Reklama

Reklama

One Hundred Years

Krátkometrážní / Animovaný
Švédsko, 1984, 8 min

Režie:

Max Andersson

Recenze (5)

snob 

všechny recenze uživatele

Krásně vyjadřená pravda o ubohosti lidí. Vyrůst jen proto, abychom mohli zakrsnout. Jistě, všechno bylo ve filmu vyjadřeno jaksi prvoplánově, ale i tak pěkně. Neboja sa a kradňů, toť heslo zatím nezakrsávajících. Jak ubohé být člověkem a přitom tak krásné. Pravda pro dvanáctileté, na kterou většina dospělé populace tak ráda zapomněla. http://www.youtube.com/watch?v=xfU2iTEVapY&feature=player_embedded ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Waiting for the death blow. Hra na kočku a myš. Ne, tohle opravdu není Tom a Jerry. One Hundred Years je Maxova prvotina a klip ke stejnojmenný skladbě od Cure. Tahle kafkovská animovaná várka deprese dokonce získala několik cen (1. místo na Melbourneském mezinárodním filmovém festivalu, 2. na Los Angeles Animation Celebration, speciální cena na Berlínském filmovém festivalu). I když je to první z jeho pěti autorských filmů, tak je asi nejpodobnější jeho pozdější komiksový tvorbě. | ► One Hundred Years, text ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak tohle bylo něco... skvěle padnoucí klip na neméně dobrý naturalistický text, navíc výborně vystihující depresivní dvouakordovou hudbu a styl The Cure... tohle je prostě stoprocentní souznění. tak, a jdu si to pustit znova... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama