Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fiktivní příběh odehrávající se během skutečné historické události - ničivé povodně, která postihla holandskou pobřežní oblast Zeeland v roce 1953. Když povodňová vlna zasáhne jejich rodinnou farmu, je mladistvá matka Julie odříznuta od svého malého dítěte, které ukrývala v krabici. Před utopením ji zachrání mladý poručík leteckých sil, kterí také slíbí, že jí najde syna. Následuje takřka beznadějné pátrání. (Filmbox)

(více)

Recenze (7)

bllm 

všechny recenze uživatele

Jedná se o docela napínavý (hlavně v záverečné čtvrtině) příběh o hledání ztraceného dítěte po ničivé povodni. Teoreticky by se mělo jednat o příběh přímo nabitý emocemi, ale ani já, jako matka dvou dětí, jsem nebyla schopná s Julií příliš soucítit - to tady zásadně chybělo a to vidím jako hlavní nedostatek filmu. Alespoň se film snaží, ikdyž zbytečně prvoplánově a okatě, zobrazit i odvrácenou stránku lidské povahy - hrabivost a lakomost nebo fakt, že lidé nejsou schopni odhodit své stupidní předsudky ani v tak vyhrocené situaci jako byla tato a pomoct Julii s hledáním dítěte. Věc, která mě na zde zaujala asi nejvíc, musel být způsob natáčení, myslím, že film o filmu by ve vísledku zajímavější než film a samotný, muselo se jednat o náročné a vyčerpávající natáčení, rozhodně to nevypadá, že venku je 30 a voda má 25 supňů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že príbeh je za vlasy pritiahnutý a v podstate scenáristicky nezvládnutý, ale na druhej strane sú reálie zvládnuté takmer do detailov. V tom asi spočíva najväčšia príťažlivosť tohto filmu a tam sa aj utopili najväčšie očakávania, ktoré mohol naplniť. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ten film stojí za pět hvězdiček. Ačkoliv se jedná o smyšlený příběh, vychází z historické tragédie, která v roce 1953 postihla pobřeží Nizozemska. A těch osobních tragédií tehdejší záplavy způsobily velké množství. Film nepostrádá napětí, zároveň je ale i psychologickým zrcadlem chování různých lidí ve vypjaté situaci. Těch různých charakterů tam byla zobrazena ceká řada - od zprvu lehkovážné Julie a jejího otce až po bigotní pobožnůštkáře a restauratéra, který myslí i tenkrát především na zisk... Konec filmu jsem kdysi zachytil a konečně jsem se mohl podívat na film celý. Třebaže rozuzlení je poněkud málo pravděpodobné, hvězdičku neuberu. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Určitě to není špatný snímek, docela dobře plyne a divák se příliš nenudí. Hlavní protagonistka je hezká holka a její boj se společenskou bigotností a snaha o nalezení dítěte jsou únosné. Konec je mírně překvapivý a s menšími výhradami i uvěřitený. Filmu chybí větší dramatičnost, ale je evidentní rozpočtový limit. Je to taková jednohubka, která nenadchne a neurazí. ()

cyglos 

všechny recenze uživatele

Silné a syrové drama na pozadí živelné katastrofy. Uprděnost společnosti, pro kterou je svobodná matka k...a. Maloměšťáctví s čouhající slámou z bot, které nezlomí ani společné neštěstí s prolomenou hrází a povodní.To ostatně přetrvává, v jisté míře, dodnes. Fanatická snaha a nezlomná víra najít ztracené dítě. Tiché hrdinství jednoho z místních, který zachrání prcka a pak sám zahyne, když se vrací pro svého psa. Hladnost hladných-hoteliér. Nenávist a zášť proti lidskosti a síle mateřství, kryté okolím. Vypointování po 18 letech je dalšími životními otazníky pro zúčastněné. Scény velice věrohodné až autentické, potlačená barva, herecky výborné. ()

Reklama

Reklama