Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (213)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo... Byl jednou jeden duch, co se jmenoval Toby. Toby si rád hrál s dětmi, ale bohužel měl sklony k satanismu, za což byl zakázán rodiči dětí. Ale Toby je šikula a všem se pomstil, a děti si odnesl. Ale Toby už nechtěl být duchem a jediné, co z něj mohlo udělat "člověka" byl satanistický rituál. Ano, v tomhle díle se Toby chce odhalit. Nechce být duch, chce být vidět! A tak využije jednu rodinu, že jim tento rok nenadělí dárky Santa, ale on. Ano, o tomhle je celý finální díl Paranormal Activity. A protože já jsem velký anitfanda, rozhodl jsem se na film podívat taky. No a dopadlo o něco lépe než jsem čekal. Zmizely padající hrnce a lekačky nebyly zas tak špatné, i když odhadnout se daly snadno. Postavy docela ujdou a nakonec je to přece jiné, než ostatní díly. Kamera se tolik netřepe. Dal bych i víc, kdyby ten film nebyl taková nuda (hodinu jsem čekal, kdy se začne něco dít!), konec jsem uhodl a vlastně... to, co jste viděli v minulých dílech, se zde opakuje zase pořád dokola. 2* nakonec dám. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je až k nevíře, že z něčeho takového jako je Paranormal Activity se snad stala další nekonečná série a ještě navíc každý díl vydělal svým tvůrcům nehorázné peníze. Tentokrát se rozhodl namastit si kapsu Gregory Plotkin, který měl od druhého dílu na starosti střih. Christopher Landon již zřejmě neměl dost inspirace k sesmolení dalšího scénáře a tak proběhla změna i na tomto postu a jeho maličkost vystřídala hned čtveřice scénáristů. No a že by to byla změna k lepšímu, se zrovna říci nedá. Téhle sérii už totiž nepomůže ani svěcená voda, natož zhmotněný démon Tobi. Co se týká kvality, tak tento díl skvěle zapadl do podprůměru svých předchůdců, takže žádné velké fanfáry neočekávejte! Děj nám nabídne další nešťastnou rodinku, která byla předurčena k teroru nadpřirozených sil a přestože se zde značně přitvrdilo, tak nevím, zda digitální para teror byl zrovna to pravé ořechové. Několik lekaček tu sice proběhne, ale že by se rozpoutala nějaká atmosférická bouře – tak to ani omylem. Již značně vyčpělý příběh nám přesto nabídne jistou spojitost s předchozími událostmi a to díky starým videokazetám. Což se mi asi jako jediné líbilo i fakt, že se opět dozvíme několik novinek ohledně tajemného Tobiho. Ten má prostě na debilní rodinky skvělý čuch a docela se divím, že mu trvalo tak dlouho, než uskutečnil všechny své plány. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V rámci found footage hororů je tahle série po technické stránce dost na úrovni a nejinak tomu je i u pátého dílu, který už od prvních chvil aspiroval na nejlepší díl série. Zajímavý nápad s kamerou a tajemnou mlhou v úvodu navodil příjemně mysteriozní atmosféru, kterou si udržel do cca dvou třetin filmu. Finále ale celé snažení zabíjí. Scénář je slabej, klišovitej a co víc, vyvrcholení (jestli se tomu tak dá vůbec říkat) je vyloženě směšné a nenápadité. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Série byla celkově hrozná až otřesná, ale tento díl se povedl nejvíc. Jak se říká to nejlepší nakonec. Tento díl je dobrý po všech směrech a hlavně kvituji jiný pohled z kamer kde je konečně vidět ("něco nadpřirozeného"). Vysvětlení předchozích filmů je zde velmi okrajové a plno otázníků stále nebyla vysvětlena, což bych bral jako velké mínus. Byl jsem na tom v kině ve 3D a myslím si, že to 3D je zde úplně k ničemu. Doufám, že tvůrci budou mít dost soudnosti a další pokračování už dělat nebudou, jelikož jak líp skončit než takto. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých tých častí série Paranormal Activity sa mi táto zdala najvydarenejšia, aj keď zase na druhú stranu treba poznamenať, že neišlo o nič oslnivého čo by ma zrazilo dole zo stoličky. Je tu jedna démonická bytosť, malé sympatické dievčatko, vyplašený rodičia, farár... čiže štandard čo k ducharine tohto typu neodmysliteľne patrí. Navyše príbeh disponuje pár spestreniami ako napr. celkom zaujímavou časovou slučkou, len škoda, že tento prvok nebol spracovaný do väčšej hĺbky. Čo sa týka hororových prvkov, tak je jasné, že sa tu po celý čas hralo predovšetkým na ľakačky, ktorých je tu dosť, či sú ale funkčné je otázne. Na druhú stranu sa mi celkom páčilo, ako dokázala atmosféra miestami zhustnúť, žiaľ len chvíľkovo a nie tak často akoby som si želal. Len priemerný dojem. 60/100 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Výroba filmu byla potvrzena již před uvedení 4. dílu do kin. (beba789)
  • Kdo byl v kinech při sledování filmu Paranormal Activity 4 (2012) trpělivý a dokoukal i závěrečné titulky, mohl po nich spatřit promo právě k tomuto filmu. (MikeCool)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama