Reklama

Reklama

Film Rio je příběhem vzácného papouška jménem Blu, který žije na malém městě se svoji paničkou Lindou, s níž tvoří nerozlučnou dvojku. Linda ho před léty zachránila před pašeráky, kteří ho ještě jako papouščí miminko ulovili uprostřed brazilského pralesa a odvezli do zasněžené Minessoty. Blu se kvůli tomu sice nikdy nenaučil létat, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova se natolik zabydlel, že pro něj není problém uvařit kávu, připravit snídani, vyčistit si zuby nebo posloužit Lindě jako její osobní budík. Když jednoho dne Linda a Blu zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, jak si až doposud mysleli, neváhají a vydají se na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou, která žije v samotném srdci Rio de Janeira. Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Za pomoci chytré a životem na ulici zocelené Perly a partičky upovídaných městských ptáků se jim sice podaří uprchnout, ale vyhráno rozhodně nemají. Dokáže Blu s pomocí nových přátel najít odvahu, aby se naučil létat, zmařil plány únoscům, kteří jsou jim stále v patách, a vrátil se zpět ke své milované paniččce Lindě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (537)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Podle ohlasů, které jsem na tenhle film slyšela, jsem čekala, že to bude mnohem horší než to ve skutečnosti bylo. Nebyla to žádná bomba, ale mě se to líbilo. Malý Blue byl naprosto úžasně roztomilý a jeho větší verze byla jen úžasně úžasná. Scéna, kdy oba dva papoušci spadnou na rogalo, začne hrát písnička Mas Que Nada a Blue s Perlou lítají nad nádherným Riem, mě okouzlila natolik, že tomu dám 4*. A ten pes se mi zdál strašně nechutnej, lepší kdyby tam snad ani nebyl. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Úžasné dobrodružství nelétavého papouška aneb jak ňouma poznal svět. Z toho filmu mám dojem, že si tvůrci a jejich sponzoři sedli kolem jednoho velkého stolu a řekli si, že je třeba vymyslet, o kterém zvířátku bude letošní animák. Pak někdo přišel s tím, že když to udělají 3D, bude ideální papoušek, protože papoušci letájí a padají a jsou pestrobarevní. Přiště třeba vytvoří animák s hrabáčem protože je prostě bizardní. Jedna z vedlejších postav bude blb (aby byla sranda) a hlavně půjde o lásku. Na pozadí se dá nějaké alegorické dobrodružství a bude zaděláno na tuctový animák. A přesně to se stalo i s filmem Rio. Navíc hlavní postavu okorunovali nevýrazným dabingem Jesse Eisenberga. A ještě mi to přišlo, že pro děcka to byl film příliš náročný a místy i dost krutý. Snad pro mládež od deseti let výš, otázka ovšem zůstává, zda v tomto věku vezmou zavděk animáku o ztraceném papouškovi. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na cestě po Rio de Janeiru - bez hlasu Jirky Bartošky a se Sochou Krista Spasitele vybělenou pravidelnou dávkou ptačího trusu.. Ornitologické promo k blížícímu se MS ve fotbale (schválně si všimněte, kolikrát je v záběru ten kulatý nesmysl), jenž je pro děti svou hravou jednoduchostí naprosto ideální. Proto mě zaráží místní kritické výkřiky typu:„...celkové vyznění je hodně pro děti.“, či:„Předvídatelné.“ Až budou chtít tvůrci natočit animovaný film pro potetované pupkáče z motorkářského gangu, nebo důchodce žijící v přesvědčení, že 3D je nový švýcarský preparát na klouby, tak to myslím poznáme.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Moc hezky udělaný animák o ničem. Tedy ne tak úplně, samozřejmě. On o něčem je, ale je to tak nenápadité a tisíckrát viděné něco, že z něho člověku může být nanic. Klišé, klišé, klišé. Chtělo to více humoru, méně otravnosti ptačích i lidských postav (pochopil jsem, proč hlavního opeřeného hrdinu daboval Jesse Eisenberg - ano, tak moc mi byl chvílemi nesympatický), méně scén jako byla ta na ptačí diskotéce a více těch roztomile zkažených zlodějských opiček. Takhle Riu dávám obyčejné tři (trochu slabší) hvězdy, a může být rádo. Komentář uzavírám (mnou velkými písmeny obdařenými) slovy legendárního večerníčkového školníka pana Bumla: To víte, Doba ledová je Doba ledová. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pěkný animáč. Není to tak špatné jak jsem čekal. Technické zpracování krásné. Je to ale určitě jeden z těch pro maldší publikum, který i dospělého diváka pobaví a neurazí. Neschází tomu v podstatě nic co by měl animák mít (hrdiny jdoucí za záchranou, záporáka, zábavné vedlejší postavy, dobré písničky a happyend). Jen je to prostě větší ptákovina pro děcka, která si mě nezískala, tak jak bych chtěl. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby byly 143,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 483,9 mil. (NIRO)
  • Vedle filmu vyšla i nová edice populární mobilní hry "Angry Birds" pro iOS a Android s názvem "Angry Birds Rio". (jjjura)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama