Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Výborná přímočará krvavá řežba. Jinými slovy skvělá oddechová záležitost. Nižší rozpočet je trochu znát, ale nějak mi to vůbec nevadilo. Partička středověkých Sedmi statečných o počtu 20 kusů proti tisícihlavé armádě zvíci zhruba 100 komparsistů v čele s Vláďou Kulichem mě na dvě hodinky prostě příjemně zabavila - ulítávám na hořlavých prasatech, půlených zbrojnoších a utnutých údech :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Megasráč Paul Giamatti (jako král Jan) si najme partu dánských žoldéřů a s požehnáním papeže jede ztrestat všechny co... všechny. Na odpor se mu postaví parta borců, kteří za prachy, nebo z osobních důvodů nemají pro královy úmysly pochopení. Solidní scénář, dost dobří herci a pořádná řezničina plná rozsekaných hlav, uťatných končetin a probodnutých břichů. Škoda těch záběrových haprů při bitkách, ale jak říkám, krvavé chlístance a hořící prasata tomu zvedají úroveň. Historické skutečnosti se v těchle pasážích IRONCLAD blíží hodně. Když jsem byl malý, jednou jsem tajně jedl otcovy milované nektarinky. Další den ke mně přivedl služku, kterou obvinil z krádeže. Položil jí ruku na stůl, vytáhl nůž... a udělil trest. Tentýž večer, jsem neunesl stud a přiznal se mu, že to já, jeho syn jsem spáchal ten čin. A víte, co mi odpověděl? "Já vím. Proto jsem jí uříznul jen prst. Jakýkoli čin proti koruně musí být krutě potrestán. Je to jediný způsob, jak si udržet absolutní moc." ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Poctivá porce anglické středověké řezničiny, plná osekávání údů (včetně končetin) hnusně vypadajícími sekyrami, filetování smradlavých žoldáků a odpaňování zpocených Templářů. Prostě romantický středověk, jak má být. I za pár šupů se dá s pár mastňáky zmáknout, byť trochu naivní, kulantní historický spektákl, ve kterém neváhala zaúčinkovat snad každá aspoň trochu profláklá anglická držka, včetně Dereka Jacobiho a jiných sýrů. Navíc Pavlík Džamáti ty bezskrupulózní zmrdy prostě umí a jeho král Honzík je téměř dokonalý. Třešničkou na dortu je charismatické, dvoumetrové vikingské hovado Vládi Kulicha, kterému jsem odpustil i to, že si jako jediný myl před natáčením hlavu a jeho blonďatá řepa bez lupů se tak za úsvitu Albionu trochu moc leskne. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nehorázná řezničina. Mám ten pocit, že James Purefoy se po Solomonu Kaneovi upsal historickému "off road" žánru na do smrti. Ve finále proč ne. Jeho hrdina má hloubku, není to šašek typu Barbar Conan (2011) apod. Minimum slovní zásoby není vůbec na škodu, právě naopak. Výtečná chemie hlavních představitelů rozhodně stojí za zmínku. Inu jde to i bez milionu slov. Akce ok (v rámci rozpočtu). Několik skutečně výživných detailů (přepůlení člověka apod.). Na lehce komorní spektákl s britským feelingem nezvykle rozmáchlá a monumentální hudba (palec nahoru). Krutě přehrávající Giamatti a okouzlující Kate Mara (rovněž palec nahoru). Možná trochu více efektní, nežli efektivní, ale v rámci žánru se dle mého názoru vyšťavilo maximum co šlo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historická řežba,které chybí kvalitnější režie a hlavní hrdina.Další z řady filmů jako Solomon Kane,které měli veliký potenciál,bohužel malý rozpočet a už to opakuji po několikáte,Purefoy prostě hlavní roli neutáhne.Na úplném začátku začíná celkem slušná výprava,která ovšem postupem času neuvěřitelně stagnuje až se úplně zastaví.Dialogy a postavy jsou ploché,bez jakéhokoliv citu a nemáte šanci si jakoukoliv postavu oblíbit,či se do ní v cítit,snad jen standartně dobře hrající Brian Cox získá vaše sympatie.Z nějakého důvodu je jeden malý hrádek nejdůležitější v Anglii,tak ho banda najemných ochlastů brání zuby nechty,zatímco je bez logiky a občasným WTF napadne tisícovka nepřátel,která vždy když má skoro vyhráno,nepochopitelně prchne do zaječích :-) Do toho se nadrbaná princka snaží vojet nesmělého templáře,který evidentně umí hákovat mečem,sekyrou,nožem,pěstma,brněním ale s ptákem mu to nejde a jazykem už vůbec ne,páč sice moc nemluví ale když něco plácne stojí to za to :-D Když už se sami krájíte nudou,tvrz konečně padne a vy po hodině a půl keců,nudy a krve začínáte cítit úžasné emoce a to díky emotivnímu a skvělému monologu Paula Giamattiho.To vás nakopne a tu poslední půl hoďku plnou krve a usekaných končetin si užijete.Prostě průměrná historická řežba,která má skvěle zmáknuté brutální bitvy,ovšem dialogy,výprava a režie jsou v šedivém pod průměru.Hodně potěšil Vladimír Kulich a Brian Cox.Čekal jsem mnohem víc..... 59%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Magna charta libertatum alebo Veľká listina slobôd, bol základný zákon anglickej stavovskej monarchie, ktorý v roku 1215 podpísal kráľ Ján Bezzemok pod nátlakom anglickej šľachty po nepokojoch spôsobených jeho zahraničnou politikou a absolutistickým spôsobom vlády. Obmedzila kráľovu suverénnu moc v prospech šľachty a mešťanov.
    Tento dokument sa stal základom anglického a amerického práva, tvorí základný zákon anglickej stavovskej monarchie. Okrem iného ustanovoval, že žiaden slobodný obyvateľ nesmie byť prenasledovaný alebo zatknutý bez zákonného rozsudku. Zakazoval kráľovi bez povolenia šľachty vyhlásiť mimoriadne dane a považuje sa za začiatok demokracie v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo ve Walesu. (Yardak)

Reklama

Reklama