Reklama

Reklama

Keanu Reeves ve filmu ztvární velkorysého Henryho, zaměstnance mýtné budky, který je neprávem obviněn z loupežného přepadení banky v americkém Buffalu, ke kterému se v podstatě jen náhodou přichomýtl. Vzhledem k tomu, že není ochoten prozradit jména skutečných lupičů, je odsouzen na čtyři roky. Ve vězení se seznámí se starším mužem Maxem, ten se stane jakýmsi jeho životním rádcem, neboť Henry se neustále musí zabývat myšlenkou, kým vlastně v životě je a kam se jeho život ubírá. Když ho z vězení propustí, rozhodne se vyloupit tutéž banku s tím, že když ho odsoudili za zločin, který nespáchal, má na něj jakýmsi způsobem právo. Když Maxe z vězení propustí, Henry ho přesvědčí, aby se k jeho plánu přidal. Hned vedle banky sídlí divadelní společnost a shodou okolností je v podzemí změť vodních tunelů, kterou je možné dostat se přímo k bankovnímu sejfu! A protože Henry potřebuje volný vstup do pokojů herců divadelní společnosti, aby mohl prokopat cestu do tunelů, stane se hercem. Ujme se ho mladá herečka… Naneštěstí se o Henryho plánu dozvídá i skutečný viník první loupeže, který si samozřejmě nechce nechat lup uniknout. Film není klasickým romantickým snímkem, je to spíše romantické drama. (Pussycat18)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Alespoň zpočátku docela příjemná satira, ve které po delší době našel solidní roli Keanu Reeves. Tenhle film ale není o něm. Přestože je Henry hlavní postava, otěže filmu pevně v rukou drží Vera Farmiga a na odlehčenou notu způsobem sobě vlastním hraje James Caan, bez něhož by byl tenhle snímek hotové dopuštění. Samotný příběh není úplně zlý, ta myšlenka „když už jsem si to odseděl, tak proč bych to neudělal“ je vlastně milá a samotná příprava bankovní loupeže docela vtipná. Jenomže - jak už to tak v amerických filmech bývá - kam čert nemůže, nastrčí režie bábu. Od chvíle, kdy Henry s Julií začnou romanticky tokat, jde celý film do kytek, protože humor je rázem ten tam a ze scénáře zůstane jen ubrečený cár papíru, jehož samotná podstata najednou vypadá strašně připitoměle. Tak je to ale pokaždé, když se do filmu vloudí romantika, která ve snaze vygenerovat dojemnou pointu, postaví celý příběh na hlavu a vyloženě ho pokazí. Přesto mě tenhle film tak ze tří čtvrtin docela bavil, takže zase taková ztráta času to nebyla. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nuda, šeď, nuda, šeď. Henry's crime jsem ani nedokoukala do konce. Nebylo to vtipné, nebylo to napínavé, dramatické ani akční. Postava Keanu Reevese mi připadala jako mentálně zaostalá a tak hrozný a nudný herecký výkon bych od něj tedy nečekala. A scénář byl katastrofa. Ještě teď zívám, když si na ten film vzpomenu... ()

Reklama

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnudnějších bankovních loupeží jaké jsem ve filmu viděl. A začínalo to vcelku slibně. Prvních 15 minut jedna událost střídá druhou, děj plyne tak rychle, že si ani nestíháte uvědomovat jednotlivé události. Pak je ale Henry propuštěn a začíná hodina a půl natahované nudy, kdy ani závěr ničím nepřekvapí. Nemohu se zbavit dojmu, že to s Reevesem jde jenom z kopce a nebýt Farmigy a Caana asi bych šel s hodnocením ještě níž. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora: Mdlý prd. ~~~ Přesně takhle krátký, jednoduchý a všeobsažný by mohl být popis filmu. Jestli sháníte film, na který se vlastně nemusíte ani dívat, spíše Vám někde na pozadí bude dělat zvukovou kulisu, je 'Jindrův zločin' ideální kousek. Jedině takhle jde film strávit, protože cíleným koukáním naň byste se akorát nudou obrátili v prach. ~~~ PS: V usnutí mi bránilo jen jedno: naprosto debilní hudba. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé označení komedie si myslím, že zde není na místě. Jde spíše o drama. Komických situací tam opravdu mnoho nebylo. Za druhé jsem čekal od tohoto díla určitě více. Přes hodinu a půl šlo o to, jen vykopam vrstvu hlíny a vykrást trezor, žádný dlouhodobý plán, žádná hvězdná loupež. Vše takové až moc klidné. Až na herecké obsazení, kde dominoval nečitelný Keanu Reeves, bylo vše velice průměrné. Dávám 40% - dvě hvězdy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama