Reklama

Reklama

VOD (1)

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (679)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nuda jako v Pekle! Jestli potřebujete dohnat spánek, perfektní film! Každý aspekt toho filmu je zklamání! Melanie/Wanda vypadali spíše jako Roboti než Mimozemštani. Příběh byl kostrbatý a nedával smysl, celé to bylo pomalé, utahané, zdlouhavé a nedozrálé.. Jestli seš 13 letéj teenager, budeš ten film milovat! Ostatní ruce pryč! Tohle bude jednoznačně jeden z nejhorších filmů roku 2013! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Když jsem šel do kina na tento film, tak jsem byl ny vahách. Ve prospěch filmu hrálo roli zavaží, že jde o Sci-Fi a že Andrew Niccol Sci-Fi umí a že není vůbec špatný režisér. Na druhé straně váh bylo zavaží, které tvořila Stephenie Meyerová. Nemám rád Twilight ságu. Výsledek byl docela zajímavý. Opět je zde možná vidět rukopis Andrewa Niccola podobně jako v Gattace. Rovněž je vidět, že dobré Sci-Fi se obejde i bez vele-explozí, monster (stačí monstra v nás a lidská monstra okolo nás) a gigantických vesmírných lodí. A příznám se, že scéna, přes plátno vidíte obličej ležíci pozdně nactilé dívky, která vlastně trpí samomluvou mě docela dojala, ale toto je zase pro ty co film viděli!;-) ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mam rad Niccola, nemam rad Meyer, paradoxne se mi The Host libil o malicko vic, nez In Time. Sice obcas skripe uveritelnost nekterych momentu (sakra, vzdyt k tomu ukrytu v horach vede vyjezdena dalnice, proc je tedy nedokazali vypatrat podle techto stop? Spis by me zajimalo, jak presne mimozemstani udrzuji lidskou civilizaci v chodu a proc se o to vubec snazi... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Furt jsem v tom hledal nějakou mormonskou fantazii nebo alegorii ke konspiračním teoriím o plíživý totalitě ze strany současnýho establishmentu, hledal jsem ale asi zbytečně. Je to hlavně vcelku sympatická schizofrenní lovestory (fakt jsem to napsal?), která vtipně využívá toho, že o tělo hlavní hrdinky se perou dvě osobnosti: ta mimozemská i ta původní. A každá osobnost se samozřejmě zamiluje do jinýho klučiny s vizáží členky kapely One Direction. Sráží to nevýrazná plíživá záporačka Diane Kruger, fakt nelogický tajtrdlíkování mnoha postav, zas to má ale fajn akci na dálnici a je to mnohem míň patetický a do sebe zahleděný než Twilight. Tak já nevim. 50% ()

k212 

všechny recenze uživatele

No jasně, taky si můžu pořádně kopnout, speciálně, když to sesmolila Stephenie, která si navíc nad tím vším držela pořádnou supervizi. Jenže to tak zcela neudělám. Jo, je to sakra romantizovaná verze invaze mimozemské civilizace, co se však námětu upřít nedá - aspoň trošku originální je (nenásilí cestovatelů, vnitřní rozpolcenost duší, systém přesunu a odsunu duše z těla, princip cestování vesmírem). Také si myslím, že režie Andrewa Niccola výrazně oživuje velmi infantilní děj. Co si budeme nalhávat, ten se dá shrnout do jedné věty, a pokud se scénář drží jako klíště předlohy - pak to ani jinak nemohlo dopadnout, Meyer píše stylem "tlachy-tlachy a skutek utek"! Herci se snaží, ale absolutně selhává vnitřní dialog rozpolcené hrdinky - dramatičnost těžko dodá hlas mimo obraz. Určitě by se to dalo vyřešit zajímavějším způsobem - třeba nějakým psychedelickým přechodem, ale vzhledem k cílové skupině divaček, by to asi bylo příliš nesrozumitelné :) Škoda - potenciál vytvořit kvalitní film z podřadné literární slátaniny by tu byl! 40%. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Jake Abel (Ian O´Shea) absolvoval niekoľko lekcii hry na gitare a keď už malo dôjsť k natočeniu scény, pre ktorú trénoval, Stephenie Meyer skríkla ´Stop!´ a nadobro ju zastavila. Neskôr sa šírili zvesti, že mala byť veľkou súčasťou druhého pokračovania. (Persephone9)
  • Po uvedení filmu do kin přišla autorka knižní předlohy Stephenie Meyer s tím, že píše pokračování a přemýšlí, že by napsala i třetí díl. (kklepkaa)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno