Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (561)

pepo 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polovici to má fajn atmosféru. Pulpová štylizácia pripomajúca Deň nezávislosti, Jacksonovho King Konga alebo Indyho ma tiež veľmi bavila, ale Yates s ňou nevie narábať a dodáva obrázky, ktoré sa hodia k vážnemu poňatiu legendy. A hrozne sa to bije. Rovnako tak nezvláda akčné scény. Posledná tretina je potom už vyložene matná a sťahuje to do vôd podpriemeru. Má to svoje momenty, imax tomu dosť pomáha, ale inak čistý priemer. Je toho škoda pretože koncept to má veľmi fajn a kľudne by som si pozrel dvojku v hravejšom podaní. Po technickej stránke až na niektoré triky je to samozrejme špička. Slabších 6/10 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úplný začátek filmu bych klidně nazvala geniálním. To si říkáte, že tohle nebude jen tak nějaký film. Jenže ta genialita prostě zmizí. A pak se znovu objeví možná už jen ve dvou nebo třech scénách. Takže těch hodně povedených scén je tam stejně, jako těch, kdy se vám chce vyprsknout smíchy nad nepovedeností některých scén. Kromě místy dost odbytého scénáře je největší slabinou samotný Tarzan. Nevím, jestli to bylo špatnou volbou herce nebo měl tak zvláštně napsanou postavu, ale mě vůbec nenadchl. Chápu, vychovala ho zvířata, musel se chovat jinak, ale tohle prostě nebylo ono. Takže svaly... fajn, ty měl. Charizma žádný. Bohužel. Naopak, tím nejlepším na celém filmu byla z mého pohledu kouzelná Margot. Ta měla i zajímavě napsaný charakter a uměla to prodat. Jinak doporučuji spíš Knihu džunglí vysílanou téměř souběžně. Ta je o mnoho propracovanější a chytlavější. 3* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Jedinými scénami, které fungují jsou opičí flashbacky. Potom tady máme nejslaběji hrajicícho Samuela. Waltze bych taky nechal chvilku od záporáků odpočinout, přestože tady určitě nezklamal. Pokud mě něco ovšem vyloženě sere, tak pohled na svět v roce 2016 aplikovaný na příběh z 19. století. Ta politika propašovaná do podobných příběhů je neskutečně otravná. Doprdele to si Samuel nemohl ty hlášky o vymlácení indiánů, sloužení v Mexiku a můry z občanské války odpustit? Zajímá tohle vůbec někoho když jde divák na Tarzana? Ten příběh je vůbec celý nějak pofiderní. Závěrečný zvířecí nálet na město už snad ani nemůže překvapit. Tarzan dostává podle mě taky dost často na kasu. A za nejlepší jeho scénu bych označil vlakovou mlátičku. Chris Waltz si mě zase získal tím jak dbá na správnou etiketu u stolu. 50% PS: Tarzan byl v dětství mou nejoblíbenější četbou a dodnes mám doba všechny knížky, které o něm vyšly. Tenhle příběh ale stojí za starou bačkoru. PS2: Druhý nedostatek vidím rovněž v době, ve které film vzniká. Tohle jít na svět před 20 lety, divák by koukal. Jenže svou koncepcí je tohle hodně blízké komiksu a jak známo těch vzniká v současnosti asi 10 do roka. Koho tedy potom zaujme takový chlápek, který se dokáže mlátit s gorilami. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nový Tarzan bol jeden z mojich top filmov na ktoré som sa tešil. Trailer vyzeral lákavo, triky sú dnes na špičkovej úrovni a opice vyzerajú skutočne ako živé, tak si hovorím super, konečne dostane Tarzan spoločnosť, ktorá nebude na smiech a zvieratá budú na nerozoznanie od živých. Už len ten príbeh a neposrať to..., lenže už prvé recenzie boli dosť biedne a do kina som nakoniec nevyrazil. Pozrel som to a musím priznať sklamanie. Chcel som vidieť Tarzana -zrod legendy, teda všetko od začiatku, to, čo robí Tarzana Tarzanom. Ako sa v lese ocitol, ako vyrastal, ako prežil, prípadne ako sa tam dostali jeho rodičia a tak. proste klasika , ktorú niečím oživím, hlavne teda dokonalými trikmi, prípadne nejakou zaujímavou dejovou linkou navyše. Tento príbeh, kde Tarzan už v civilizácii žije, je dokonca ženatý! a musí sa vrátiť tam, kde vyrastal ma až tak nezaujal. Máme tu pekné obrázky, prírodu, kvalitných hercov, no napriek tomu filmu chýba tá magická prísada, pre ktorú je film viac ako priemerný. 60%. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na to, že některé motivy jsou pravděpodobně přebrané z různých pokračování původní knižní předlohy, působí děj filmu jako zoufale vycucaný z prstu a celý film navíc vypadá, jako by si s ním nikdo z tvůrců vůbec nevěděl rady. Jako kdyby ho natáčeli postupně tři režiséři s různými vizemi, nebo jako by ho režisér David Yates chtěl natočit třemi různými způsoby najednou. Výsledný mišmaš je kombinací Tarzana, romanticky zastřené červené knihovny ve stylu Vzpomínek na Afriku a dobrodružství připomínajícího Indiana Jonese. Přitom ale filmu chybí napětí, dobře nasnímaná akce, humor i zábavnost. Naopak nechybí špatný střih a digitální triky kolísavé kvality. Herci jsou buď špatně obsazení, nebo hrají pod své možnosti, nebo obojí. Poslední záchranou tvůrců by bylo argumentovat, že se pokusili o zreprodukování naivní brakové atmosféry dobrodružných románů z dvacátých a třicátých let, což by ledacos vysvětlovalo. Ale i tak by to byla omluva poněkud chabá. Delší recenze ZDE. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v londýnskych filmových štúdiách Leavesden, v africkom Gabone a tiež v talianskych Dolomitoch v južnej časti Álp. (MikaelSVK)
  • V jednom z vyhrocených momentů filmu Margot Robbie (Jane) během milostné scény doopravdy udeřila Skarsgårda (Tarzan) do obličeje. Režisér David Yates chtěl, aby ona scéna byla syrová a živočišná a Robbie ji posunula ještě dál, když vzala hlavního představitele pěstí. Žádný z herců nevypadl ze své role a scéna byla úspěšně dotočena. (Patr8ick)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama