Reklama

Reklama

Cesta smrti

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Agent Interpolu Samuel Axel je vyslán do východní Evropy, aby odhalil obchod se zbraněmi a získal informace o různých mafiánských organizacích. Přímo během akce je však jeho tým napaden a jeden z členů umírá Samuelovi před očima. Navzdory všem příkazům se s tím nehodlá smířit a vydá se na vlastní cestu za odplatou! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

ssfan 

všechny recenze uživatele

Jediný film s hlavní rolí Stevena Seagala z roku 2010 - Born To Raise Hell. Je poměrně těžké zhodnotit tento film. Co se týká akčních scén - myslím tím tři přetřelky, 4 souboje a nějaké výbuchy, jsou poměrně dost pěkně udělané. Přestřelky mají některé skutečně "cool" momenty, v soubojích má Steven sice dubléra, ale hodně toho dělá sám a moc mě mrzí, že kamera je zase často příliš blízko a střih je někdy opravdu zbytečný. Kvalita soubojů sice nedosahuje na ty ze Smrtící zbraně, či filmů z let 1988 až 2002, ale je zase lepší než u většiny seagalovek z posledních let (Na úrovni Ruslana a A Dangerous Man). Dalším pozitivním překvapením je kamera na rumunských exteriérech - dělá z Bukurešti skutečně velmi zajímavou lokaci. Nevypadá to vizuálně tedy často tak špatně, jak jsem čekal. I herci v záporných rolích Darren Shahlavi a Dan Badarau se snaží. ALE Vadilo mi předabováni Seagala v momentech, kdy není zepředu zabírán. Celkově film působí strašně béčkově - zejména kvůli špatnému ději, scénaři a chybějící atmosféře. Hudba také nic moc. ...Sice se jednoznačně jedná o jeden z nejlepších akčňáků natočených ve východní Evropě, ale víc než 50% si to tady fakt asi nezaslouží. Hodnotím to jako podprůměr v rámci Seagalovy filmografie. Po solidních filmech z tří minulých let je tento snímek asi třetí nejslabší. Pro za 4 hvězdy, což značí u Stevenových filmů nespokojenost. ZÁVĚR: SNAD UŽ SE STEVEN DO VÝCHODNÍ EVROPY NIKDY NATÁČET NEVYDÁ. JINAK NA TO STÁLE MÁ. TEĎ PO MACHETE UŽ SNAD NĚJAKÝ FILM S VYŠŠÍM ROZPOČTEM VYJDE. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

O proti minulému filmu, krok zpět!!! V soubojích je Steven, ale jejich málo!! Mě souboje nevadili, ale prostředí, kde se celý film odehrává je katastrofálně nudný, celá zápletka nikoho nezajímá!! Tenhle film je kompletně totální sračka,ale díky za to, že Seagal se pořád ohánět umí a vypadá prostě dobře!! Já mu přeji aby se stal televizní hvězdou a sem tam si střihnul malou roli ve filmu, který možná bude něco znamenat!! Tohle prostě může točit do smrti a bude to stejná nuda!! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Docela mě to překvapilo. Myslel,jsem,že to bude kdovíjak hrozný,ale byl to celkem napínavej akční film. Působilo to sice dost béčkově,ale film postupem času nabíral obrátky a nuda rozhodně nebyla. Sice to kleslo,nebot filmy Kod smrti,Ruslan,Hlídač a Mstitel měli větší úroven a spracování. I tak se mi tenhle film docela líbil, ikdyž to začalo už dost slábnout, ale šlo to. 74% = **** ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som sa opäť rozhodol trochu vytrestať a pozrel som si jednu z tých novodobých Seagaloviek. Stevenovo kožené sako drží zapnuté len tak-tak, normálne som čakal, že keď sa nadýchne, tak gombíky z neho vystrelia kameramanovi rovno do oka. Ale to som trochu odbočil. Seagal si v Rumunsku založil celkom slušný biznis, keď ročne natočí tak dva filmy, ktoré sú vždy o tom istom (dokonca si k ním sám píše scenáre...no píše...skôr ich kopíruje), takže ťažko ich od seba nejak aj odlíšiť a hľadať na nich pozitíva. Ale skúsim. Prvé pozitívum bolo, že za kamerou nestál Keoni Waxman. Nie že by bol Chartrand lepší režisér, ale na Waxmana mám už alergiu. Druhé pozitívum bolo, že Steven použil tento raz hádam menej dablérov, než je uňho zvykom a v niektorých scénach sa dokonca bil (resp. snažil sa aby to vyzeralo ako bitka) on sám. Stavím sa, že v tej erotickej (!!!) scéne, tiež nepoužil dvojníka. No a to je tak všetko priatelia. Vlastne ešte jedno pozitívum: dopozeral som to do konca, aj keď napriek 90-minútovej stopáži sa mi to zdalo byť ukrutne dlhé. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak nenapravitelny Seagal nam prichystal dalsie sklamanie. Tentokrat je o to vacsie, ze vdaka slusnemu traileru a faktu, ze Lauro Chartrand mal na starosti velmi slusne bitky v minulej Seagalovke a obsadeniu Darrena Shahlaviho som si myslel, ze by sa kvalita filmu mohla aspon priblizit k priemeru. Bohuzial Seagal je nezmar a svoje doživotné predsavzatie: uz nikdy nenatocit kvalitny film, plni svedomito (Machete je výnimka potvrdzujuca pravidlo ;-) ). Trailer je sice slusny, ale obsahuje vacsinu akcie z filmu. Na ploche 2 minut je to zabava, ale sledovat kvoli tak minimalnemu mnozstvu akcie neskutocne nudnu a vdaka otrasnym dialogom skoro az smiesnu takmer 100 minutovu omacku je utrpenie. Chartrand sice potvrdil, ze bitky zvlada dost slusne (su sice kratke a priemerne prehladne, ale choreografia nie je zla a pocas bitiek bol evidentne na place aj Seagal, takze si ho uzijeme aj v pohybe), ale je ich extremne malo a zvysok akcie tvori par mizerne natocenych prestreliek a vrcholom je jeden vybuch :-) Pribeh je strasny a nelogicky. Tentokrat sa uz Seagal nemoze na nikoho vyhovarat. Napisal ho sam. Najskor 5 minut pred natacanim. Obsahuje vsetky mozne klise beckovych filmov v extremne amaterskom prevedeni (dockame sa aj radostneho oznamenia jedneho z policajtov, ze jeho zena caka dieta a v tom momente by len totalnemu idiotovi nedoslo, ze sa policajt konca filmu nedozije). No a Shahlavi ma definitivne presvedcil, ze je vo filmoch nepouzitelny. Bit sa vie a kondicku ma stale skvelu. Aj ked nedostane vela priestoru, tak Seagala v pohode zahanbi. Ale ako herec je uplne mimo. Zase hnusne prehrava a uz som len cakal kedy sa pri nejakej nekalosti skodoradostne usmeje ako to robia zaporaci v kreslenych rozpravkach. Celkovo sa jedna o dalsi Seagalov zostup do hlbsieho bahna sraciek. Dokazom je, ze uz ani vacsina zaslepenych ultrafanov tomuto filmu nedava plne hodnotenie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Pri útoku na policajtov prechádza auto cez policajné pásky bez toho, aby ich pretrhlo. (johnsnow)
  • Po tom, ako Bobby (Steven Seagal) zatkne na začiatku filmu Sorina (Claudiu Bleont) a vypočúva ho, má Sorin ruku na voľno, lenže za moment je policajt vyzvaný, aby mu odstránil putá aké držali ruky za chrbtom. (johnsnow)
  • Natáčeno v listopadu 2009 v rumunské Bukurešti. (ssfan)

Reklama

Reklama