Reklama

Reklama

Bunny a býk

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Černohumorná roadmovie od tvůrců kultovního britského seriálu Mighty Boosh. Stephen ve svém bytě, ze kterého nikdy nevychází, vzpomíná na cestu přes celou Evropu, kterou podnikl před lety se svým kamarádem Bunnym. Stephen vzpomíná a jeho byt se proměňuje v kulisy cesty, na kterou by nejradši zapomněl. Krajinou vzniklou z fotek a suvenýrů se znovu vydá z industriálního polského Slezska až do španělské Andalusie za osudovým býkem. Po cestě potkává spolu s Bunnym podivného průvodce po Polském národním obuvnickém muzeu, Eloisu, která osudově vstoupí do jejich milostných životů, vycpaného medvěda, milovníka psů bez domova či bývalého toreadora Javiera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

nunka 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, ako nevšedne a originálne prepojiť scenár a vizuál. "Rozprávanie" sa vlastne celý čas odohráva v jednej izbe a v jednej hlave. Len prostredníctvom flashbackov sa dozvedáme o minulých zážitkoch hlavného hrdinu. To, nakoľko sú spomienky reálne a nie produktom abnormnej fantázie je zrejmé len z vizuálnych symbolov. "Handmade kulisy" sú veselé a streštené imaginácie, formy fantazijných bludov, ktoré hlavne vďaka vizuálu sú divácky najviac osviežujúce. Fantázia sa miesi s realitou a humorný potenciál má každá jedna vyprodukovaná imaginatívna scéna. Niekedy film vytvorí miesta, kde smiech sa mieša so súcitom, rovnako sa nájdu miesta, ktoré škrípu. Film ako celok funguje a baví a rozhodne si zaslúži vyššie ako priemerné ocenenie. ()

snupko13 

všechny recenze uživatele

Každý z nás potrebuje priateľa na veci, pre ktoré sa sám neodváži. Niekto má priateľa ako Conchita a niekto ako Bunny, bez nich by sme v živote nedokázali ani veľké guľové. A tak si to nie je pre škodu občas pripomenúť filmom ako tento. Skvelé momenty, gagy a výkony v netradičnej british roadtrip movie od nezabudnuteľných MIghty Boosh. Oplatí sa vidieť, hlavne ak máte po krk tradičných amerických klišé o priateľstve a bla bla... ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sympatický bizar, který mě nadchnul svou poetikou à la Michel Gondry (podoba s NAUKOU O SNECH je nepřehlédnutelná). Ačkoli je celý film prodchnutý posmutnělou melancholií, místy je neuvěřitelně vtipný (pokud vám tedy tento stylu humoru sedne) a nečekaně inteligentní. Seriál Mighty Boosh neznám, ale po zhlédnutí tohoto filmu soudím, že by se mi mohl líbit. Pro mě osobně velice příjemné filmové překvapení. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tvůrci legendárního ostrovního počinu Mighty Boosh se vydávají prozkoumávat neprobádaná území celovečerního filmu. Bizardní evropský trip dvou nejlepších přátel (Edward Hogg, Simon Farnaby) a servírky Eloisy (Verónica Echegui), která se nebourá do milostného života obou dvou, lemovaný setkáními s netradičními postavičkami a zažíváním těžko uvěřitelných situací. Kingovo netypické vidění světa je místy přehnané, místy až zbytečně přitažené za vlasy, místy však zábavné a originální – vzhledem tomu, že jde o filmový debut, jde o slušnou evropskou road-movie. ()

blacktomas 

všechny recenze uživatele

Kulisy místo exteriéru rozhodně originální nejsou a i kdyby, nestačí to ještě na dobrý snímek. Jak už tu bylo někde napsáno, nejedná se o komedii v pravém slova smyslu, ale spíše o tragikomedii. Některé scény jsou zbytečné, jiné ještě více a snad jen jedna mi přišla opravdu vtipná, jo je to ta se švýcarským bezdomovcem. Asi bych tento film nikomu nedoporučil, na druhou stranu se zase nejedná o žádnou tragédii, prostě tak trochu jiný film. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se objeví dohromady pět herců, kteří si zahráli v Mighty Boosh (od r. 2004). Simon Farnaby (dvojník Howarda Moona) jako Ušák (Bunny), Julian Barratt (Howard Moon a mnoho jiných) jako Atilla, Noel Fielding (Vince Noir a mnoho jiných) jako Eloisin bratr Javier, Richard Ayoade (Saboo) jako průvodce v muzeu bot a Rich Fulcher (Bob Fossil a mnoho dalších) jako hlas při objednávce zeleninové polévky. (Memesis)

Reklama

Reklama