Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (599)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný projekt, který stál pouze na účasti Willa Smithe. To on je duší této série a Lawrence, jež si k pořádné roli nepřičuchl od druhých Mizerů mi jistě ještě teď líbá nohy. Zvláště s výhledem na čtvrtý díl, který se nekompromisně blíží. Ovšem hlavní otázka je jiná, dostojí trojka odkazu výborných Bayovo Mizerů? Hned v úvodu belgičtí režiséři Arbi a Fallah (celá jména se nikdy nenaučim a titulkáři filmu o tom vědí) jasně dávají najevo, jaký styl Míša Bay má rád, dobře se na to kouká a z odstupu pro mě úvod nejspíše bude nejlepší pasáží filmu. Rezervy tam totiž jsou a pořád se dalo více přitlačit na plyn. Někdo se ale dovtípil, že fetišisticky nasnímané zpomalovačky v koprodukci s chytlavým songem už nestačí a musí se více budovat mytologii, postavit nový mladý tým a rozloučit se se starými známými. Vlastně mě extra nebavilo nic moc nového, co film přináší a těšil jsem se pouze na akční nářez, jež musel zákonitě dorazit. A že na konci to vypadá jako v Call of Duty. Mráz po zádech se ale dostavil jen na začátku a u několika vybraných scén (humor vesměs funguje a je si vědom Lawrencových kulatých proporcí, snad se do dalšího filmu hodí do formy!). Třeba mě druhé zhlédnutí utvrdí ještě v lepších dojmech. Na druhou stranu, až do vydání recenzí jsem to čekal mnohem horší. Jenže pak zas o fous lepší. Není to se mnou jednoduché. A to jsem si schválně nepřipomínal předchozí díly, abych neprskal..8/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kůl Vilík a trapák Lórenc zpět u filmu, který nastartoval a nasměroval jejich kariéry. Tu Vilíkovu do nejvýhřevnějších výšin Holého Údu a k rolím v nejdražších a nejprestižnějších filmech, trapákovu pak do nejsmrdutějších zákoutí žump semidebilního fekálu pro nejretardovanější smíšky a jinak mentálně invalidní nedonošence. Ač je to prachsprostá vykrádačka o třídu lepšího Rigsova nihilismu a Murtóova předpenzijního lkaní, chybí tomu Zálivova megalomanie, dost násilně do toho naroubovali speciální jednotku mladodospělých pičusů, aby zacinkalo i v nadcházející degeneraci, a chudák Vilík musí na stará kolena šukat odpudivého transvestitního dabléra Džejka Glyhlenhrála, pořád to kupodivu scénárista, Vilík i ten páreček bezejmenných fundamentalistických rozkuřovačů nějakého žida na prameni, Belgičanů jako poleno, udrželi v zábavných, vcelku vtipných a svižných intencích osvědčené obchodní značky. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva miamští poldové slaví čtvrt století na filmové scéně. A Otec stvořitel je u jejich návratu jen symbolicky. A i bez Michaela Baye je to akční jízda.. Mike a Marcus by si už mohli užívat zaslouženého důchodu, kdyby se zločinné podsvětí proti nim zase jednou nespiklo, a Mike neskončil rozstřílený jak řešeto v nemocnici. Marcus sice skončí ve vytouženém domácím úboru a užívá si role dědečka svého právě narozeného vnoučka, ale celá rodinná idyla trvá jen pár chvilek, než jeho zotavený parťák dostane pomstychtivé choutky, načež při pátrání mimoděk narazí na svoji nejrychlejší spermii. Trojka s hláškujícími poldy v akci, na kterou už se těšil málokdo, přece jen po letité odmlce vznikla. Už ale pod novým realizačním týmem. A i když občasně trpí, úmyslně i neúmyslně, "bayovským" afektem, jedná se o skvěle načasovaný návrat v důstojné formě a stylově drsném ražení. Will Smith & Martin Lawrence prostě stárnou do kvality, přičemž opuchlost druhého jmenovaného není na škodu, koketuje-li se s bačkorovým efektem zamýšleného penzisty. Na akci je stavěný atletický Will Smith a Martin Lawrence vysílá do éteru nejednu šťavnatou hlášku, sprostých slov létá vzduchem nepočítaně. A o brutální akci rovněž není nouze. Sexy děvy u takové stylové podívané samozřejmě nesmí absentovat, takže o natlakované spermicidní účinky bojují hned tři adeptky - Paola Nuñez, Vanessa Anne Hudgens, které stojí na straně zákona, opačnou stranu zastává Kate del Castillo. Režijní otěže po Bayovi převzala belgická dvojice Adil El Arbi a Billal Farah, která komerčním filmům rozhodně hoví, takže dvě hodiny pádí kupředu v solidním tempu a vypiplané technické kvalitě. A navíc odkaz předešlých dvou filmů se zbytečně neznásilňuje. Prostě Mike a Marcus to jistí a jejich společný návrat je oslnivý. 10/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dávám za místy vtipné pasáže. Jinak jde o dost nudné pokračování postrádající špetku nápadu a originality. Akční scény jsou "béčkové", čemuž zdárně pomáhá nepovedený střih a kamera. Myslím, že si "ne"kvalit byli vědomi i autoři a proto celé zahalili do moc hezkého barevného kabátku...ten ovšem funguje zhruba prvních 10 minut, pak už ani toto neoceníte. 30% ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Očekávání obrovského průšvihu bylo na místě, nakonec je však dlouho odkládaný návrat Mizerů překvapivě příjemným akčňákem. Chemie mezi nestárnoucím Willem Smithem a naopak velmi stárnoucím, ale oproti Kevinu Hartovi značně decentním Martinem Lawrencem stále funguje, stejně jako žánrové kombo akce a humoru. Honičky ani přestřelky se do akčního kánonu nezapíšou, ale vůbec nenudí a díky dialogovým vtípkům filmu odpustíte i velkou míru scenáristické přepálenosti. Ta dává vzpomenout na devadesátky, což se třeba na nedávném Blíženci podepsalo hodně negativně, ovšem zdejší floridský vibe nás vrací do dob, kdy se bruckheimerovská poetika tyčila na vrcholu žánru – a to si nechám líbit. V rámci žánrových limitů jsou tak Mizerové navždy suverénně zvládnutí a malí kluci v nás se můžou bavit stejně jako před dvaceti lety. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Film měl jít původně do kin v únoru 2017, následně v červnu 2017, a pak v lednu 2018. Nakonec byla stanovena premiéra na 17. leden 2020. (Geralt z Rivie)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

10.04.2022

Dlouho očekávané pokračování pro mnohé kultovní série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym (Pan Church, Cesta do Ameriky) má po mnoha letech oficiálně zelenou. Snímek čerstvě našel… (více)

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

04.04.2022

Pokud poslední týden sledujete novinky a to nejen ze světa filmu, určitě vám neunikl enormně diskutovaný incident na předávání Cen Akademie, kdy herec Will Smith (čerstvý držitel Oscara za hlavní… (více)

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Reklama

Reklama