Reklama

Reklama

Mizerové navždy

  • USA Bad Boys for Life (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (600)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Viděno v kině. Vida, pro mě zatím druhé kino tohoto roku, které mi krásně sedlo (film Pod vodou se mi nelíbil). Jsem zvědav, kolik dám letos filmů na velkém plátně (vloni jich bylo 32), ale dost k odbočení od tématu. Nyní k filmu! MIZEROVÉ NAVŽDY, coby třetí část, která nám utvořila trilogii …. No, musím říci, že jsem víceméně spokojen, čekal jsem o něco méně. Nejsem totiž fanouškem předchozích dvou mizerů, které točil režisér Michael Bay, proto jsem na tento třetí díl ani tak moc nechtěl jít. První Mizerové – no, víc jak koukatelný průměr bych z toho nedělal a druhý film byl už teda o něco lepší, akčnější, tam už jsem skoro ty 4* dal. Zato tento počin, to je úplně z jiného soudku. Dokonce si myslím, že je zde naprosto jedno, jestli je tohle součást série mizerů nebo ne – tak jako tak to ale jako celek funguje, takže super! Nejvíc se zde dá pochválit to jak je to KRÁSNĚ ZAHRANÉ. A tím myslím nejen postavy dvou hlavních hrdinů (mizerů), ale jednotlivé scény (ať už ty vážné, nadlehčené, vtipné) apod. Příběh je jednoduchý, což mi rozhodně nevadí, scénář je též takový + to má zajímavou pointu na konci, ze které jsem se cítil trochu rozporuplně, ale nakonec jsem jej kladně akceptoval. Tempo to má ale obří, takže mi bylo líto, že nebyl film alespoň o dobrých 20 minut delší. Vlastně furt jsem měl pocit, že se to stále rozjíždí, což je tedy jedině pozitivum. Jak už jsem psal, zde se výborně povedl humor (především skvělý Lawrence), vážnější scény, nadlehčené pasáže, nostalgie, několik málo emotivních okamžiků, dobrá akce, solidní filmový soundtrack …. Takže tu vlastně není skoro nic, co bych vytkl? No, něco bych tu lehce zkritizoval, a sice: AKCE. Takhle, rozhodně mě akce bavila, byla svižná, místy tvořila menší akční sekvence a jindy zase výbušnější a velkolepější momenty. Jenže z technického hlediska bych vytkl asi rychlejší střih. Nejhorší scénou byla asi ta, ve které herec Jacob Scipio zneškodnil několik protivníků, tam jsem se musel málem zasmát. Poté se už nic takového neopakovalo. Zase si tu nebudu hrát na kverulanta, další akční scény byly fajn, ale i tak jsem ten rychlejší střih a několik nepřehledných momentů zaregistroval. Nejlepší sekvencí byla rozhodně naháněčka na motorce, to nemělo chybu. Finále už bylo takové klasické, výbušné, ale i tak dobrý. Nicméně, jsem opravdu spokojen. V mých očích je to nejlepší díl z této série. Will Smith a Martin Lawrence – opravdu vydařená dvojka, jejichž chemie zde fungovala na výbornou. Ostatní herci též v pohodě. Jen ta AKCE mohla být kapku lepší, ale nechci, aby to zde vypadalo, že se mi nelíbila, to určitě ne! Těším se na další shlédnutí. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nečekané příjemné překvapení. Smith a Lawrence jsou (pořád) bezva duo a kupodivu funguje (většinou) i vše ostatní - hlavně tedy akce a humor. Vizuálně je to prakticky k nerozeznání od prvních spoluprací Bruckheimera s Bayem, takže nás absence druhého jmenovaného nemusí skoro vůbec mrzet (maximálně v případě velkých akčních scén, které by Bay dotáhl do ještě větších extrémů). Pokud máte rádi první dva díly (nebo i jen jeden z nich) a žánr akčních buddy movies obecně, o návštěvě kina nemá smysl dlouze váhat. 70 % ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Na trojku dobrý, spousta akce, oblíbená hláškující dvojka, byť to tentokrát tolik nefunguje a sem tam nějakej ten cool slow motion akční záběr, ale Bayova dvojka byla přece jenom trochu jinde, chybí tomu takovej ten wow efekt a nedokáže to ze sebe vymáčknou velkolepost. Navíc zápletka a vyvrcholení je celkem trapas, nicméně sérii třetí díl rozhodně neuráží a baví to. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie som vôbec fanúšik akčňákov. Sústredil som sa skôr na humor, ale tých vtipných scén tu bolo naozaj málo. Ale určite by som dvojicu, ktorá spolu hrala v podstate už pred 20 rokmi neoznačil ako užívateľ kohaku: "Špatnej film s nefunkční dvojkou." Pokiaľ Lawrence so Smithom nie sú funkční, tak kto potom? ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď aj nerátam tú zabudnutú shyamalanovku, Will Smith sa v dvoch filmoch hneď po sebe snažil hrať na rodičovskú strunu a zakaždým mu to pokazilo záver filmu a zážitok celkovo, tak možno by bolo pomaly na čase skúsiť niečo iné. Napríklad neodbiehať od akčných, hláškovacích a buddy momentov, pretože v nich mu to ide skvele, scéna úteku z klubu s následnou naháňačkou bola v rámci žánru päťhviezdičková, prekvapilo ma niekoľko inteligentne napísaných dialógov, resp. nápadov, a opakovane som sa smial nahlas, takže keď príde štyrka, strčte si to drama do prdele, pochovalo nejedného akčného hrdinu. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení bylo zahájeno 14. ledna 2019 v centru Atlanty v Georgii, skončilo 7. června v Miami na Floridě. (SONY_)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

10.04.2022

Dlouho očekávané pokračování pro mnohé kultovní série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym (Pan Church, Cesta do Ameriky) má po mnoha letech oficiálně zelenou. Snímek čerstvě našel… (více)

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

04.04.2022

Pokud poslední týden sledujete novinky a to nejen ze světa filmu, určitě vám neunikl enormně diskutovaný incident na předávání Cen Akademie, kdy herec Will Smith (čerstvý držitel Oscara za hlavní… (více)

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Reklama

Reklama