Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

genetique 

všechny recenze uživatele

Režisérov druhý pokus o maximalizáciu minima, ktorý znova zastal niekde v polovici. Tentokrát už nejde o remake a tak Dowdle experimentuje a darí sa mu budovať vlastný príbeh celkom slušne. Celá zápletka je však len rádová varianta na diabolské odplaty a s pribúdajúcim časom sa začnú prejavovať nedomyslené časti scenára. Herci však fajn, kamera je hustá, strih perfektný, hudba graduje atmosféru, kebyže táto zostava dostane do rúk poriadny scenár, tak nám naservírujú horror desaťročia. 60%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 4/10 Děj 8/10 Atmosféra 9/10 Prostředí 9/10/// PLUS: výborná atmosféra, hudba a zvuky, kamera, záběry na venkovní budovy, déšť, celkem pochopitelné chování postav a řekl bych že je i výhoda v obsazení méně známých herců MÍNUS: někdo by přesto uvítal známější tváře, (pozor spoiler) v kom se skrývá samotný ďábel jsem poznal hned od začátku, je to ta postava u které si říkáte jestli tu není zbytečná(konec spoileru), asi by mi nevadilo kdyby tu bylo víc postav a bylo to o čtvrthodinky delší***(Celkem 77%)***Jakékoliv filmy s ďáblem jsou pro mě od počátku nestravitelné a nudné. Tento je jiný. Dokáže vybudovat výbornou atmosféru, baví, je zajímavý a obejde se bez zbytečných klišé (neříkám nezbytných). Navíc je dobře technicky natočen, viz. úvodní titulky/// PS: Z určitého důvodu mi to připomíná sérii Nezvratný osud. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sympatická žánrovka, který sice výtečný nápad nevytěží úplně na dřeň, ale v potemnělém sále, s výborným zvukem, funguje na jedničku. Na otázku ‚Kdopak asi by to mohl…?‘ si zřejmě nakonec hodně lidí tipne správně, ale vzhledem ke stopáži to funguje docela slušně, i když kamera stráví hodně času poletováním po budově a ne v inkriminovaném výtahu. Konec diskutabilní, ale přeci jenom to vychází z obyčejné povídačky... a Shyamalanovy hlavy. Dowdle je každopádně talent. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Když budu hodně sarkastický, tak napíšu, že Devil je nejlepší Shymaillanův film od Vyvoleného. Mistr Dowdle si po svém skvělém debutu zasloužil určitě lepší náměty než remake REC a film podle námětu šíleného Inda. Každopádně kvality prokázal i tady .. a dejte mu konečně něco pořádného.... Ďábel na 80 minutách parádně pobaví, víc z toho vytřískat opravdu nešlo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sympatický, byť jednorázový film se skvělou technickou stránkou (obzvlášť Velázquezova hudba je opravdu výborná) a málo známými, dobře hrajícími herci. Nebýt onoho ďábla, spíše než horor bych mu ale dal označení thriller - napínavý totiž byl, ovšem nelekal mě a ani jsem se nebál... Scény "Zhasne se - rozsvítí - a už je někdo mrtvý" mi připomněly agathochristiovský detektivní skeč od Monty Pythonů. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)
  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)
  • Skladba hrající ve výtahu stále dokola se jmenuje „Don't Sit Under The Apple Tree“. (Linkyc)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama