Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (1 073)

nunka 

všechny recenze uživatele

Na 50% namixované dramatické momenty, ktoré vyvažuje 50% komediálnych prvkov a vtipných díalógov. Absolutne perfektne naservírovaný mix drámy a komédie, ktorá v celku vyznieva súdržne a fungujúco. Nemám rada príliš vydieračné príbehy, avšak tento slzobôlny námet mal iný filmový rozmer - priateľský, vzťahový, interpersonálny. Som spokojná s celkovým nápadom, hercami, s tempom filmu, rozmerom, až na finále. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bylo to přesně takový, jako jsme to čekali. Drama s komedií v perfektním vyvážení co nepostrádá vtip, a s excelujícím Levittem, kterýmu za zády hláškuje vynikající Seth Rogen. A že to jsou pořádný hlášky. ("Look at it! That's Rachel! And that's a fucking filthy Jesus-looking motherfucker, and they're kissing!") Sice jsem čekala, že se víc dojmu, ale ono to bylo v týhle civilnější formě mnohem přesvědčivější. Ocenila bych sugestivní pohled na věc, ať už jde o Adamovu chůzi nemocnicí krátce po tom, co se dozví diagnózu, kdy se divák skutečně může vcítit do jeho pocitů nebo scény z klubu, kam ho zatáhne kamarád. Přesto všechno mi nešlo zbavit se pocitu, že to není zas tak objevný a inovativní, spíš je to starej známej příběh podanej relativně netradiční, ale v ničem přelomovou formou. Rozhodně to ale není chladnej kalkul, právě naopak! Určitě v brzký době plánuju další (a ne poslední) opakování. Hodně silný 4* a film, co opravdu stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Netradičně začnu komentář k dobrému filmu nedoporučením. Nedoporučuju se na 50/50 dívat ve vlaku. Já se na něj při cestě vlakem díval, ke konci jsem si pěkně tiše zaslzel, a měl jsem co dělat, abych se před cizími cestujícími v kupé nerozevzlykal nahlas. To by bylo potupné :-D. No ale k filmu - všechno dobré. Joseph Gordon-Levitt potvrzuje svoje herecké kvality. Tak trochu je mi líto Bryce Dallas Howard, která si letos ve dvou oscarových nadějích zahrála takové nesnesitelné krávy, že už ji s tímto typem postav budu mít nejspíš navždy spojenou. Ve filmu se míchá spousta emocí, od smutku po radost a veselí, působí to přirozeně a upřímně, žádný kalkul kvůli oceněním. Být to useklé v nejsilnějším momentě chvíli před koncem, jdu na pět hvězd. Nastavovaný závěr velmi pozitivní dojem z filmu ... nechci říct přímo zabíjí, ale snižuje. Bohužel. Nejednoznačnost by filmu s názvem 50/50 jenom prospěla. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, který mě místy rozesmál, místy mi to vehnal slzy do očí. Ono nenápadné slovíčko "místy" je v předchozí větě nicméně důležité, protože ho obklopuje obrovská řada scén, které na mě zdaleka tolik nezapůsobily. Sama nevím proč, nicméně nemůžu říct, že by mě 50/50 strhlo s sebou, že bych dění na plátně naprosto podlehla, že bych se nemohla dočkat, až tento film uvidím znovu. Ze subjektivního hlediska tedy tři hvězdy, i když z toho objektivního by si ty čtyři nejspíše zasloužil. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Nevedel som si predstaviť ako môže vyzerať kombinácia komédie a drámy s takou vážnou témou ako je rakovina. Po pozretí mám trochu zmiešané pocity. Keby tvorcovia upustili od tej komediálnej linky, bola by to možno jedna z najlepších drám, aké sa mi podarilo vidieť. Scény, ktoré chceli byť vtipné sa mi nie vždy vtipné zdali a Anna Kendrick mi tiež nebola práve najsympatickejšia. Tak som sa nakoniec ani veľmi nesmial ani neplakal. Ale oplatí sa to vidieť, niektoré časti sú skutočne veľmi vydarené. A myslím si, že Joseph Gordon-Levitt má pred sebou peknú hereckú budúcnosť. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Auto Kyla (Seth Rogen) má poznávací značku YVR 515. YVR je kód letiště ve Vancouveru, odkud Seth Rogen pochází. (sluppka)
  • Scéna oholení hlavy je dílem improvizace a původně nebyla ve scénáři. (akisha)
  • Ve scéně, kdy jde Adam (Joseph Gordon-Levitt) prvně na chemoterapii, míjí stařenku, která se sotva drží na nohou. Po několika krocích ji však můžeme spatřit, jak se narovná a "zdravě" mizí ze scény. (Shaleman)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama