Reklama

Reklama

Ztracen ve vesmíru

  • USA Love
Trailer

Vizuálně dokonalá podívaná! Jeden z nejvydařenějších sci-fi filmů roku 2011 se zabývá základní lidskou potřebou kontaktu a bezmeznou touhou po přežití. Po ztrátě kontaktu se Zemí uvízne kosmonaut Lee Miller osamocený na mezinárodní vesmírné stanici na oběžné dráze. Systémy podpory života postupně slábnou a Lee musí čím dál tím víc bojovat o svůj zdravý rozum a také o vlastní život. Jeho svět se uzavírá do klaustrofobické osamělé existence, až jednou učiní na palubě zvláštní objev... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi zaujímavá sci-fi dráma. Má dosť dobrý príbeh o astronautovi, ktorý pracuje sám na medzinárodnej vesmírnej stanici a čaká na návrat domov, ale kvôli neznámym udalostiam so Zemou stratí kontakt a tak mu zostáva len čakať a dúfať v záchranu, ale časom si uvedomuje zvláštne veci. So spracovaním som nadmieru spokojný, po zaujímavom úvode z čias občianskej vojny sa už dej zameria na samotného astronauta, jeho stratu kontaktu, vyrovnávanie sa s nečakanou situáciou, ale aj novým poznatkom a stále sa na to dobre pozerá, čiastočne to pôsobí to ako taká nová verzia Vesmírnej odysey, či už podobne ladeným úvodom, ale aj inými spoločnými prvkami, ale proti tomu nič nemám, aj tak sa film zameral na niečo úplne iné, síce v strednej časti film má aj pár trochu hluchých miest, ale kvôli vhodne zvolenej dĺžke to ani nemá kedy nudiť, hlavne, že je to veľmi zaujímavé, miestami aj originálne a navyše pritom treba aj premýšľať, nič sa tu úplne nevysvetlí, takže si ani nie som istý, či som tomu správne pochopil, ale svoju teóriu mám a tá sa mi aj dosť páči. Herecké obsadenie je na tom dobre, celý film stojí len na hlavnej postave, keďže mimo úvodu sa tu prakticky ani nikto iný nenachádza a s ním nemám žiadny problém. Réžia a technická stránka sú výborné, vidno, že aj s takýmto minimálnym rozpočtom sa dá natočiť plnohodnotný film a aj v tomto, väčšinou nákladnejšom žánri, perfektný vizuál, mnoho skvelých vesmírnych záberov, či už tých prirodzených, alebo aj viac sci-fi ladených, teda obzvlášť tie v závere, vizuálne je to skutočne zážitok. A k tomu ešte tá výborná hudba. Som veľmi spokojný, netvrdím, že je to nejaký dokonalý film, ale scenár, hlavný hrdina a aj audiovizuál ma rozhodne zaujali a to na dosť vysokej úrovni. Určite je to omnoho hodnotnejší predstaviteľ žánru, ako prakticky všetky americké vysokorozpočtové sci-fi filmy za posledné roky a zaujal ma viac, ako nedávny Moon. Ale nie som si úplne istý hodnotením, za čo môže hlavne to, že neviem, či som tomu pochopil správne, ale spokojný som viac než dostatočne. 77% ()

spitr 

všechny recenze uživatele

Jak by něco tak prostého mohlo oživit oči, jenž už viděly tolik??? Jako kdybychom šli po nějaké osudem určené cestě do zkázy. Otisk pečlivé úvahy, vědomí upřímného záměru, tušení, naděje v něco lepšího. Zajímávé? Nudné? Či jen zajímavě nudné? Jako kdyby spolu prcaly Jonesuv MOON a Aronofskyho FONTÁNA a z jejich LOVE měli tohle. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

To bola zase konina. Reziser William Eubank mi hovori leda tak hovno /Co je hovno? To je prosim pekne vysledok mimoriadne narocneho fyzikalno - chemickeho procesu zvaneho sranie/. Dej to nemalo, reziu asi tiez nie /i ked tu je napisana ta lama Eubank/ a ja aby som sa xmrti unudil. Vyplach tak za 5 % ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

no, první hodina je v podstatě rádoby filosofická nuda a následující patnáctiminutové finále nesoucí se ve stylu závěru Vesmírné odysey mě svým významem (stejně jako konec zmíněného Kubrickova díla) naprosto minulo.. z hlediska nějaké "zábavnosti" (o tu zde samozřejmě primárně nejde, proto ty uvozovky) jsou zkrátka i ty 3* moc, ale Love má v sobě prostě a jednoduše cosi magického a to mi zabraňuje poslat tento film nekompromisně do vod podprůměru.. v kontrastu s astronautovými pocity osamění a opuštěnosti tady totiž skvěle vyniká DeLongovo vizionářství spojené s šířením lásky a naděje.. celá to atmosférično je navíc výrazně umocňováno klasickými 'pocit monstróznosti vytvářejícími' zvukovými prvky hudby Angels & Airwaves a jelikož na tuhle hudební skupinu nedám dopustit (moje last.fm), méně než slabší 3* dát prostě nemůžu.. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní nezávislý film. Každá druhá věta tam byla pravda, byla také ze života. Docela mě zklamal ten konec, ten to trošku pokazil, ale jinak na své poměry hodně dobré a působivé. Přesvědčilo mě to a na konec roku 2011 také potěšilo. Jsem rád, že mohu i na konec roku 2011 dát dobré hodnocení. ____ Nejsou žádná roční období, jen čas. ____ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Původně nesl snímek název I-Empire. (lostsoul81)
  • Původně si tvůrci filmu chtěli zapůjčit vesmírnou stanici z filmu Apollo 13 (1995). Nakonec si kvůli nedostatku financí postavili svou vlastní stanici, a to na příjezdové cestě rodičů režiséra. Její výstavba trvala 8 měsíců. [Zdroj: ava.blink-182.cz] (cross182)
  • Název filmu se objeví až během epilogu v závěrečných titulcích. (Milan25)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama