Reklama

Reklama

The Last Man on Earth

  • Itálie L'Ultimo uomo della terra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto snímku z roku 1964 je Robert Morgan (Vincent Price), který jako jediný člověk nepodlehl zákeřné epidemii, jenž proměnila lidstvo v bytosti vypadající jako upíři. Snímek je inspirován povídkou Richarda Mathesona " I Am Legend". (V-Ray)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený postapokalyptický horor z šedesátých let. Když člověk zkousne tu velikou dávku naivity, která k těmto starším žánrovkám prostě bohužel patří, tak se určitě bude bavit minimálně obstojně. No a když by ji náhodou nezkousnul, tak se aspoň od srdce zasměje (v první třetině, kdy se Vincent Price bez přestání tváří útrpně, dělá dramatická gesta a pomocí voiceoveru se s divákem dělí o své momentální rozpoležení, jsem k mírnému úsměvu také neměl daleko). Zbylé dvě třetiny jsou pak jednoznačně lepší. Velmi se mi líbil hlavně ten důležitý finální zvrat (jenž v podstatě vysvětluje název knižní předlohy), který snad v novější verzi ani nebyl (nejsem si jistý, už si ji příliš nepamatuju). Horror movie of the Year ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

První filmová adaptace knihy I am the Legend se velmi povedla. Vincent Price v hlavní roli je opravdu výborný, kam se na něj hrabe Will Smith. Pěkně ponurá atmosféra, a přesně v moment, kdy už jste té beznaděje nasyceni, se odbočí do minulosti a odvypráví, jak ke všemu došlo, a zase v pravou chvíli se odbočí do neradostného finále. Výborně natočené. Jediné, v čem ve srovnání nová verze z r. 2007 nekulhá, jsou efekty a "cool look". Ale to už je takové znamení doby... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedeně uvěřitelná atmosféra liduprázdného města, Vincent Price na soustruhu vyrábí dřevěné kolíky, shání česnek, váže z něj věnce a ty věší na dveře svého domu, kolem něhož průběžně sbírá mrtvoly, které odváží za město a spaluje je ve velké jámě, a když v noci na okna a dveře zabuší "upíří zombie", pustí si gramofon, natáhne se na gauči a snaží se na ně nemyslet a spát... Skvělý rozjezd. A zbytek Posledního muže na Zemi horší nebyl. Flashback odehrávající se před nákazou byl pochmurný a dramatický jedna báseň, a závěrečná třetina zase ohromně bezvýchodně chladná. Nad lehce naivní pojetí příběhu jsem se povznést dokázal... A s novější verzí jsem nesrovnával. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok som videl v pomerne divnej kolorovanej verzii, ktorá mu ale paradoxne dodala zvláštne kúzlo. Ťažko vysvetliť, treba vidieť. A zrejme aj to nezvyčajné zafarbenie u mňa dopomohlo filmu k lepšiemu hodnoteniu, pretože snímok aj napriek svojej nedlhej minutáži pôsobí uťahane a rozvláčne. Tak mi to aspoň vyzeralo aspoň ako atmosférický, už keď nie zábavný snímok. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa Timovi Burtonovi nečudujem, že ho sci-fi zo 60. rokov tak neskutočne ovplyvnilo ako v živote, tak aj v jeho tvorbe. Ja sám som počas sledovania dostal nápad na moje vlastné sci-fi :-) A prečo dokáže tak silne inšpirovať? Pretože zatiaľ čo dnešné sci-fi sa spolieha na efekty a akciu, to staršie si muselo vystačiť "len" s príbehom. A príbehy inšpirujú. ()

Galerie (74)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama