Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený historický film z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh z časov stredoveku, kedy krutý anglický kráľ chce získať späť svoju krajinu, k čomu mu majú pomôcť aj dánski bojovníci, ale mnohí angličania sú proti nemu a tak schopný templár spolu so skupinou bojovníkov obsadia významný hrad, ktorý chce ale získať aj kráľ. A tak ho musia udržať čo najdlhšie. Spracovanie sa mi páči, dej je síce dosť jednoduchý a úplne priamočiary, ale tu to neprekáža ani trochu, film zaujme už od začiatku, následne zoznámi s templárom, ktorý si vie hneď získať sympatie, netrvá až tak dlho, kým sa dej začne venovať samotnému hradu a na to sa už pozerá veľmi dobre, malá skupinka udatných bojovníkov, ktorí sa snažia zo všetkých síl udržať hrad pred mnohonásobnou presilou je jedna z najlepších tém, akú môže historický film mať. Takže za celý čas som nenašiel žiadne slabé miesto. Samotných bojových scén je tu pomerne dosť a je aj dosť vydarená. Až tak moc mi nesadla kamera, niektoré zábery sú príliš zblízka, alebo nie sú až tak moc prehľadné, ale to je asi to jediné, čo sa jej dá vytknúť, inak sú všetky akcie obsahovo dobre zvládnuté, aj keď ničím originálne, či už menšie akcie medzi pár vojakmi alebo tie veľkolepejšie, no hlavne až mimoriadne drsné. Ani neviem, či som vôbec niekedy videl takto krvavý historický film, kde akcia pôsobí nanajvýš surovo a je tu plno useknutých rôznych častí tiel a drsných deštrukcií vojakov na rôzne spôsoby. Ani neviem vybrať to najlepšie, všetka akcia je na tom dobre. Herecké obsadenie je výborné, charizmatický James Purefoy v hlavnej úlohe, dobrý výber jeho spolubojovníkov, obzvlášť Brian Cox alebo Jason Flemyng a ani záporáci nie sú zlí, ale viac než Paul Giamatti v úlohe kráľa ma bavil veliteľ dánskych bojovníkov. Réžia a technická stránka sú až na tie spomínané zápory v bojových scénach v rámci žánru úplne ideálne. Ironclad určite nie je žiadny vrchol žánru, ale dostal som presne to, čo som aj chcel, správne surový historický film s dobrých príbehom a obsadením. 77% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan English, Erick Kastel, Stephen McDool | Hudba: | Produkcia: Lorne Balfe | Distribúcia: ? | Štúdio: Mystic, ContentFilm | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 5,141,000 $ || Skromný film, ktorý svojou komornosťou približuje udalosti okolo Magna charty vernejšie, než kadejaký historický megaepos. Atmosféra stredoveku sála z každého záberu, a vyobrazenie priebehu bitky je reálne podrobný. James Purefoy je vyšitý križiak, a hrať muža s morálnou zásadou celibátu nie je veru ľahké v prípade, keď ho zvádza šlachtičná, ako Kate Mara :) K plnému počtu mi chýbal ten nesmrteľný patos z gladiátora, predsalen k dokonalosti väčšinou chýba oná divákova slza, a tá veru nekvapla. Ani nevadí. Purefoy ešte na svoj epos len čaká. Ps: Niečo tak Britské nemalo šancu byť komerčne úspešným dielom, a to veru zamrzí. Ale už neprekvapí. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela poctivá středověká řežba. James Purefoy pravděpodobně našel svou hereckou škatulku a myslím že podobných filmů se hodí. Mě se líbil slizácký Paul Giamatti, který herecky samozřejmě přečuhoval. V jeho podání byl anglický král vskutku reprezentativní. Kate Mara je luxusní kočka. Na filmu je místy vidět jistě našponovaný nepříliš vysoký rozpočet. 55% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historická řežba,které chybí kvalitnější režie a hlavní hrdina.Další z řady filmů jako Solomon Kane,které měli veliký potenciál,bohužel malý rozpočet a už to opakuji po několikáte,Purefoy prostě hlavní roli neutáhne.Na úplném začátku začíná celkem slušná výprava,která ovšem postupem času neuvěřitelně stagnuje až se úplně zastaví.Dialogy a postavy jsou ploché,bez jakéhokoliv citu a nemáte šanci si jakoukoliv postavu oblíbit,či se do ní v cítit,snad jen standartně dobře hrající Brian Cox získá vaše sympatie.Z nějakého důvodu je jeden malý hrádek nejdůležitější v Anglii,tak ho banda najemných ochlastů brání zuby nechty,zatímco je bez logiky a občasným WTF napadne tisícovka nepřátel,která vždy když má skoro vyhráno,nepochopitelně prchne do zaječích :-) Do toho se nadrbaná princka snaží vojet nesmělého templáře,který evidentně umí hákovat mečem,sekyrou,nožem,pěstma,brněním ale s ptákem mu to nejde a jazykem už vůbec ne,páč sice moc nemluví ale když něco plácne stojí to za to :-D Když už se sami krájíte nudou,tvrz konečně padne a vy po hodině a půl keců,nudy a krve začínáte cítit úžasné emoce a to díky emotivnímu a skvělému monologu Paula Giamattiho.To vás nakopne a tu poslední půl hoďku plnou krve a usekaných končetin si užijete.Prostě průměrná historická řežba,která má skvěle zmáknuté brutální bitvy,ovšem dialogy,výprava a režie jsou v šedivém pod průměru.Hodně potěšil Vladimír Kulich a Brian Cox.Čekal jsem mnohem víc..... 59%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jonathan English je ako režisér babrák a za jeho výkon by som mu najradšej nadelil ešte slabšie hodnotenie. Na druhej strane obsadenie je slušné a za 25mil rozpočet natočil slušnú rúbanicu s až prehnaným gore, ktoré by slušilo viac hororu ako historickému akčňáku. Našťastie sa stále niečo deje, akcia je dobrá, miestami zmätená, romantické vložky sú trápne no nie je ich našťastie veľa a sklamal ma Tiberius Vladimíra Kulicha, čakal som nejaký podobný nástup ako predviedol v The 13th Warrior ale k tomu bohužiaľ nedostal priestor. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Film ukazuje hrad Rochester v odlehlé krajině s mostem přes řeku hned vedle něj. Ve skutečnosti byl (a stále je) hrad umístěn na okraji města Rochester, které je přibližně již 1 000 let staré a v době obléhání roku 1213 přímo vedle něj stála (a stále stojí) rozlehlá katedrála z 11. století a na straně druhé přiléhající městská část Strood. (Conspi)
  • Ján Bezzemok (1166 – † 1216) bol bratom Richarda I. (Levie srdce) a zároveň najmladším synom Henricha II. z dynastie Plantagenetovcov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama