Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fiktivní příběh odehrávající se během skutečné historické události - ničivé povodně, která postihla holandskou pobřežní oblast Zeeland v roce 1953. Když povodňová vlna zasáhne jejich rodinnou farmu, je mladistvá matka Julie odříznuta od svého malého dítěte, které ukrývala v krabici. Před utopením ji zachrání mladý poručík leteckých sil, kterí také slíbí, že jí najde syna. Následuje takřka beznadějné pátrání. (Filmbox)

(více)

Recenze (7)

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Určitě to není špatný snímek, docela dobře plyne a divák se příliš nenudí. Hlavní protagonistka je hezká holka a její boj se společenskou bigotností a snaha o nalezení dítěte jsou únosné. Konec je mírně překvapivý a s menšími výhradami i uvěřitený. Filmu chybí větší dramatičnost, ale je evidentní rozpočtový limit. Je to taková jednohubka, která nenadchne a neurazí. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ten film stojí za pět hvězdiček. Ačkoliv se jedná o smyšlený příběh, vychází z historické tragédie, která v roce 1953 postihla pobřeží Nizozemska. A těch osobních tragédií tehdejší záplavy způsobily velké množství. Film nepostrádá napětí, zároveň je ale i psychologickým zrcadlem chování různých lidí ve vypjaté situaci. Těch různých charakterů tam byla zobrazena ceká řada - od zprvu lehkovážné Julie a jejího otce až po bigotní pobožnůštkáře a restauratéra, který myslí i tenkrát především na zisk... Konec filmu jsem kdysi zachytil a konečně jsem se mohl podívat na film celý. Třebaže rozuzlení je poněkud málo pravděpodobné, hvězdičku neuberu. ()

cyglos 

všechny recenze uživatele

Silné a syrové drama na pozadí živelné katastrofy. Uprděnost společnosti, pro kterou je svobodná matka k...a. Maloměšťáctví s čouhající slámou z bot, které nezlomí ani společné neštěstí s prolomenou hrází a povodní.To ostatně přetrvává, v jisté míře, dodnes. Fanatická snaha a nezlomná víra najít ztracené dítě. Tiché hrdinství jednoho z místních, který zachrání prcka a pak sám zahyne, když se vrací pro svého psa. Hladnost hladných-hoteliér. Nenávist a zášť proti lidskosti a síle mateřství, kryté okolím. Vypointování po 18 letech je dalšími životními otazníky pro zúčastněné. Scény velice věrohodné až autentické, potlačená barva, herecky výborné. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Jedná se o docela napínavý (hlavně v záverečné čtvrtině) příběh o hledání ztraceného dítěte po ničivé povodni. Teoreticky by se mělo jednat o příběh přímo nabitý emocemi, ale ani já, jako matka dvou dětí, jsem nebyla schopná s Julií příliš soucítit - to tady zásadně chybělo a to vidím jako hlavní nedostatek filmu. Alespoň se film snaží, ikdyž zbytečně prvoplánově a okatě, zobrazit i odvrácenou stránku lidské povahy - hrabivost a lakomost nebo fakt, že lidé nejsou schopni odhodit své stupidní předsudky ani v tak vyhrocené situaci jako byla tato a pomoct Julii s hledáním dítěte. Věc, která mě na zde zaujala asi nejvíc, musel být způsob natáčení, myslím, že film o filmu by ve vísledku zajímavější než film a samotný, muselo se jednat o náročné a vyčerpávající natáčení, rozhodně to nevypadá, že venku je 30 a voda má 25 supňů. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama