Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

teutates 

všechny recenze uživatele

O čom to vlastne ku*va bolo?! aáa jasné... Burke a Hare sa snažia zbohatnúť v starovekom Anglicku. Ako inak využijú svoje schopnosti a pre dobro veci obetujú všetok svoj voľný čas podnikaniu. Doba je ťažká a nové remeslo nenechá na seba dlho čakať, v rámci medicíny je potreba čerstvého materiálu. hmm, asi tak nejak... 3/10 NiČ mOc. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

V zábavném a obrazově líbivém podání volně adaptovaný příběh vražd ve West Portu. Účast známých tváří doplněná o uvolněný černý humor a trefné gagy v záplavě odkazů a narážek je jen jedno z mnoha pozitiv. Slušná černá komedie, která během hodiny a půl nestihne nudit a přitom dokáže místy dobře pobavit i přes poměrnou vážnost. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Nic proti ničemu. Už v úvodu je jasné, jak film skončí, takže na moment překvapení Landis skutečně nehraje. Černohumorné je to tak akorát, ale celkově se z dané látky dalo vyždímat mnohem víc. Manifest britského černého humoru? Nikoliv, ale jednohubka, která se bez sebemenších problémů postupně vytratí z mysli aniž by napáchala nějaké škody. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní komedie, u který jsem dost přemýšlel že dám 5*. Duo Pegg a Serkis dokonale sedly a jejich postavy jsem vyloženě žral. ostatní herci byly též dobře a hlavně Curry který tu hraje sice dohromady tak 8 minut ale má strašný hlášky. Příběh je dobrý a tvůrci si utahují opravdu ze všeho co jde. Jen škoda toho že čím dál jde film ke konci tím víc postrádá vtipu. Ale i tak hodně silné 4* si zaslouží. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Je škoda,že se Simon Pegg nepodílel i na scénáři,jsem si jistý,že by notně přibylo černého humoru a cynismu,myslím,že by si to film zasloužil a že by to potřeboval,protože mi přišel trošku jalový a lehce jsem se u něj nudil.Přitom námět vychází ze skutečných událostí,kdy oba pánové odpravili pěkných pár lidí,takže mi přijde,že tvůrci nedokázali téma dostatečně vytěžit. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama