Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby Celosvetovo $22,070,000║ Príbehová kopia Spider-mana, plus niečo z Iron Mana, či Supermana, hudba zas ako z Temného Rytiera, ale dobre Rusi sa snažia a robia čo môžu, hlavne že nenudia čo je asi najväčšou výhodou filmu, obsadenie ujde, trikovo slabší priemer ale tie horšie animácie rýchlo zahládzajú rýchlim strihom čo sa aspoň cení v konečnom výsledku stráviteľnosti filmu. /55%/ ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Černý blesk by se dal snadno odstřelit jako kopírka Spidermana, pouze s létající volhou místo superschopností. Ano, je to ptákovina a příběh si ze Spidyho bere víc než přiměřené množství, na druhou stranu jde o ruskou snahu o tradiční americký blockbuster a s přihlédnutím k tomuto se to docela i daří. Film nenudí, triky se dají akceptovat, hudba slušná a i ty postavy jsou snesitelné. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Trochu podobné americkému filmu Zelený sršeň, ale více pitomé a o trochu více nelogické i nepřehledné v akčních scénách. Přesto nelituji času stráveného nad tímto snímkem. Žánrové klišé je sice značné, ale funguje, což je to podstatné. Přesto ale na čtyři hvězdičky je to stále málo. I kvůli záporáku, který mě prostě nenadchl a vlastně docela i nudil. 65% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

4.8.2010 ~ Timure, ty blbče, cos' to vynes' na světlo? ~ Timur Bekmambetov, Rus, který se přes zvláštně zajímavé Noční a Denní hlídky dostal do hledáčku Hollywoodu, kde upachtil nijak zvlášť zajímavý Wanted, vyprodukoval v Rusku tohle hollywoodsky vypadající akčně-dobrodružné sci-fi. Popsat děj Černého blesku jako béčkový by ale mohlo udělat šrám na duši béčkovým filmům. Je to jeden velký efekt obalený nijak zajímavou příběhovou vatou a odehrávající se mezi bytovkami a paneláky. Zážitek to není žádný a možná se tak s tím časem setkáme v noci na ČT2 v některém z Filmových klubů. ~ Mladý ruský a nikterak průbojný student se ve škole zakouká do asi nové studentky, jeho průbojnější kamarád se ale šancí snaží chopit dříve. Mladý ruský student tak jen zpovzdálí zírá. Vrstevníci jsou cool, on out a ani auto nemá. Postupně se ale tohle všechno začne měnit, když od svého otce dostane hodně starou ruskou černou Volhu a začne si přivydělávat jako rozvážka květin. Volha je to hnusná a stará, ovšem skrývá tajemství. Byla po mnoho let zakopána kdesi v tajné podzemní zapomenuté laboratoři, kde se kdysi vědci snažili vynalézt superpalivo, které pohánělo nanokatalyzátor, superúčinný zdroj energie. Samozřejmě ho dali asi kam, co? A tak po jedné tragické události získá Moskva svého ničitele bezpráví v létající černé Volze, studentík si najde pomalu cestičku ke krásné přítelkyni a všechno by to bylo éňo ňůňo žůžo, kdyby nebyl v Moskvě zloun, prahnoucí po diamantech, které lze získat jen zničením Moskvy a pozabíjením všech nevinných lidiček v tomhle městečku. A k tomu potřebuje nanokatalyzátor. Sežene si tak staré vědce, nechá si stvořit další superauto a spolu s mladým studentem si půjdou po krku. A to je vše. ~ Pokud od toho budete čekat něco inovátorského, nedočkáte se ničeho jiného než létajícího vraku a jednoho klišé vedle druhého. Timur se asi musel zbláznit, že s něčím takovým spojuje svoje jméno, byť jen jako producent. Tohle je totiž ta nejšablonovitější pitomost za poslední dobu. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zatial co prva polovica bola ruskou variaciou na Transformers, ta druha zase na lubovolny americky hrdinsky film- Superman, Spiderman, Iron Man...co vam len napadne.....znie to nepredstavitelne? Vysledok je vsak prekvapivo pozeratelny. Samozrejme treba ratat s nedokonalymi trikmi, roztrasenou kamerou a obcas neprehladnym strihom (najma v akcnych pasazach citit rezervy) no pribehova linia plni ucel dokonale takze film relativne bavi a nenudi. Slusny pokus o maly rusky popcornak. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama