Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika s Michalem jsou spolu pět let a jejich vztah dospěl na křižovatku. Ona touží ještě něco zažít, on se chce usadit. Odjedou proto spolu do Skandinávie a zažijí obyčejně neobyčejné dobrodružství, které dá jejich životům nečekanou reflexi. Drama z produkce HBO režíroval Jaroslav Fuit, v hlavních rolích Kristýna Fuitová-Nováková, Jakub Wagner a David Máj.

Pětiletý vztah staršího Michala a Veroniky dospěl na rozcestí. Zatímco on už v mysli plánuje děti a rodinu, ona cítí, že ještě nic nezažila a chce se bavit. Žijí vedle sebe aniž by spolu skutečně byli. Pod tlakem hádek a strachu z rozchodu vymyslí Michal pro Veroniku tajemnou dovolenou. Od začátku je ale všechno jinak, než si to pečlivý Michal připravil a Veronika dává najevo zklamání. Cesta po Skandinávii a situace, do kterých je staví, jim samým a jejich soužití nastavuje zrcadlo. Všechno se zdá být jen potvrzením toho, že by už spolu neměli být. Setkání se Šimonem, dobrodruhem a zlodějíčkem věčně na cestách, dá jejich životům i jejich vztahu nečekanou reflexi a posune je dál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako absolvenstká road movie (rozuměj, že tvůrci ale i herci jsou absolventi) je to skvělé, jako vážně myšlený a produkovaný film zvrácené, odvážné a divné. Potěší záběry ze Švédska a z Dánska (protože takhle to tam opravdu vypadá, kontrastní mraky nízko nad zemí, zelené plůtky a dřevěné domy) a chvílemi dobrá reflexe partnerského života. Zazdívají to naopak dialogy a občasné lehké přehrávání, povětšinou hudba a ve sto procentech nepovedený záměr dokumentárního snímání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Kristýna Nováková-Fuitová mi tu tak vadila, že jsem si díky ní ten film prostě neužil. Navíc se v něm nic moc neděje a já doufal, že se kamera i někam podívá. Pár krásných lokací tu je, i když jinak je to jen film o hledání sebe sama, lhaní a nenalezení cesty. Není to málo, ale není to ani moc. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Obraz nefunkčného vzťahu, kde sa všetko zmenilo už len na nudu, otrávenosť a podráždenie . . . - ale čo to trepem, nie nefunkčného - vzťahu TOTÁLNE SKRACHOVANÉHO, v ktorom môžu ľudia zostávať iba z číreho masochizmu ! Nebyť tretej postavy, tak mám aj napriek svižnej a pútavej forme problém dopozerať do konca, ako ma tie večne otrávené ksichty a štekavé dialógy pekelne dráždili. A desili - hergot, takto dokážu ľudia žiť vo vyspelej krajine ? týrať seba samého v totálne blahobytnej spoločnosti ? Keď som bol v Dánsku, 2 týždne som sa tam motal úplne sám a ani vo sne by mi nenapadlo, že by si to párik s autom a hromadou peňazí mohol tak strašne neužiť. DVOJKA je dokonalou výstrahou a dôrazným varovaním každému, kto sa snáď nachádza v podobnej situácií, aby čo najrýchlejšie vzal nohy na plecia a utekal kadeľahšie ! Najsurovšie na tom je, že vo filme nie je ani náznak nejakého starého citu či romantiky, povinnosti či čohokoľvek, ktorý tých dvoch kedysi mohol spojiť dohromady a tak ma tou sebatrýzňou do konca neprestával valcovať. No ak sú ľudia takí hlupáci, že v takomto vzťahu zostávajú iba zo zvyku, zrejme si ani nič lepšieho nezaslúžia. http://www.nekultura.cz/film-recenze/dvojka.html ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou od českých autorů čekám většinou nějakou nebetyčnou sračku, ale tenhle kousek mě docela překvapil. Příjemně ubíhající příběh kancl pitomečka a polodivoké čubky, která by zasloužila pár po hubě, kteří se snaží najít společně dávno ztracený vztah, i když podle mého nikdy žádný nebyl, a vyrazí si na výlet:-) A že se na výletech dějí divné věci, to se dávno ví...:-) ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Kritikou dost přeceňovaný obyčejný český film s dosti předvídatelnou zápletkou a rozuzlením. Jediné, co mne tak trochu zaujalo, byl dost hutný pocit, jak je to smutné, když se mají rádi dva lidi, kteří jsou ve své podstatě poměrně omezení, že vlastně východisko z toho není a konec je jasně daný, a hlavně - smutný. To však asi ale nebylo záměrem tvůrců. Nebo jestli bylo, je to dost malá ambice - nevím, proč by se měly točit filmy nenabízející žádná východiska. Na to se mohu rozhlédnout všude kolem. Vybočující z šedivého přediva filmu je jen scénka (úmyslně neříkám scéna), kde se hlavní hrdina ožere a dá to dalším dvěma sežrat. U té jsem se dokonce se i pousmál. V maličké pidiroličce potěší Bob Klepl a inspirující je taky dům na pobřeží kdesi v Dánsku nebo Švédsku (už přesně nevím), kde se odehrává 2. půlka filmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo v Dánsku, konkrétně ve městech Kodaň a Odense. (SONY_)
  • Děj filmu byl z části inspirován skutečnými osudy režisérových přátel. (Devitka)
  • K natočení celého filmu bylo třeba 20 dní. (Devitka)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno