Reklama

Reklama

VOD (1)

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (679)

HAL 

všechny recenze uživatele

Skoro tak slaboduchá pitomost pro přecitlivělé teenagerky jako ta mormonská agitačka s upíry (aka Twillight), jen tady se navíc znásilňuje Andrew Niccol (který ale také nese svůj podíl viny), jinak skvělá mladá herečka Saoirse Ronan, a vůbec celý žánr sci-fi. Pokud máte chuť na dvě hodiny sledování toho, jak se jedna pipka kdesi v poušti nemůže rozhodnout mezi dvěma fešnými hochy, a při tom tak trochu na okraj obhajuje mimozemskou invazi a genocidu, tak směle do The Host.Za sebe ale říkám:FUCK YOU, STEPHENIE MEYER! FUCK! YOU! 3/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Že to bola kravina pre násťročné sa tu rozpisovať nebudem. Ja som tú kravinu aj čítala, lebo však bola zadarmo v knižnici. Pozitívne bolo to, že sa to celkom držalo knihy, ostatné stálo za prd ... hrozné herecké výkony (predovšetkým malý Jamie) a výber herečky na konci, t. j. E. Browning som nepochopila ... a zabudla som, miestami výborná muzika. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Niccol je totálne neschopný režisér a scenárista. Jeho predošlé filmy boli len sakramentskou náhodou... Toto je des! Ak som TWILIGHTU vyčítal slabú zápletku, tak Host je úplne bez dramatických momentov. Lineárna nuda, kde sa rieší jeden blbý problém - keď mám v sebe dve osobnosti, môžu každá milovať niekoho iného? A romantika je absolútne neuveriteľná a dialógy smiešne. Občas sa film chce hrať na OSTROV ale pár nablýskaných motoriek to nespraví - režisér sa len hrá na výpravnosť a štýlovosť. Motivácie postáv nevysvetlené, každý náznak niečoho netradičného je okamžite zadupaný do zeme (Diane Kruger). Ak som dal Súmraku, SÚMRAKU: SÁGA VYVOLENÝCH (:-D) a PUSH-u dve hviezdy, tu musím ísť na jednu... Aj ženskému publiku odporúčam radšej "chlapčenské" filmy z tejto kategórie: JUMPER, SOM ČÍSLO ŠTYRI... A ak je nevyhnutná romantika, tak HRY O ŽIVOT... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená romantická sci-fi dráma. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v čase, keď ľudstvo napadla nehmotná mimozemská rasa, ktorá si z ľudí urobila svojich hostiteľov, nad ich telami prevzali plnú moc a vytvorili si vlastný typ civilizácie. Mladé dievča, jedna z posledných nenapadnutých je ale tiež chytená a stane sa z nej hostiteľ, lenže jej plné vedomie zostane uväznené vo vlastnom tele a dokáže so svojou mimozemšťankou komunikovať. Spolu uniknú do púšte k zvyšným preživším, kde si postupne všetci k sebe nachádzajú cestu a učia spolu vychádzať, lenže obe duše v jednom tele túžia po inej láske a navyše zvyšní mimozemšťania po nich stále idú. Spracovanie sa mi veľmi páči, ale stále to ešte nie je úplný ideál. Už prvý dojem sa skutočne vydaril a tak som mal z toho veľmi dobrý pocit, ale už čoskoro sa objavuje prvý veľký problém a tým je láska a partnerstvo. Romantická línia je tu už sama o sebe dosť otravná a tá láska k dvom odlišným mladíkom to ešte zvýrazní, ale našťastie nemá zase až tak moc priestoru, aby dokázala pokaziť celý film a veľmi ma potešilo, že je to zároveň aj jediný väčší problém. Inak je to skutočne vydarený film, dej ma aj napriek svojej jednoduchosti bavil po celý čas, je tu viacero perfektných situácií, ktoré si ma úplne získali a nesie sa to v takej veľmi príjemnej, až rozprávkovej atmosfére. A chválim aj ten protiklad oproti takmer všetkým podobným filmom, pretože tu nejde ani tak o ničenie jednej rasy druhou, ako to na prvý pohľad vyzerá, ale skôr o naučenie sa spolužitiu, čo mi určite vôbec neprekáža, keďže mimozemská rasa a ich spôsob života tu pôsobí veľmi milo a mierumilovne. A síce toto je pomerne naivné, ale tým príjemným spôsobom, takže sa nad to dokážem povzniesť. A tak o akciu tu prakticky vôbec nejde, nájde sa tu len jedna aspoň trochu výraznejšia akčná sekvencia, ktorá ale tiež nie je ničím výnimočná, no s tým nemám ani najmenší problém, tento film si vystačí aj bez akcie. Herecké obsadenie je skvelé, perfektná Saoirse Ronan v hlavnej úlohe, ktorá sa tu hodí vynikajúco, o moc nezaostáva ani Diane Kruger, bavil ma aj William Hurt, ktorý poteší aj pár dobrými hláškami a poteší aj Emily Browning v menšej úlohe. No až na tých mladíkov ma bavili všetci. Réžia a technická stránka je perfektná, Andrew Niccol to zvládol skutočne prvotriedne, skvelá vizuálna stránka, príjemná atmosféra a dokonca fungujú aj emócie, tu si nemôžem na nič sťažovať. A k tomu ešte tá nádherná hudba, ktorá aj z takých nepodstatných scén, ako zbieranie úrody dokáže vytvoriť skvelý zážitok. Takže skutočne škoda tej romantiky, bez nej by to bol veľmi dobrý film, ale aj takto som dosť spokojný a ešte si to s radosťou pozriem. A omnoho radšej si pozriem takéto sci-fi, ako väčšinu tých dnešných komerčných, v ktorých ide len o deštrukciu a nudí to takmer celý čas. 78% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Je to strašlivě, ale opravdu strašlivě hloupý film. Ale asi je na místě vinit knižní předlohu a to ztělesněné zlo, co jí napsalo. Celý ten koncept dvou osob v jednom těle, kde každá osoba jakože miluje někoho jiného, z čehož vznikají 'silné' a 'komické' scény, to je trochu mimo mě. A taky když někoho miluju, tak ho zmlátím, protože má jinou barvu očí, že ano. Navíc jsem asi divná, ale jsem team mimozemštani, protože žít v komunitě, kde se nelže, nejsou války a všechno je zadarmo? Hned bych do sebe poslala toho bílýho tisíc let starého pavoučka, který by mě změnil na holčičího Elijaha Wooda. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Po uvedení filmu do kin přišla autorka knižní předlohy Stephenie Meyer s tím, že píše pokračování a přemýšlí, že by napsala i třetí díl. (kklepkaa)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama