to chodí v dnešním světě populární hudby? Naleštěná hvězda vyleze na pódium, párkrát otevře pusu na playback, předvede pracně nadřený kotrmelec nebo smyslně zakroutí zadkem a publikum se může zbláznit. Všichni jste viděli, že Michael byl jiný. Byl to profík, kterého nikdo neobelstil, vše na pódiu si řídil dle vlastní představy, přesně věděl, co a jak chce. Jeho hudba měla poslání, a to i přesto, že se pohyboval právě v popu. Tedy v tom hudebním žánru, který je především o komerci. Občas mě zarazilo, že s ním spolupracovníci mluvili jako s malým dítětem, vzpomněl jsem si na jeho údajné pedofilní skandály, hvězdný manýrismus. Na každém si však můžete něco najít. Pro mě zůstane Michael navždy geniálním hudebníkem, tím pravým a jediným králem popu. Na závěr bych si rád rýpnul do těch z vás, kteří v komentářích remcají nad formou filmu. Vždyť bylo přeci od samého začátku jasně upozorňováno na to, že se jedná o záznamy z příprav koncertu. Co jste tedy čekali? Pokud se vám to prostě a jednoduše jen nelíbilo, beru. I když nechápu. Ale je přeci skvělé, že se k nám dostalo něco takového. This is it! P.S: Byl to hezký večer, Alčo... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol uvedený v USA uvedený v 3500 kinách a premietal sa aj v stredu nadránom. (marek.stone)
  • Při písních „I Want You Back a Stop!“ a „The Love You Save“ žvýká Michael žvýkačku. (Polinecka)
  • Štúdio Sony zaplatilo producentovi Jacksonových koncertov AEG Entertainment za distribučné práva k filmu 60 000 000 dolárov (40 581 670 eur). (marek.stone)

Reklama

Reklama