Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezávislý strukturovaný snímek vypráví příběh filmového režiséra Nica (Julian Sands). Retrospektivně se zaobírá jeho dětstvím i dospíváním, kdy měl jako šestnáctiletý (Jonathan Rhys Meyers) poměr s dívkou, jejíž otec umíral, později se zapletl do brutální vraždy mladé Italky a nakonec si našel maskování ve sňatku s frigidní ženou. Souběžně s jeho osudem sledujeme příběh Adama a Evy, jejichž epizody jsou paralelami k Nicovu životu a ukazují, že lidská nevinnost - nejen ta sexuální - už pomalu přestává existovat. (Morien)

(více)

Recenze (23)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Zdlouhavá pičovina o ničem. Bylo to rozkouskovaný na jakýsi kapitoly, který stejně neměly smysl. Zdlouhavý, bez souvislosti, bez návaznosti, bez ňákýho pořádnýho děje, beze smyslu a totálně zmatený. Jediný, co mě trochu zaujalo, byl His Dream a Her Dream, ale to je tak jediný trochu vychytaný. Voni si snad myslijou, že když to podbarví vážnou hudbou, tak že tím vytvoří podmanivou atmosféru? A jak se tam najednou namotalo to natáčení toho dokumentu, který bylo povahově úplně jinde, než zbytek filmu... Stejně nakonec v poušti srazili jakýhosi modráka modrýho smurfa a zbytek těch smurfů byli vrazi. A nebo ten niga s tou zrzkou (pěknou zrzkou) v parku! To mělo jako připomínat Adama a Evu? Pchň cť! Bilo to tam do očí jak rozjetá žába u Rákosníčka v rybníčku, do kterýho se mu oba vychcali a pak z toho zrzka pila, prase jedno! No jestli jsem to pochopil dobře a ten malej harant, starší vyžranej harant, puboš a ten producent jsou jedna a ta sama osoba, tak piko, jakto, že si nejsou vůbec, ale TOTÁLNĚ vůbec podobní? A kua kdo jsou ty dvojčata? A kua co se tam jakýsi dvojčata vůbec pletou? No už jsem dlouho neměl takhle hroznej zážitek a nudu. Ještě že umím sám sebe politovat - chudáčku, teď už bude dobře, už to zahoď a nikdy v životě se na to nebudeš muset dívat. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Škoda tých posledných dvoch scén, teda nehody v púšti a vyhnania z raja, ktoré svojou príšernou úrovňou a v druhom prípade aj nevhodne zvolenou hudbou skopávajú tento inak krásne harmonicky lyrický film do mierneho nadpriemeru. Už len kvôli úžasným snom Her a His Dream stojí strata (nielen) sexuálnej nevinnosti za pozretie. ()

Reklama

Ewík 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý artový film, který utkví (nejen díky častým sexuálním scénám, i když vlastně vše tam má sexuální podtext a kontext - nabízí se otázka, jestli takový není vlastně celý svět? A odpověď: Pro některé ano.) a vyvede diváka z klidu (ovšem  s pomocí levných prvoplánových témat a lidí postrádajích integritu), což je vlastně hlavní smysl umění. Mé nižší hodnocení vychází z kontextu mého světa. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mám rád nezávislou tvorbu, ale možná by mohl příště anglický režisér Figgis přiložit návod k použití. Přiznávám, že je bezesporu zajímavým filmařem a umělcem, což dokázal alkoholickým opusem Leaving Las Vegas. Tentokráte ale natočil přinejmenším obtížně stravitelný kousek. Neustále nám předkládá retrospektivy i divoké montáže ze života muže (a to v několika etapách až do dospělosti, kdy žije s frigidní manželkou), řadu snových sekvencí, několik brutálních úmrtí. Hřebík do rakve zasazuje tehdy, kdy vše prokládá (vizuálně zajímavým) příběhem Adama a Evy (černoch a zrzka), kteří se vynoří z vody, za přihlížení bílého koně, aby je v závěru z ráje vyhnali neurčení rasisté se psy. Nechápal jsem souvislosti, jednání postav, zdravý rozum režiséra a scénáristy v jedné osobě. Herecky zaujme Julian Sands i Saffron Burrows, hlavního hrdinu ve věku dospívání si pak vystřihl Jonathan Rhys-Meyers, který ve svém mladém věku ztvárňuje velmi zvláštní postavy (snad s výjimkou romance Blafuj jako Beckham) - jeho snažení vyvrcholilo spoluprácí na amorální romanci Match Point samotného Woodyho Allena. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Artové snímky mám celkem rád, ale tohle bylo neskutečně nudné a bezobsažné. Zdaleka nejzajímavější mi přišel začátek, kdy jsem ještě očekával, co přijde. Bohužel nepřišlo nic. Scény z "ráje" jsou alespoň obrazově pěkné a celý film provází příjemné hudba - to jsou bohužel asi tak jediné klady tohohle snímku. 35% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama