Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Britové posbírali to nejlepší ze zombie filmů posledních let, přidali po vzoru otce zakladatele Romera kritiku konzumní společnosti (velice zdařile) a přimíchali pár svých nápadů. Dead Set rozhodně není špatnej (v té záplavě pičoidních zombie filmů), ale blbej na něm je ten fakt, že to jsou zombíci, kdo mi tu byl sympatičtější než ta přehlídka vygumovaných běhajících obědů pro jednu zombie party. A Patrickovi jsem přál jakože hoodně hnusnou smrt, asshole jeden :-) ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, že zrovna tohle dílko patří do Top 200. Má spoustu pozitiv - skloubení zombie žánru s reality show má MEGA potenciál a sociální satira ála Romero mi také nevadí. Nicméně i přes nepříliš dlouhou délku má celkem dost hluchých momentů, některé postavy jsou zhola zbytečné a roztřesená kamera mě také zrovna neoslnila. Rozpolcené pocity, ale přikláním se k lepšímu hodnocení, přestože je především za odvahu a samotný nápad. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jednalo o krátký seriál to bylo hodně dobré a mělo z počátku vtipný nápad. Vtip a legrace se během času rychle vytrácí, až zbyde bezvýchodné, smutné a snad i trochu vypovídající drama. Herecké výkony jsou špičkové, triky taky, ovšem trhaná kamera při akci a brutalitách mi vadila. Nemám tento styl natáčení rád a Britové jsou na něj přímo "experti". Hodně dobré a zajímavé. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by pro tento projekt bylo lepší. Rozsekat cca. 2,5 hodinový film na části a udělat z něj seriál (tento případ), nebo ho nechat v celku a vypustit film, který by byl po dlouhé době zombie vlašťovkou lepších zítřků. Zombie filmy posledních let jdou do hajzlu. Romero už není to, co býval a jeho nové filmy už nemají to, co bych například já potřeboval. 28 dní poté, je po roce 2000 na špici, ale jeho pokračování ho srazilo do kolen. Předělávka Úsvitu mrtvých byla asi nejzdařijelší, jenže už je to šest let nazpátek. Takže nám tady v současné době zbyl pouze španělský REC, který alespoň v mých očích vrátil zombie filmu hrůzu a napětí, no a právě Dead Set. Dead Set zvítězil hlavně svojí myšlenkou, vrazit postapokalyptický svět k extra komerčnímu projektu Big Brother. Dvojsmysl tohoto nápadu a kritika konzumní společnosti je znát každým druhým záběrem. Zombie vypadají konečně k "světu". Stokrát ojetý děj každé zombíjárny je zde zábavný. Postavy jsou zajímavé. Takže se ptám, proč jste z toho neudělali film, který by měl rozhodně větší ohlas a věhlas, než na pět dílů rozdělený večerníček? :-) 90% 26.11. 2009 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

No jo, zase ti Britové:) Kam se na tuto parádní anglickou řežbu hrabe The Walking Dead se vším tím svým vztahovým patosem a dialogy jako vystřiženými z nejnovější mexické telenovely. Kdepak, Dead Set nemá v podstatě nijak do hloubky propracované charaktery a je zcela odproštěn od nějakých teatrálních plačtivých a dramatických scén a rozhovorů, kde by se půl hodiny řešily vztahové problémy. Nabídne pořádnou porci akce, útoků zombies a hlášek. Nejvýraznější postavou je zcela jistě šéf oné reality show, Patrick. Zombie epidemie však skončila stejně rychle, jako začala a já si na konci této krátké minisérie říkala, že prostě musí být 2. série:) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama