Reklama

Reklama

VOD (1)

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (679)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vďaka prachom sa podarilo naverbovať k napísaniu scenára a k réžii Andrewa Niccola, ktorý občas splodil fajn veci a je zrejme špecialistom na filmy, v ktorých mladí krásni ľudia bojujú s totalitou iných krásnych ľudí. Nech sa scenáristicky a režijne snažil akokoľvek, obávam sa, že tentoraz to bol márny súboj s debilnou predlohou, ktorej sa musel držať. Väčšina času je film o tom, že Melanie / Wanda v jaskyni rieši, s kým sa vyspí (respektíve kto sa s ňou vyspí ako prvý a ako sa potom budú striedať). Vrátane scén, kedy Wanda hovorí Melanie "teraz na chvíľu zalez, chcem sa s ním pobozkať" atď. atď. V druhej polovici filmu o tom všetci traja rôzne diskutujú vo všetkých kombináciách. Základná zápletka s inváziou a kradnutím tiel, ktorá by sa dala rozvinúť do množstva rôznych smerov, vrátane hororu, sociálnej satiry alebo sci-fi niekoľkých podtypov, je takmer úplne ignorovaná a ku koncu filmu, kedy už zrejme Meyerová nevedela, čo s ňou ďalej, sa stane pár zvratov, ktoré sú v rozpore aj s tými málo faktami, ktoré boli nastolené na začiatku. Povedzme, že zrazu jeden osamotený mimozemšťan dokáže niečo, čo predtým nedokázala celá rasa a že ľudské duše prichádzajú a odchádzajú podľa toho, ako sa práve autor predlohy vyspal. A ten koniec? Ak sa to dá nazvať koncom. Skoro ma jeblo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku mi to zas tak strašné neprišlo. Niccola mám rád, a ešte koncom prvej hodiny filmu ma často napadala myšlienka, že dokázal zachrániť a niečo vyťažiť aj z totálne brakovej predlohy, najdekadentnejšej (v tom zlom zmysle slova samozrejme) autorky súčasnosti. A prvú hodinu to tak miestami naozaj vyzeralo. Nenudiace postupné odhaľovanie faktov (zo strany Saoirse ostatným, nie zo strany režiséra) a očakávanie gradácie a udržania si tempa. Meyerová mala tentokrát aspoň nejaký nápad, a Niccol už neraz dokázal, že nech je v jeho podaní budúcnosť akákoľvek, vždy ide o ťažký luxus. V tomto prípade s tým ale skončil. Všadeprítomná sterilita a pár pekných áut, s nijakým ďalším vykresľovaním futuristického sveta nepokračoval (asi snaha o vernosť predlohe). Nič ďalšie nové nepridal a zvyšok deja sa sústredil prevažne na tých pár preživších v jaskyni. Mimozemšťania s Krugerkou na čele sú tu len preto, aby bola nejaká akcia, a okrem Hurta a Saoirse tu máme len dvojicu nehereckých manekýnov (žeby Meyerovej trademark?), jedno decko, a zvyšok ľudí kamera nesleduje. Asi dvaja dostanú zopár viet, ostatných som ani nezahliadol. A tu začína ozajstný problém tohoto filmu. Pár failov sa samozrejme našlo už zo začiatku a sem tam nejaký what the fuck, ale nič čo by som nedokázal prekusnúť; ozaj hrozný grc sa z toho stal až v okamžiku, keď došlo na psychológiu postáv a ich vývoj. Ako s týmto jedna spisovateľka mohla byť spokojná?? Hranica medzi láskou a nenávisťou je búraná bez nejakého detailnejšieho vysvetlovania; o postavách nevieme v podstate nič, okrem toho, že dokážu milovať a nenávidieť, a prechod od jedného k druhému nastáva s odstupom jednej scény. Časom začína nechcene vtipne pôsobiť aj tá ústredná myšlienka kindervajca (dve v jednom), a záverečná polhodina, to je niečo tak neskutočne stupídne a zle napísané, až zostáva rozum stáť. Vo výsledku je The Host zhruba rovnako zlý film ako Twilight, s tým rozdielom, že Host ma celkom bavil aspoň tú slabú polovicu stopáže, kým odhalil, čo je v skutočnosti zač. Dvanástky z toho zase budú vlhnúť a nejednému scientológovi poskočí srdce radosťou; normálnemu, uvažujúcemu divákovi z toho ale bude nazvracanie. 30% a nad tou druhou hviezdou ešte veľmi veľmi váham. ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Fanousci tvajlajtu a podobnych kokotin spojte se!!! mladi krasni sexy (ne) herci v tomto nadhernem ucesanem a vyklestenem totalne srackoidnim filmu kterej by si snad chtel hrat dokonce i na seriozni sci-fi nebo co? no to me poser kozy! strasnej odpad od druhy pulky filmu uz jsem musel pretacet abych to vubec dokoukal byla to otazka zivota a smrti fakt nekecam!! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Myslíš, teda trp! Chcem vidieť Andrewa Niccola, ako sa tváril pri prvom čítaní Meyerovej veldiela, a aké prášky bral pri jeho prepisovaní do scénáru :-D Hostiteľ je obsahovo plochý a produkčne vypadá ako pilotný diel priemerného seriálu (papundeklové jaskyňné interiéry, do strieborna odfarbené „futuristické“ autá). Z akéhokoľvek logického i myšlienkového hladiska totálne sprasená a znásilnená sci-fi téma „lupičov tiel“, ešte zbytočne rezaná twilightovským motívom rozhodovania sa medzi dvomi chalanmi... Publikum sa bavilo na miestach, ktoré boli myslené vážne, až duchaplno (záver). William Hurt sa za evidentne vysoký honorár vracia k mentorskej, otcovskej roli z Vesnice. Diane Kruger to v bielom sluší a ako jediný prvok vo filme ma ako-tak tešila (výzorom). Asi len za ňu druhá hviezda. Úspech Twilightu chápem, prvý sa mi dokonca páčil, ale toto je fakt mimo. Pustite si radšej Bayov Ostrov - má myšlienku, sympatických a dobre hrajúcich hercov, je rýchly, dizajnérsky vypiplaný a má perfektnú over-the-top akciu. Hostiteľ nemá NIČ. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mam rad Niccola, nemam rad Meyer, paradoxne se mi The Host libil o malicko vic, nez In Time. Sice obcas skripe uveritelnost nekterych momentu (sakra, vzdyt k tomu ukrytu v horach vede vyjezdena dalnice, proc je tedy nedokazali vypatrat podle techto stop? Spis by me zajimalo, jak presne mimozemstani udrzuji lidskou civilizaci v chodu a proc se o to vubec snazi... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Film se natáčel v Louisaně v Novém Mexiku. (Fevas)
  • Saoirse Ronan (Melanie Stryder) oslávila počas natáčania 18. narodeniny a produkcia jej usporiadala oslavu s hudobníkmi. (Persephone9)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama