Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (214)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo... Byl jednou jeden duch, co se jmenoval Toby. Toby si rád hrál s dětmi, ale bohužel měl sklony k satanismu, za což byl zakázán rodiči dětí. Ale Toby je šikula a všem se pomstil, a děti si odnesl. Ale Toby už nechtěl být duchem a jediné, co z něj mohlo udělat "člověka" byl satanistický rituál. Ano, v tomhle díle se Toby chce odhalit. Nechce být duch, chce být vidět! A tak využije jednu rodinu, že jim tento rok nenadělí dárky Santa, ale on. Ano, o tomhle je celý finální díl Paranormal Activity. A protože já jsem velký anitfanda, rozhodl jsem se na film podívat taky. No a dopadlo o něco lépe než jsem čekal. Zmizely padající hrnce a lekačky nebyly zas tak špatné, i když odhadnout se daly snadno. Postavy docela ujdou a nakonec je to přece jiné, než ostatní díly. Kamera se tolik netřepe. Dal bych i víc, kdyby ten film nebyl taková nuda (hodinu jsem čekal, kdy se začne něco dít!), konec jsem uhodl a vlastně... to, co jste viděli v minulých dílech, se zde opakuje zase pořád dokola. 2* nakonec dám. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Už ani přehledy ČSFD mi nestačí k tomu, abych se vyznal ve všech paranormálních aktivitách. Kdyby mi někdo řekl, že se rok co rok chodím do kina koukat na ten samý film, akorát s jiným pořadovým číslem, asi bych mu to věřil. Furt dokolečka stejný vzorec: děti + duchové = průser. Škrtněte děti a máme všichni pokoj. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Moje víra v lepší obrat se bohužel v prach obrátila. Již šesté pokračování tohoto kontroverzního kultu mezi FF horory by mělo být tím posledním, co z téhle série uvidíme. Ale pokud bude mít tahle tentokrát duchovní dimenze paranormálních aktivit komerční úspěch, s chutí se tvůrci pustí do dalších dílů za vidinou velkých zisků. ___ Už jen oficiální plakáty a trailer samotný mi naznačili, že tenhle díl půjde úplně jinou cestou a že by to mohlo mít konečně nějakou štábní hloubku, ale neočekával jsem to, že výsledek samotný bude bohužel působit spíše jako parodie na tento FF kult. Pravou hororovou atmosféru, kde se napnutě a vytrvale bojíte, kazili nejen dvě jeblé upištěné čtrnáctky sedící vedle nás v sále, ale také samotní střihači a "scénáristé". Jedno velké divadlo bylo sledovat pana ducha Tobyho osobně, kde nám ho kamery rozmístěné po domě ukázaly v celé své kráse, ve formě jakéhosi vlásečnicového inkoustu. To byl vrchol všeho. S tímhle šla bohužel atmosféra ke dnu. Závěr poté spěl opět k nehoráznému kýči moderních hororů, a to samozřejmě k exorcismu, kde jsme mohli spatřit jeden velký cirkus v režii pánů mající na starost vizuální efekty a střih. V příštím díle se možná s tímto štábem podíváme na duchy a paranormální jevy v kosmu. Kdo ví.... ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

PavelVanekArt odpad!

všechny recenze uživatele

Dimenze duchů. Název potvrzuje obsah. Sice tam nějakej ten duch je (není to duch, ale démon) ale jinak je to hotová dimenze duchů. Ticho a prázdno. Věřím tomu, že bych se více bavil hodinu a půl na kolotoči a to obvykle zvracím po pár minutách na točících se zařízení. Ne, teď vážně. Je to sračka. Chápu ale, že se to potřebovalo nějak uzavřít. Ale že to bude nejhorší díl série? Trochu přeháním, čtvrtý díl je nejhorší. Nečekal jsem nic a dostal jsem ještě míň než to. Jednu originální věc jsem chtěl, jednu! Příběhově je to patlanina nad patlaniny. Propojení se všemi příběhy je sice fajn, jenom to přestává solidně dávat smysl. Ne, že by to někdy smysl dávalo. Toby terorizuje další rodinu a snaží se ukořistit dalšího protivného fakana. Ale proč proboha? Vždyť měl jen získat prvorozeného syna a dluh by byl vyrovnán... ale vždyť to je jedno. Toby byl vždycky fajn. Hrůzostrašně pomalu otevíral dveře, tahal lidi za nohu po domě, lámal páteře, pohyboval nábytkem. Tady ovšem hodně vyměknul. Zahrabává kříže, pálí Bible, houpe lustrem, obléká se jako Santa a hlvně se poprvé zhmotňuje v podobě černého průjmu. Jednou leze ze země, pak kape ze stropu, koupe se v bazénu a tak. Hrůzu lidem obvykle nahání to co neznají a hlavně to, co nevidí. Jenže rodinka najde spešl kameru, která Tobyho zobrazuje v plné průjmové parádě. Ve finále se podíváme i do zmíněné dimenze duchů, kde je ještě větší bordel než u mě ve skříni. A to tam mám velkej bordel. Ale snad jedno prvenství to mít může, nejhorší vymítání vůbec. Divím se, že o tom tolik žvaním. Každopádně, pokud se to někomu líbilo, tak je mi ho upřímně líto. Hodně. 0* a.k.a stolice roku. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

The Ghost Dimension poskytuje nejaké nové informácie, ale ide inou cestou. Ano, máme tu zasa dom, rodinu, prepojenie na iné rodiny a udalosti, ale tu sa zlo dosť zhmotňuje, a otvára sa časoprostor. Takže Paranormal Activity + Krotitelé duchů + Insidious? Asi tak nejako. To čo bolo najväčším kladom celej PA série (výborne stupňované neviditeľné udalosti), tak sa rozhodli zahodiť. Napätie vymenili za akčnosť. Riskli nový smer dúfajúc v reštart. Nevyšlo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Katie Featherston (Katie) měla původně natočit jen první tři filmy. Jelikož si ji ale režiséři a producent Oren Peli velmi oblíbili, byla jí nabídnuta spolupráce i pro další díly. (SidneyP)
  • Kdo byl v kinech při sledování filmu Paranormal Activity 4 (2012) trpělivý a dokoukal i závěrečné titulky, mohl po nich spatřit promo právě k tomuto filmu. (MikeCool)
  • V Ryanově (Chris J. Murray) pracovně, kde s bratrem přehrávají nalezené videokazety, visí na zdi plakát k mobilní hře "Dead Trigger 2" českého vývojářského studia Madfinger Games. (Jifo)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama