Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jistě se mezi ruskými kráskami ještě najdou takové, které vyhledávají týpky v naleštěných Mercedesech, ale ty vychytralejší již jistě vyhlížejí na obloze nějakou tu létající Volhu, neboť superhrdinové jsou v Rusku stále ještě nedostatkovým zbožím. Přesto si myslím, že vlastník nadhledu, se schopností orientace mezi všemi těmi Viktory Alexandroviči a Olgami Andrejevnami, si tuhle ptákovinu, nestydatě kopírující emerické ptákoviny, může užít bez zásadních následků pro duševní zdraví. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Radši jsem od Black lightning neočekával žádnej scénáristickej záblesk geniality, ale spíš menší mozkovej výtok a udělal jsem dobře, protože podle očekávání se nejedná o žádný geniální veledílo, ale jen o obyčejnou zábavu, která je tak trochu podavaná po americku, takže si to bere předlohu z různých amerických hrdinských blockbusterů jako Spiderman a spol a snaží se to naroubovat na příběh o vymakaným lítacím autě, což se tomu daří celkem slušně a hlavně docela zábavně, obsazení taky obstojný na rusáky a dokonce i sympatický, což se zase tak moc často v Rusku nevidí a co se týká triků, tak řekněme, že z nich oči nebolí a dá se na to docela pěkně koukat a akci, která je zejména na konci nabušená, to neruší a dokonce jí to i v některých momentech zdatně podporuje. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak kopie pavoukomuže jak vyšitá, ale protože jsem na Raimiho mutantí filmy koukal spíš s hubou nakřivo, jsem u Černého bleska nakonec spokojenější. Prvních 30-45 minut se sice táhlo neúměrně dlouho a financí na to Ivani asi taky moc nevyčlenili, jenže jak se stařičká Volha začala prohánět vzdušnym prostorem Moskvy a přilehlých oblastí, bavil jsem se vskutku královsky. Jen to podprahový poselství si mohli Rusové odpustit. Mercedes bych za Volhu fakt nevyměnil. :D 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Plusy: tempo vdaka comu film dost slusne odsypa, ruska neopakovatelna atmosfera, vzhladom na rozpocet posobive spracovanie. Minusy: neoriginalita, neoriginalita a este raz neoriginalita do takej miery az mi to v polovici filmu zacalo dost vyrazne vadit. Keby sa Timur a spol. rozhodol radsej vytvorit nejakeho vlastneho hrdinu, urobil by ovela lepsie. Ale aspon ma Rusko konecne svojho Bessona, ktory bude produkovat atraktivne komercne filmy aj pre mimorusky trh. Nabuduce to Timurovi snad vyjde lepsie. 5/10. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Hotovej Iron Man na ruský způsob, tedy až na to, že Tony Stark měl to nejlepší vybavení a Timo "nezničitelné" Leninovy saně. Překvapivě jsem nerozuměl ničemu, co bylo napsané. Když si člověk tak tak zvykne na angličtinu, eventuálně i němčinu bych ještě zvládl, tak mu tam šoupnou azbuku a je zase v prdeli. Dále co stojí za zmínku - jména. Já vím, že se tam tak jmenují, ale bože muj, ve filmu to bylo děsný. No, byla to kravina. Ale pokud to budu brát jako komediální parodii na scifi hodné 21. století, tak si to ty 2* zaslouží. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama